Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα συγκεντρώσεως!!!

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!9Φυλακισμένο εἶναι τὸ παιδί… Νὰ ξεφύγῃ θέλει…
Κι ἐλπίζω νὰ μὴν καταμετρηθῇ, μελλοντικῶς στὰ …ἀπολεσθέντα παιδιά!!!

Τὸ ἀναμενόμενον δῆλα δή…
Ὄχι πὼς περιμέναμε κάτι διαφορετικό, ἀλλὰ νά… Γιὰ ἀκόμη μίαν φορὰ μέσα στὰ μοῦτρα μας μᾶς δουλεύουν…
Στρατόπεδα συγκεντρώσεως, μὲ συρματοπλέγματα, μὲ φύλακες, μὲ ἀπαγόρευσιν ἐξόδου καὶ οὐδόλως χῶροι καταγραφῆς καὶ ταὐτοποιήσεως …«προσφύγων».

Βουρνούς προς Μουζάλα: Τηρήστε την συμφωνία για την ΒΙΑΛ

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!2

Με εξώδικο ετοιμάζεται να εντείνει ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς την πίεση προς την κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων με την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου της ΒΙΑΛ, για την δημιουργία του hot spot.

Στον εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο δήμαρχος Χίου θα επισημαίνει ότι η σύμβαση δήμου Χίου – Δημοσίου προέβλεπε την δημιουργία ανοικτού κέντρο πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κρατήσεως, όπως είναι σήμερα το hot spot.

Επίσης, θα θέτει ζητήματα ασφαλείας και προστασίας των κατοίκων του νησιού, καθώς και επισκευής των ζημιών που έχουν γίνει στην ΒΙΑΛ.

Ἀστραπάρης

 Τί λέει ὁ δήμαρχος; Κάτι …δυσάρεστο γιὰ τὴν κυβέρνησιν καὶ τὴν προπαγάνδα της μέσῳ τῶν Μ.Μ.Ε. (ποὺ στὴν πραγματικότητα ἐφαρμόζουν τὴν ἀτζέντα τῆς νέας καὶ παλαιᾶς τάξεως πραγμάτων ὅλοι μαζύ!!!)
Κάτι ποὺ ὅλοι μας ἀντιλαμβανόμεθα ἐδῶ καὶ μῆνες.
Κάτι ποὺ τὸ ξέραμε ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ἀλλὰ δὲν τολμούσαμε νὰ ὁμολογήσουμε οὔτε στοὺς ἑαυτούς μας…

Καί τί ἄλλο μαθαίνουμε ἀπό τήν τοπική ἱστοσελίδα;
Μαθαίνουμε πὼς κάποιοι δραπέτευσαν ἀπὸ τοὺς ἐγκλείστους καὶ κατέφυγαν στὸν λιμένα τῆς Χώρας, ἀναμένοντας πλοῖα γιὰ νὰ φύγουν ἀπὸ τὴν Χίο.

Δεν το κουνοῦν οι πρόσφυγες από το λιμάνι

Αμετακίνητοι στην κεντρική ράμπα προσδέσεως των πλοίων στο λιμάνι της Χίου παραμένουν έως αργά, μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετά την μεγάλη έξοδό τους από το hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.

Παρά το γεγονός ότι και τα δύο πλοία, το τακτικού δρομολογίου Blue Star 1 και το εκτάκτων δρομολογίων Tera Jet, παρέκαμψαν το λιμάνι της Χίου, οι συγκεντρωμένοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο και να πάνε έστω στον καταυλισμό της Σούδας, που είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακρυά.

Με λιγοστές κουβέρτες, γυναίκες με μικρά παιδιά, προσπαθούν να περάσουν όπως – όπως την νύκτα τους, που είναι παγωμένη, αφού βρίσκονται ακριβώς επάνω στην θάλασσα, ενώ στο κενό έχουν πέσει οι παροτρύνσεις επισήμων αρχών αλλά και εθελοντικών οργανώσεων να μετακινηθούν στην Σούδα.

Στον χώρο της αποβάθρας βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, καθώς και αλληλέγγυοι πολίτες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Μάλιστα, η τομεακή οργάνωση Χίου του ΚΚΕ απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους και διά του δημοτικού συμβούλου κ. Μάρκου Σκούφαλου έκανε γνωστές τις θέσεις του κόμματος για το προσφυγικό, αποσπώντας τα χειροκροτήματα προσφύγων και μεταναστών.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο hot spot της ΒΙΑΛ, όπου βρίσκονται περί τα 800 άτομα, μεταφέρθηκαν και οι αφιχθέντες την Πέμπτη και την Παρασκευή πρόσφυγες και μετανάστες, που παρέμεναν προσωρινά δίπλα από το λιμεναρχείο Χίου.Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!13 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!14 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!15 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!10 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!11 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!12

ἀστραπάρης

Καὶ τώρα ἀρχίζουν τὰ ἐρωτήματα.
Τὰ σοβαρὰ ἐρωτήματα.
Οἱ μουζαλοτσιπροκαμμενομπουνταλοαπατεῶνες μᾶς φτύνουν μέσα στὰ μοῦτρα μας, πουλώντας μας «ἀνθρωπισμό», πάντα μὲ τὶς Μεγάλης Κομπίνας Ὀργανώσεις τους, μέσῳ τῶν ὁποίων ἀποστραγγίζουν τὰ κρατικὰ ταμεῖα καὶ φορτώνοντάς μας μὲ τὸ κόστος τῆς λεηλασίας τους καὶ τῶν μισθῶν τῶν «δικῶν τους παιδιῶν», ποὺ βρῆκαν φῶς καὶ μπῆκαν.
Ἔως ἐδῶ γνωστά. Ὅλα.
Αὐτὰ ποὺ δὲν εἶναι γνωστὰ εἶναι τὸ πόσοι εἶναι οἱ «φιλοξενούμενοι» στὴν Χίο, πόσοι στὴν Μυτιλήνη, πόσοι στὴν Σάμο, πόσοι στὴν Ῥόδο, πόσοι, πόσοι, πόσοι…
Γιὰ τὸν Πειραιᾶ ἀκούσαμε κάτι γιὰ περισσοτέρους ἀπὸ 5.500, ποὺ ἀνεξαρτήτως ὅλων τῶν ὑπολοίπων προβλημάτων, λειτουργοῦν καὶ ὡς ὑγειονομικὴ βόμβα.

Γιὰ τὴν Μυτιλήνη μαθαίναμε πὼς 4.000 τὴν ἡμέρα καταμετρόντο, ἀλλὰ ἐπίσης πὼς κάποιοι, ἐλάχιστοι, σταγόνες στὸν ὠκεανό, ἐπιστρέφουν ἢ θὰ ἐπιστρέψουν.
(Μὲ δικά μας ἔξοδα φαντάζομαι…!!! Καὶ πάλι οἱ Τοῦρκοι βγαίνουν …λάδι!!!)

Πώς θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες από την Μυτιλήνη στην Τουρκία

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!1

Για τον υπάρχοντα σχεδιασμό επιστροφής προσφύγων και μεταναστών το τριήμερο Δευτέρα 4 Απριλίου έως Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο λιμάνι του Δικελί,  γράφει σε δημοσίευμά του το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναφέρει, συγκεκριμένα:

Ήδη μέσω ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων τα οποία και θα μεταφέρουν 150 συνολικά μετανάστες την φορά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο πλοίο θα επιβαίνει ένας μετανάστης συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Frontex.

Το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά την φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς) δηλαδή 200 μετανάστες την ημέρα μια και έχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια την ημέρα.

Το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά την φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 μετανάστες την ημέρα μια και έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο την ημέρα.

Συνολικά δηλαδή το τριήμερο έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση 750 μεταναστών σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενώσεως – Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ναυλοσύμφωνο στους μετανάστες και στους συνοδούς τους αστυνομικούς θα προσφέρονται σάντουιτς, χυμοί και νερό.

Η πρώτη επαναπροώθηση έχει σχεδιασθεί να γίνει στις 10 το πρωί της ερχομένης Δευτέρας ενώ η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω του τελωνείου της Μυτιλήνης στο οποίο οι μετανάστες θα μεταφέρονται με ναυλωμένα λεωφορεία.

Ας σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η άφιξη αστυνομικών της Frontex στην Λέσβο που θα επιληφθούν της όλης διαδικασίας. Γι΄ αυτό τον λόγο και από το βράδυ της Κυριακής έχει ενοικιασθεί το σύνολο των δωματίων σε ξενοδοχεία και των ενοικιαζομένων δωματίων στην πόλη της Μυτιλήνης και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από την πόλη.

Ἀστραπάρης

Γιὰ τὴν Χίο μαθαίνουμε ὅμως πὼς τὰ πλοῖα τῆς γραμμῆς …λοξοδρομοῦν καὶ πὼς κάποιοι ἐκ τῶν ἐγκλείστων διέφυγαν γιὰ νὰ καταλήξουν στὸ νὰ καταλάβουν τὸν λιμένα.

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!8 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!7 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!6 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!5 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!4 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!3

Καί πόσοι εἶναι αὐτοί;

«…Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει, κάτι που θα ήταν και παρακινδυνευμένο, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε αποτέλεσμα. Έτσι, έχει αρκεστεί στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κέντρου στον χώρο εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1650 πρόσφυγες και μετανάστες, που υπήρχαν σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις εκεί…»

ἀστραπάρης

Ἂς μὴν ἀπασχολούμεθα μὲ τὶς …ἐπίσημες μετρήσεις.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι ἐδῶ:

«…Η διαπραγμάτευση θα διενεργηθεί στις 8 Απριλίου μέσω της Ανωτάτης Επιτροπής Προμηθειών (ΑΕΠ) του Κέντρου Εφοδιασμού Ναυτικού (ΚΕΦΝ) για την ανάδειξη μειοδότη αναδόχου για την κάλυψη αναγκών σιτίσεως στους πρόσφυγες που θα φιλοξενούνται στο κέντρο, με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή (εκφρασμένη ως ποσοστό εκπτώσεως επί του ημερησίου χρηματικού αντιτίμου των 5,87 ευρώ ανά άτομο την ημέρα), εκτιμωμένου προϋπολογιζομένου ποσού ύψους 997.853,04 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α…..

…Σκοπός του διαγωνισμού, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΓΕΝ, είναι η «Σύναψη Συμφωνίας – Πλαίσιο για Ανάδειξη Αναδόχων Παροχής Σιτίσεως σε Πρόσφυγες της Ανοικτής Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Σκιστού Περάματος Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Λαυρίου Ανατολικής Αττικής και Τυχόν Ετέρων Αναλόγων δομών από Φορείς του ΥΠΕΘΑ, Συνολικού Προϋπολογιζομένου Κόστους 9.979.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κρατήσεων, ενδεικτικά αντιστοιχούντος σε 1.700.000 ημερήσιες ατομικές μερίδες τροφής (1 μερίδα = 3 γεύματα)»…»

ἔθνος

Δῆλα δή…

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!16

Ἡ Τουρκία ποὺ ἐξακολουθεῖ νὰ φιλοξενῇ (καὶ θὰ ἐξακολουθήση) σχεδὸν 2.000.000 πραγματικοὺς πρόσφυγες, ἀπὸ συνόλου, ἀρχικῶς, δύο καὶ  κάτι ἑκατομμυρίων.
Δῆλα δὴ ἡ Τουρκία κρατᾶ τοὺς πρόσφυγες καὶ μᾶς στέλνει τὰ …ἀπόνερά τους!!!

«…Η κυβέρνηση Σαμαρά διέθεσε στην Υπάτη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες μόλις 68.027 ευρώ το 2014.
 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!17
Η παρούσα κυβέρνηση ψεύδεται,όταν ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες σήμερα είναι μόνο 27.000 άνθρωποι ή δεν τους μετράει σωστά.
 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!18
Από τα στοιχεία της Υπάτης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες Τουρκίας μαθαίνουμε ότι περίπου οι μισοί πρόσφυγές της είναι παιδιά.
Η αντίστοιχη εμπειρία μας στην Ελλάδα είναι διαφορετική: Mόνο το 25% των προσφύγων είναι παιδιά έως 18 χρονών.
Η Τουρκία φαίνεται ότι επιλεκτικά μας στέλνει κυρίως τους μη Συρίους πρόσφυγες.
Προφανώς η Τουρκία κρατάει τους Συρίους πρόσφυγες, που μπορεί κάποτε να επιστρέψουν στην χώρα τους και είναι και οι περισσότεροι: 1.700.000 άνθρωποι το έτος 2015.
 
Για κάθε έναν από αυτούς ξοδεύει ετησίως 171,65 δολάρια, ενώ αντίθετα για τους υπολοίπους ξοδεύει μόνο 150,16 δολάρια ανά κεφαλή.
 
Η ΕΕ υποσχέθηκε πρόσφατα στην Τουρκία να της δώσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια για να κρατήσει τους πρόσφυγες στο έδαφός της….»

Ἡ Ὑπάτη Ἀρμοστεία γιὰ τοὺς πρόσφυγες διαψεύδει τὴν κυβέρνησιν

Καί τότε πῶς ἐμεῖς καλούμεθα νά πληρώσουμε τροφή γιά 1.700.000 ἄτομα;
Ἁπλό…
Μετακινοῦν τὴν ISIS στὴν Εὐρώπη… Πλὴν ἐλαχίστων, ποὺ πράγματι εἶναι πρόσφυγες, ἀλλὰ ἔγιναν πρόσφυγες ἐξ αἰτίας αὐτῶν τῶν καθαρμάτων ποὺ παρουσιάζονται ὡς πρόσφυγες, οἱ ὑπόλοιποι εἶναι ἁπλῶς …ἀποκεφαλιστές!!!
Θὰ ταΐζουμε, γιὰ τοὐλάχιστον δύο χρόνια, 1.700.000 ἀποκεφαλιστές!!!
Τὶ καλά…!!!

Μὰ ἀκόμη ἕνα ἐρώτημα ἀνακύπτει ἀπὸ τὰ παραπάνω.
Στὴν Χίο συζητοῦν γιὰ 1650 ἄτομα.
Στήν Μυτιλήνη γιά πόσα; Μᾶς εἶπαν;

«…Έτσι, ξεκινάμε πρόγραμμα στηρίξεως των προσφύγων στην Λέσβο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Από τα ελληνικά σημεία εισόδου, η Λέσβος έχει δεχθεί τους περισσοτέρους πρόσφυγες: 122.000 από τις αρχές του 2015, ενώ 2000 φθάνουν στο νησί κάθε ημέρα στην πλειονότητα Σύριοι. Για τους Συρίους πρόσφυγες δουλεύουμε από το 2013 στον Λίβανο και την Ιορδανία έχοντας στηρίξει περισσότερους από 90.000 πρόσφυγες. Τώρα, οι Σύριοι, όπως και οι πρόσφυγες των άλλων χωρών (Ιράκ, Αφγανιστάν) που προσπαθούν να γλυτώσουν την ζωή τους εγκαταλείποντας τις χώρες τους, μας χρειάζονται στην Ελλάδα….»

 actionaid

Δύο χιλιάδες ἡμερησίως λέει τὸ βλαστάρι τῶν μητσοτάκηδων ἀλλὰ ὁ πολλαπλασιασμὸς …ξέφυγε. Διότι 2.000 Χ 365 =730.000 μόνον γιὰ τὴν Μυτιλήνη ἀνὰ ἔτος.
Κι ἐπεὶ δὴ ἐμεῖς διαβάζαμε γιὰ 4.000 ἡμέρησίως, πρὸ μόλις μερικῶν ἑβδομάδων, ἂς μὴν τὸ λαμβάνουμε καὶ πολὺ στὰ σοβαρὰ αὐτὸ τὸ νούμερο.
(Πότε μᾶς εἶπαν ἀλήθειες οἱ βενιζελικοί ἀπόγονοι;)

Φθάνουν ἄλλοι τόσοι στά ὑπόλοιπα νησιά μας;
Φυσικὰ ὄχι. Κῶς καὶ Χίος κυρίως ὑποφέρουν συστηματικῶς.
Ἡ Σάμος, ποὺ εἶναι τὸ πλησιέστερο νησί μας στὴν Τουρκία, μὲ τὸ ζόρι συγκεντρώνει 3000 ἄτομα…
Ἡ Κῶς πνίγεται…

«…Πιο συγκεκριμένα η «Αποστολή» ανέλαβε πρόσφατα μέρος της λειτουργίας του Κέντρου Επείγουσας Υποδοχής και Φροντίδας Προσφύγων (hot-spot), στην Σάμο καθώς επίσης το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων έχει προσφέρει:

-περισσότερες από 3.500 συσκευασίες πόσιμου νερού

-περισσότερα από 7.000 πακέτα με τρόφιμα επιβιώσεως

-περισσότερα από 2.010 πακέτα προσωπικής υγιεινής για βρέφη

-περισσότερους από 3.000 υπνόσακους

-περισσότερες από 1.000 σκηνές 2 ατόμων

-περισσότερες από 300 συσκευασίες βρεφικού γάλακτος/100 μπιμπερό…»

πηγὴ

«…Στην Κω αυτή την στιγμή βρίσκονται συνολικά 51 μετανάστες και πρόσφυγες!…»

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!21

κῶς

Ἐπίσημα στοιχεῖα εἶναι αὐτά.
Ἂς δοῦμε καὶ στοὺς χάρτες τὶς σχετικὲς ἀποστάσεις…

Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!19 Δὲν εἶναι διαμετακομιστικὰ κέντρα ἀλλὰ στρατόπεδα!!!20
Μὰ κάτι δὲν πάει καλὰ μὲ τοὺς ἀριθμούς.
Τί δέν πάει καλά μέ τούς ἀριθμούς; Πῶς ἐξηγοῦνται οἱ 1.700.000 μερίδες ἡμερησίως ἀπό τόν ἀριθμό τῶν 39.360;
Ἐδῶ μᾶς θέλω.

Ἡ ἀπάντησις ἀνευρίσκεται σὲ δύο στοιχεῖα, ποὺ ἤδη παρέθεσα. Τοὺς πραγματικοὺς ἀριθμοὺς ποὺ παρουσιάζει ἡ Ὑπάτη Ἀρμοστεία καὶ στὸ πόσοι εἶναι σὲ κάθε νῆσο μας, ὅταν σὲ ἄλλες, πλησιέστερες τῶν παραλίων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας εἶναι ἀπὸ ἐλάχιστοι ἔως ἀνύπαρκτοι.
Γιὰ νὰ σκεφθοῦμε… Γιὰ νὰ σκεφθοῦμε…
Ὁ εὑρὼν λαμβάνει λουκουμάκι τριαντάφυλλο… ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ παλαιά, τὰ μυρωδάτα!

Φιλονόη

Οἱ εἰκόνες ὅλες ἀπὸ τὸν Ἀστραπάρη, ποὺ παρακολουθεῖ στενὰ τὴν ὑπόθεσιν.

τὸ ἔγγραφον ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply