Σὲ …«παγκόσμια ἀποκλειστικότητα»!!!

Υπάρχει μια σκηνή στο «House of Cards» όπου μια διαπιστευμένη ρεπόρτερ στον Λευκό Οίκο γράφει ένα «ρεπορτάζ» του στυλ «ο Πρόεδρος είναι απατεώνας, τύραννος και συνωμότης…».
Το διαβάζει ο αρχισυντάκτης της και της λέει «μα αυτό καλή μου δεν είναι ρεπορτάζ, είναι η άποψή σου». «Ναι είναι» παραδέχεται η ίδια, «αλλά βάλτο σε παρακαλώ». «Αν το βάλω, θα πάψεις να είσαι κορυφαία ρεπόρτερ που ερευνάς και καταγράφεις αντικειμενικά τα γεγονότα και θα ξεπέσεις σε σχολιάστρια-αρθρογράφο», της λέει.

Τα παλαιά καλά χρόνια, της παλαιάς καλής δημοσιογραφίας (όπου υπήρξε), μόλις «έσκαγε» ένα θέμα τύπου «υποκλοπή συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου», ο καλός διευθυντής ξαμολούσε μια καλή ομάδα ρεπόρτερ να ψάξουν σε όλα τα επίπεδα, όλες τις παραμέτρους του θέματος. Ποιος; Πού; Γιατί; Κάτω από ποιες συνθήκες; Ποιος το επιβεβαιώνει; Τι λέει η άλλη πλευρά;… και ένα σωρό άλλες ερωτήσεις που έπρεπε οπωσδήποτε να βρουν (πειστικές) απαντήσεις. Μιλάμε για έρευνα που κρατούσε ημέρες. (Αυτά είναι αυτονόητα στις σοβαρές χώρες της δύσεως).

Εδώ το «Έθνος» του κυρίου Μπόμπολα (της διαπλοκής, παρακαλώ, και του συστήματος) υιοθέτησε σε χρόνο ντε τε, σε ελάχιστες ώρες (μην πω λεπτά), το αφήγημα της κυβερνήσεως και του Βαρουφάκη. Έβγαλε λαβράκι σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αποκλειστικότητα:
– ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!
– ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
– ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!

Σὲ ...«παγκόσμια ἀποκλειστικότητα»!!!
___________________
Ναι, λοιπόν, και ΒΕΒΑΙΑ έχουμε διαπλοκή!
→ Πρώτα μεταξύ των ηλιθίων.
→ Δεύτερον μεταξύ των απατεώνων.
→ Και τρίτον, μεταξύ των «γλείψε με για να σε γλείψω».

(οι ρόλοι δεν είναι διακριτοί. Όλοι μπορεί να είναι όλα)

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply