Βούτυρο, κανόνια ἤ ἴσως καί βλήματα;

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία κόντρα μεταξύ του κου Πάνου Καμμένου και του κου Γιάννη Μουζάλα.
Ο πρώτος, ως υπουργός αμύνης της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζητά την απομάκρυνση του δευτέρου, υπουργού για θέματα μεταναστεύσεως της ίδιας κυβερνήσεως, με αφορμή ένα «φραστικό» λάθος, σε μία τηλεοπτική συνέντευξη.
Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή, αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Η σύγκρουση δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική.

Ο κος Γιάννης Μουζάλας «δεν είναι πολιτικός».
Του ξέφυγε η αλήθεια στην τηλεοπτική συνέντευξη, που έδωσε στις Ιστορίες του Σκάι.
Παραδέχθηκε ότι υπήρχε επεξεργασμένο σχέδιο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να χειρισθούν το θέμα των προσφύγων μέσω μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Επίσης έμμεσα παραδέχθηκε ότι υπάρχει δέσμευση να κρατήσουμε τους πρόσφυγες, έστω και με λίγη βία.
Ανέφερε επίσης και την άποψη κάποιων κύκλων ότι πρέπει να διαλυθεί το προσφυγικό στρατόπεδο στην Ειδομένη, γιατί δημιουργήθηκε σε θέση, που δεν βολεύει την κυβέρνηση από νομική άποψη.
Μήπως όμως το πρόβλημα είναι διαφορετικής φύσεως;
Διαθέτει η FYROM τους οικονομικούς πόρους και τον απαραίτητο στρατό να φυλάει συνεχώς τα «σύνορα» της;
Kαι αν ο στρατός της FYROM διατηρήσει για καιρό τα σύνορά της κλειστά, μήπως αυτό το μόρφωμα καταρρεύσει οικονομικά και κοινωνικά;
O στρατός της FYROM, αν φυλάει τα σύνορα με την Ελλάδα, δεν κινδυνεύει να αφήσει αφύλακτα τα σύνορα της FYROM με την Αλβανία;
Oι Αλβανοί δεν θα μπορούσαν, με το αζημίωτο, να σαμποτάρουν το κράτος των Σκοπίων, εξάγοντας παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα στα Σκόπια, όπως η σύμμαχός τους Τουρκία κάνει στην Ελλάδα;
O κος Μουζάλας, όταν ερωτήθη πόσοι μετανάστες τελικά κατάφεραν να περάσουν στα Σκόπια και πόσοι επιστράφηκαν πίσω, δεν θέλησε να αναφέρει αριθμό, γιατί «..οι Σκοπιανοί θα μπορούσαν να μας επιστρέψουν περισσότερους» , επικαλούμενοι ίσως την επίσημη δήλωσή του.
Έτσι, έμμεσα, παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει επίσημη υποχρέωση να δέχεται επιστροφές προσφύγων από τα Σκόπια.
Υπήρξε ποτέ τέτοια συμφωνία και αν υπάρχει ποιός την διαπραγματεύθηκε, με ποιούς και πότε;
Έχει αναλάβει δέσμευση η Ελλάδα προς τις ΗΠΑ να προστατεύει τα Σκόπια για να μην διαλυθούν;
Η παρουσία του στρατοπέδου προσφύγων στην Ειδομένη εμποδίζει παράλληλα και κάποια άλλα οικονομικά συμφέροντα να πραγματοποιήσουν τεχνικά σιδηροδρομικά, έργα αξίας 23,5 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), που θα κατασκευάζονταν στην περιοχή τους επομένους 15 μήνες.
Γι’ αυτό δεν ήθελαν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και επέτρεψαν οι υποδομές του στρατοπέδου να είναι σε επίπεδα χειρότερα από το Νταχάου;
Πολύ …«ανθρωπιστές»  μας κυβερνούν ή «παλιάνθρωποι», με στόχο μόνο το κέρδος;
Όπως βλέπετε το θέμα του στρατοπέδου προσφύγων στην Ειδομένη έχει σοβαρές και δυσάρεστες «οικονομικές» επιπτώσεις σε κατασκευαστικά και εργοληπτικά συμφέροντα.
Επιπλέον παρόμοια οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν να αναλάβουν την κατασκευή και την εκμετάλλευση των υποδομών για την φιλοξενία προσφύγων χωρίς διαγωνισμούς, με πρόσχημα το επείγον της καταστάσεως.
Τα λεφτά είναι πολλά και οι «ενδιαφερόμενοι» λίγοι και εκλεκτοί.
Οι ίδιοι διαπλεκόμενοι σε όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η «φιλανθρωπία» των διαπλεκομένων προσφέρεται με το αζημίωτο.
Σ’ αυτούς θα καταλήξουν και πάλι τα κονδύλια της ΕΕ για τους πρόσφυγες, αλλά και οι αφελείς προσφορές του απλού λαού σε χρήμα, μέσω εράνων ή διαδικτυακών πλατφόρμων, για «κοινωφελείς» σκοπούς.
Αυτή είναι η πλευρά του μεταναστευτικού προβλήματος που σχετίζεται με το βούτυρο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρόφιμο, αλλά και ως λιπαντικό…
Βούτυρο, κανόνια ἤ ἴσως καί βλήματα;1
Ας έρθουμε τώρα και στα κανόνια.
Ο Ελληνικός στρατός παραχώρησε στρατόπεδα και πόρους για την δημιουργία των hot spot.
Στα μαγειρία του Ελληνικού Στρατού κατασκευάζεται η πλειονότητα του φαγητού, που προσφέρεται δωρεάν στους πρόσφυγες.
Στρατιωτικές σκηνές, προσωπικό και υλικό του στρατού χρησιμοποιείται σε αφθονία για την ανακούφιση των αναγκών των προσφύγων.
Το κόστος αυτό επιβαρύνει κυρίως τον προυπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που οι τροϊκανοί θέλουν να μειώσουν επιπλέον.
Ο κος Καμμένος αντιλαμβάνεται τώρα ότι ξοδεύει πολύτιμα και περιορισμένα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του, που δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ από τους Ευρωπαίους.
Ο στρατός θα παρέχει υπηρεσίες και κατασκευές δωρεάν και τα ωφέλη θα καρπώνονται «ευγενικά» οι Μ.Κ.Ο.
Φαντάζομαι ότι όταν άκουσε τη συνέντευξη του κου Μουζάλα κατάλαβε ξαφνικά τον Εθνικό κίνδυνο, που παραμονεύει.
Το ηθικό του Ελληνικού στρατού κινδυνεύει να καταρρακωθεί, όταν γίνει αντιληπτό από το έφεδρο προσωπικό, ότι εξαθλιώνονται και μετατρέπονται σταδιακά σε «Φιλιππινέζες» των προσφύγων, με σκοπό το κέρδος κάποιων διαπλεκομένων με τις Μ.Κ.Ο.
Η ηγεσία του στρατού θα γίνει καταγέλαστη, καθώς παίρνει ήδη εντολές από ερασιτέχνες και ασχέτους αναφορικά με την άμυνα.
Πρόσφατο κατόρθωμα των ασχέτων είναι η διανομή Σαρακοστιανού μενού σε μουσουλμάνους, που κατέληξε στα σκουπίδια.
Δεν σκέφθηκε κάποιος ότι οι μετανάστες δεν βρίσκονται στην περίοδο του ραμαζανιού και δεν έχουν λόγο να νηστεύσουν.
Ούτε γνώριζε ότι οι Αφγανοί δεν έχουν θάλασσα και βλέπουν ίσως με αηδία και απορία να τους σερβίρουν καλαμαράκια, όπως εμείς θα κάναμε, αν μας σέρβιραν ψητό σκύλο στην Κορέα…
Οι εγκαταστάσεις των hot spot κατασκευάζονται ήδη δίπλα σε ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις , δημιουργώντας αυξημένες δυσχέρειες στην φύλαξή τους.
TA ΗΟΤ SPOT ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

TA ΗΟΤ SPOT ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

 
Ποιός είχε την φαεινή ιδέα να κατασκευάσει hot spot στο Σκιστό, κοντά σε εγκαταστάσεις του Ναυτικού, αλλά και σε εγκαταστάσεις, όπου αποθηκεύονται εμπορικά κοντέινερ με πολύτιμο περιεχόμενο;
Σκέφθηκαν οι αρμόδιοι ότι οι εγκαταστάσεις αποθηκεύσεως πετρελαίου μπορούν να γίνουν στόχος κλοπής ή και ενδεχομένης δολιοφθοράς από τζιχαντιστές;
Διενοήθη ποτέ κάποιος από τους ασχέτους ότι ορισμένοι από τους …«πρόσφυγες» μπορεί να κλέψουν οπλισμό από στρατόπεδα και αυτά στην συνέχεια να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε τρομοκρατικές επιθέσεις κάπου στην Ευρώπη;
Σίγουρα για όλα αυτά κάποιοι επιτελείς θα πληροφόρησαν τον κο Καμμένο.
Ο κος Καμμένος, όμως, αντίθετα με τον κο Μουζάλα, είναι πολιτικός και ξέρει να αποφεύγει τον κίνδυνο.
Δημιούργησε πολιτικό θέμα από μία ατυχή δήλωση, ελπίζοντας ίσως ότι θα του αλλάξουν υπουργείο.
Για να μην φωνάζει θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να ανακτήσει κονδύλια για την χρηματοδότηση του στρατού από αυτά, που θα μοιρασθούν για τους πρόσφυγες.
Θα μπορούσε να ενοικιάσει άδεια και άχρηστα στρατόπεδα για τις ανάγκες των προσφύγων και να εξοικονομήσει κονδύλια, που ξοδεύονται σήμερα για την συντήρησή τους.
Τέλος θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν και ένα σύγχρονο ελικόπτερο τύπου Super Puma για να επιβλέπει από ψηλά την κατάσταση…
Η επιλογή για κανόνια είναι πάντως αναπόφευκτη, αν οι πρόσφυγες παραμείνουν στην Ελλάδα για καιρό και μάλιστα δίπλα στα βαλκανικά μας σύνορα.
ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΟΓΥΡΑ

ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΟΓΥΡΑ

 
Όταν οι έλεγχοι ενταθούν και τα σύνορα κλείσουν ερμητικά για την Αλβανία, τα Σκόπια, την Σερβία, την Βουλγαρία και την Τουρκία, οι οικονομίες τους θα κλονισθούν.
Θα δούμε τότε, αν η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχθεί οικονομικούς πρόσφυγες από τις παραπάνω χώρες ή να τις αποζημιώσει για την χασούρα τους.
Επίσης θα δούμε και πόσο καιρό θα επιβιώσει η αγαπημένη τους «Μακεντονίγια» χωρίς τους «Ελληνες» χρηματοδότες, που μετέφεραν εκεί τις επιχειρήσεις τους, με την αφελή σκέψη ότι τα σύνορα θα παραμένουν ανοικτά για να κάνουν το εμπόριό τους με την Ελλάδα, χωρίς να μας πληρώνουν φόρους για την δραστηριότητα τους.
Κάπου εδώ γίνεται κατανοητή και η χρησιμότητα των βλημάτων, που κατασκευάζονται με σκοπό κάποια στιγμή να σκάσουν…

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply