Ἡ Σαουδική Ἀραβία ἔχει πυρηνικά καί θά τά δοκιμάσῃ σύντομα;

TEXEΡΑΝΗ (FNA) – Ανεπίσημες πηγές στο Ριάντ αποκαλύπτουν ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας έχει στην κατοχή του ατομικές βόμβες, προσθέτοντας ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή του σύντομα.
Ο Daham al-Anzi, ένας εξέχων Σαουδάραβας πολιτικός αναλυτής, δήλωσε στην αραβική έκδοση του RT ότι το Ριάντ απέκτησε ατομικές βόμβες πριν από δύο χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι σίγουρος για την αποκάλυψη, είπε, «Ναι, ναι! Τόσο απλά! Έχουμε ατομικές βόμβες. Δεν αποτελεί τμήμα μίας επείγουσας ειδήσεως. Οι παγκόσμιες δυνάμεις γνωρίζουν ότι έχουμε την βόμβα και θέλαμε να την δοκιμάσουμε, όταν το Ιράν (θα ανέπτυσσε πυρηνικά όπλα και) θα πραγματοποιούσε μια πυρηνική δοκιμή.»
Πηγές των ΗΠΑ δήλωναν τον περασμένο Μάιο ότι η Σαουδική Αραβία είχε έλθει σε επαφή με τον σύμμαχό της το Πακιστάν για να αποκτήσει «έτοιμα από το ράφι» πυρηνικά όπλα, καθώς μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών άρχισε να διαμορφώνεται με αντίπαλο τους σιίτες του Ιράν.
«Για τους Σαουδάραβες η στιγμή έφθασε»,  δήλωσε στην Αγγλική Sunday Times ένας πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, εκείνη την χρονική στιγμή.
«Είχε γίνει ήδη μια μακροχρόνια συμφωνία με τους Πακιστανούς και ο βασιλικός οίκος των Σαούντ έχει πλέον πάρει την στρατηγική απόφαση να την προχωρήσει.»
Ο ανώνυμος πρώην αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι «κάποιο πραγματικό οπλοστάσιο δεν έχει μεταβιβασθεί ακόμα», αλλά δήλωσε ότι «οι Σαουδάραβες εννοούν αυτά που λένε και θα κάνουν ό,τι λένε».
Σύμφωνα με την έκθεση της Sunday Times, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν έχουν απολαύσει μια αμοιβαία επωφελή σχέση για δεκαετίες.
Η Σαουδική Αραβία έχει δώσει στο Πακιστάν δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτούμενο πετρέλαιο, ενώ το τελευταίο έχει ανεπίσημα συμφωνήσει να παράσχει στο κράτος του Περσικού Κόλπου πυρηνικές κεφαλές.
«Τα προγράμματα πυρηνικών όπλων είναι εξαιρετικά ακριβά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδοτήσεως του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν δόθηκε από την Σαουδική Αραβία», δήλωσε στο εβδομαδιαίο έντυπο ο Λόρδος Ντέιβιντ Όουεν, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας από το 1977 έως το 1979.
«Λαμβάνοντας υπόψει τις στενές σχέσεις τους και την στενή στρατιωτική σύνδεσή τους, έχει από καιρό γίνει η υπόθεση ότι, αν οι Σαουδάραβες ήθελαν, θα επικαλούντο μια ηθική ή κάποιας άλλης φύσεως δέσμευση και θα ζητούσαν από το Πακιστάν να τους προμηθεύσει άμεσα με πυρηνικές κεφαλές», προσέθεσε.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η εμφάνιση αυτού του άρθρου στο Ιρανικό πρακτορείο σήμερα δεν είναι τυχαία.
Είναι γνωστό από τον περασμένο Μάιο ότι η Σαουδική Αραβία φέρεται να χρησιμοποίησε στην Υεμένη βόμβα νετρονίου, που εκτοξεύθηκε από αεροπλάνο τύπου F-16A , μάλλον ισραηλινής κατασκευής.
Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Η φύση του όπλου προδίδεται από τις άσπρες κουκίδες, που περιβάλλουν την αρχική λάμψη της εκρήξεως και εξαφανίζονται στην συνέχεια.
Η βόμβα νετρονίου παράγει μεγάλο αριθμό από νετρόνια, που φθάνουν ταχύτατα στην κάμερα και προκαλούν ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή στα κυκλώματά της.
Ἡ Σαουδική Ἀραβία ἔχει πυρηνικά καί θά τά δοκιμάσῃ σύντομα;
Αλλά διαθέτει το Πακιστάν βόμβες νετρονίου;
Όχι βέβαια…
Το όπλο που εκτοξεύθηκε δεν ήταν τύπου FAB, καθώς το μεγάλο βάρος αυτού του τύπου όπλου απαιτεί ως πλατφόρμα εκτοξεύσεως δικινητήριο αεροσκάφος τύπου F-15.
Το αεροπλάνο, που έριξε την βόμβα στην Υεμένη, ήταν μονοκινητήριο, όπως προέκυψε από ανάλυση του ήχου του κινητήρα του.
Πρόκειται για μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου F-16 A, που ανήκε σε παρτίδα, που μεταβιβάσθηκε επί προέδρου Κλίντον στο Ισραήλ, στην Ιταλία και την Πορτογαλία.
Η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας δεν διαθέτει καθόλου αεροσκάφη τύπου F-16.
Η προέλευση αυτού του τύπου αεροσκάφους διεπιστώθη από την μελέτη ενός από αυτά, που κατερρίφθη από αντιαεροπορικό πύραυλο τύπου BUK στην Υεμένη.
Οι αποκαλύψεις για ενδεχόμενη απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Σαουδική Αραβία έχουν προέλευση δημοσιογραφικές πηγές της Αγγλίας.
Αποσκοπούν μόνο στο να δικαιολογήσουν τις επερχόμενες δοκιμές πυρηνικών όπλων από το Ιράν και την Σαουδική Αραβία.
Όταν πραγματοποιηθούν προσεχώς οι δοκιμές, περίπου στα μέσα του Ιουλίου 2016, η «έκπληκτη» διεθνής κοινότητα θα κατηγορήσει για την εξέλιξη αυτή το «κακό» Πακιστάν, που δεν υπέγραψε ποτέ την συνθήκη ΝNTP, που προβλέπει την μη διάδοση πυρηνικών όπλων.
Η αλήθεια είναι όμως ότι θα μπορούσαν να κατηγορηθούν εξίσου η Ινδία, το Ισραήλ, το Νότιο Σουδάν, αλλά και η Βόρεια Κορέα, που αποσύρθηκε από την συνθήκη NNTP το 2003.
To Iράν κατέχει ήδη πυρηνικό όπλο.
Σας το είχα αποκαλύψει με άρθρο μου στις 12 Ιανουαρίου 2016.
Επίσης στο ίδιο άρθρο είχα επισημάνει και το πρόβλημα της δοκιμής του ιρανικού πυρηνικού όπλου…
Ας ελπίσουμε μόνο το σαουδαραβικό πυρηνικό όπλο να μην δοκιμασθεί ποτέ στην Δαμασκό.
Αλλά εξίσου και το ιρανικό όπλο να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ κάπου στα Δυτικά, όπως προβλέπουν κάποιες ισλαμικές προφητείες…
Αν αυτά τα ενδεχόμενα δεν μπορούν να αποφευχθούν, θα πρέπει όλοι να ετοιμάζονται ταχύτατα για την έλευση του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επακόλουθη τρίτη κατά σειρά καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.
Σε μία παρόμοια εξέλιξη, δεν θα πρέπει κάποιος να παραξενευθεί, αν στην Ελλάδα προσεχώς αρχίσουν να καταφθάνουν και πρόσφυγες από το Ισραήλ…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply