Μαθήματα …ἤθους ἀπὸ τὴν Ν.Δ.!!!

H …«Νέα Σελίδα» στην Νέα Δημοκρατία, του απευθείας βενιζελικού απογόνου, που όμως βρωμάει προδοσία, ανωμαλία και απάτη από χιλιόμετρα…

Μαθήματα ...ἤθους ἀπὸ τὴν Ν.Δ.!!!1

Εδώ και πολλά χρόνια.

Οἱ «καλοὶ δημοσιογράφοι» δὲν ἀσχολοῦνται μὲ τὰ …βίτσια τῶν πολιτικῶν!!! (1)

Σίγμα

Ανασκεύασε με τις αντιδράσεις

«Μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» κατά τον Ν.Γεωργιάδη το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Μαθήματα ...ἤθους ἀπὸ τὴν Ν.Δ.!!!2

Αθήνα

«Χαμένη υπόθεση» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «εμμένουμε σε αυτή την μπούρδα» χάνοντας τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής επιρροής, ενώ συντάχθηκε και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς.Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, την Τετάρτη, ο βουλευτής Κέρκυρας υποστήριξε:

«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα όσο και αν δε μας αρέσει και εμένα με ενοχλεί κατάφορα να λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν είναι δυνατόν να έχω την απαίτηση να αποφασίζω εγώ πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα. Αντίθετα, χάνουμε τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής παρεμβάσεως και επιρροής λόγω του ότι εμμένουμε σε αυτή, την κατά την άποψή μου, μπούρδα».

Παράλληλα, ανέφερε: «Με το που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των ενταξιακών συνομιλιών θα αρχίσουμε να έχουμε το πρόβλημα της ονομασίας συνεχώς. Θα βρεθούμε σε αδιέξοδο και αυτό που είπε ο Μπερνς όσο και αν είναι αντιπαθητικό, είπε ότι είναι κρίμα η Ελλάδα να κόψει την δυνατότητα μιας τέτοιας χώρας να προσεγγίσει την ΕΕ λόγω μιας εμμονής στην ονομασία. Αυτό αποδείχθηκε λάθος από μέρους μας εξ αρχής, αφού βλέπαμε ότι δεν περνούσε και χάναμε την μάχη γιατί δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος που ρεαλιστικά μπορεί να το δει και να πει ότι έχουμε δίκαιο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει χώρα όλου του κόσμου που να μην αναφέρεται στην γειτονική χώρα ως Μακεδονία. Δεν υπάρχει έντυπο διεθνές που να χαρτογραφεί την περιοχή και να μην γράφει Μακεδονία πάνω σε αυτή την χώρα, είτε αυτό λέγεται Economist ή Financial Times».

«Με εξαίρεση μόνο ορισμένους από εμάς δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που αναφέρεται σε αυτή την χώρα ως ΠΓΔΜ. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μέσω της εξωτερικής μας πολιτικής και εμμένοντας στα άρθρα της ενδιάμεσης συμφωνίας του 95 και να προσπαθούμε τώρα να πείσουμε ολόκληρο τον κόσμο ότι εμείς έχουμε δίκαιο και όλοι ότι άλλοι έχουν άδικο ως προς το αν πρέπει ή όχι να λέγεται μια χώρα με το συνταγματικό κατ’ αυτήν όνομά της» κατέληξε.

Οι αντιδράσεις

Όπως ήταν φυσικό, οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με τον γγ της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Απόστολο Σταύρου να αφήνει τον βουλευτή «ακάλυπτο», κάνοντας λόγο για «ατυχείς δηλώσεις».

«Είναι γνωστές οι θέσεις της Ελλάδος σχετικά με την FYROM. Τις εκφράζει η κυβέρνηση και το κόμμα και παραμένουν αμετάβλητες» τόνισε ο κ. Σταύρου.

«Ημέρες του ηρωικού όχι πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Εμείς αγωνιζόμαστε για την διαφύλαξη του ονόματος Μακεδονία και θεωρώ ότι όλα τα άλλα απ’  όπου και αν προέρχονται είναι μπούρδες» σχολίασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να κυκλοφορεί στην κοινωνία ή σε ψυχιατρείο.

«Επειδή ακριβώς αισθάνομαι Μακεδόνας δεν με θίγει κάποιος. Ό,τι δηλώνει ο καθένας εκφράζει εκείνον» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής πολιτικής και Αμύνης του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής τόνισε: «Τέτοιες δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη, όπως κι άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν, προφανώς δημιουργούν σύγχυση και επιπλέον μειώνουν την διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας, καθώς υποδηλώνουν ότι, και στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερες υποχωρήσεις».

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε, από την πλευρά του, πως δεν περίμενε ότι «η γραμμή των ΗΠΑ να επιβάλλουν στα Βαλκάνια -στα Σκόπια, στο Κόσοβο και στην Αλβανία- τις δικιές τους λύσεις, θα είχε τόσο γρήγορα ευαίσθητους αποδέκτες».

Ο Στέλιος Παπαθεμελής σχολίασε ότι «είναι κρίμα γιατί πρόκειται για νέο πολιτικό που έχει περισσότερο ανάγκη να διαβάσει πολύ και πολλά και να ωριμάσει και μετά να αποφαίνεται για τόσο κρίσιμα και σοβαρά εθνικά θέματα», ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι «καλό είναι να κάνουμε δηλώσεις όχι για να δημιουργούμε εντυπώσεις».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έκανε λόγο για απειρία που απορρέει από το νεαρό της ηλικίας του βουλευτή αλλά και για πολιτική παραφροσύνη.

Διευκρινιστική δήλωση

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του, ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε την Πέμπτη σε διευκρινιστική δήλωση, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι την λέξη «μπούρδες» την χρησιμοποίησε «εμφατικά» και αναγνωρίζοντας πως «δικαίως έχει δημιουργήσει αντιδράσεις».

«Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο και γόνιμο να συζητηθεί η ουσία της επιχειρηματολογίας μου δίχως αφοριστικές αναφορές» συμπλήρωσε, σημειώνοντας:

«Επιτρέψτε μου να απολογηθώ για την χρήση του ατόπου όρου και να τονίσω ότι στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής είναι ύψιστης σημασίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους μας με νηφαλιότητα, μετριοπάθεια και σωφροσύνη».

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply