Τό …ὅ,τι χειρότερον;

Τό ...ὅ,τι χειρότερον;Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με ένα παλληκάρι Σύριο που είναι στην Γαλλία σήμερα.
Ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα ως πολιτικά διωκόμενος από την Συρία την δεκαετία του 1990 ακόμα. Ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, βαπτίσθηκε εδώ, έκανε και παιδί….
Πήρε άσυλο κάποια στιγμή και πήρε έγγραφα και πήγε στην Γαλλία. Ζεί σήμερα εκεί ΝΟΜΙΜΑ, ως πολίτης με επιχείρηση που λειτουργεί και αφομεοιώθηκε από την εκεί κοινωνία όπως το έκανε και εδώ.

Μιλώντας μαζί του μου εξήγησε πώς τα πράγματα στην Γαλλία είναι «κάπως» αλλά κυρίως σε σύνορα με Αγγλία και σε μεγάλες πόλεις (δεν είναι στο Παρίσι, ο ίδιος).
Μου περιέγραψε πώς έχει δεί αρκετούς που περάσαν από την Ελλάδα και ήλθαν εκεί και είναι ό,τι χειρότερο είχε η Συρία… Ισλαμιστές αποτυχημένοι, με κατώτατη παιδεία… Για την ακρίβεια μου ανέφερε πώς ήταν (αυτοί που είδε εκεί) σαν αυτούς τους εγκληματίες Αλβανούς που έστειλε το καθεστώς Χότζα στην Ελλάδα τότε.

Αυτό όσον αφορά στους πρόσφυγες..
Γιατί μην ξεχνάμε πώς ναι μεν έχουν δικαίωμα ασύλου ως πολίτες μιας εμπόλεμης χώρας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και «αγγελούδια».

Ἀλέξανδρος Νίκλαν

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply