Ἀποκάλυψις!!! Ὁ σκοπὸς τῆς διαῤῥοῆς τῶν Wikileaks!

Ἀποκάλυψις!!! Ὁ σκοπὸς τῆς διαῤῥοῆς τῶν Wikileaks!
Στις 23 Μαρτίου 2016 ο κος Schaueble δήλωνε:

«Εάν, για λόγους που γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών για μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος, στην συνέχεια, τα τρία θεσμικά όργανα πρέπει,  μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν για να βρουν κάτι άλλο να κάνουν αντ’ αυτού.»

Kαι συμπλήρωνε:
«Η συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν είναι επείγον».
Όπως φαίνεται καθαρά από τα παραπάνω, αναφέρεται σε λόγους που γνωρίζουν και άλλοι εκτός από τον ίδιο, που δεν επιτρέπουν ελιγμούς για μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Οι λόγοι αυτοί δεν είναι βέβαια το δημοψήφισμα στην Αγγλία για ενδεχόμενο Brexit, που ανέφεραν οι διαρροές στα wikileaks, αλλά μία επικείμενη πτώση της κυβερνήσεως, αν δεν γίνει δυνατό να περάσουν τα ζητούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό, για μείωση των συντάξεων κατά 20%.
H αποκάλυψη ότι μόνο τα τρία θεσμικά όργανα μαζί με την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δουλέψουν για να βρουν κάτι άλλο, σημαίνει ότι κάποιος από τους θεσμούς δεν συνεργάζεται και ετοιμάζονται να τον «αποχωρήσουν».
Η Ελληνική κυβέρνηση τερμάτισε πρόωρα τον μηχανισμό δανειακής διευκολύνσεως του ΔΝΤ, κατανοώντας ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα και απλά κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις για ολοκλήρωση της αξιολογήσεως μέσα στον Απρίλιο.
Αν όμως το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα του ESM, τότε οι Ευρωπαίοι δεν δεσμεύονται για συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους και  δεν μπορεί κάποιος να τους πιέσει να το κάνουν στο μέλλον.
Ο κος Τσίπρας συνεννοήθηκε με τον κο Schaueble να προκύψει μία αποκάλυψη στα wikileaks για να δυσφημισθoύν τα στελέχη του ΔΝΤ και να προκύψει η αναγκαία ψυχρότητα, για να ζητηθεί η αποχώρηση του ΔΝΤ από το νέο πρόγραμμα βοήθειας.
H κα Lagarde το επιβεβαίωσε δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ μπορεί να αποχωρήσει μόνο, αν ζητηθεί ρητά η αποχώρησή του από την πλευρά της Ελλάδας.
Οι αποκαλύψεις των wikileaks έδωσαν την δυνατότητα στον κο Τσίπρα να κάνει το λιοντάρι στο ΔΝΤ και να πιστωθεί την προαποφασισμένη από όλους αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα.
 
Με τον τρόπο αυτό, η κα Merkel μπορεί να πλασσάρει την αποχώρηση του ΔΝΤ στο κόμμα της και στην Bundesbank ως αποτέλεσμα της αμοιβαίας δυσαρέσκειας Τσίπρα και ΔΝΤ, χωρίς να αποκαλύψει την δυσχερή θέση της να αναγκασθεί να χρηματοδοτήσει και πάλι την Ελλάδα τον Ιούλιο, χωρίς να έχουν γίνει οι ζητούμενες μεταρρυθμίσεις από το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Στην θέση αυτήν ενδεχομένως θα βρεθεί λόγω του αποτελέσματος του επικείμενου δημοψηφίσματος για ενδεχόμενο Brexit.
Το δημοψήφισμα δεν θα είναι δεσμευτικό, αλλά μπορεί να γίνει αν επικρατήσει ψυχολογία καταστροφής και διαλύσεως από ενδεχόμενη άτακτη χρεωκοπία της Ελλάδας την ίδια περίοδο.
H χρήση της λέξεως «δυστυχώς» από τον κο Schaueble στην αναφορά του για την συζήτηση για την μείωση του χρέους γίνεται, καθώς γνωρίζει ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει, απαιτώντας να αποζημιωθεί πλήρως και άμεσα για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Τα λεφτά θα χρειασθούν στο ΔΝΤ για την σωτηρία της Ουκρανίας από την αναμενόμενη χρεωκοπία της.
Με τον τρόπο αυτό, η «απείθαρχη» Ελλάδα θα «επιβραβευθεί» με μείωση του επιτοκίου δανεισμού της από το 3,5% του ΔΝΤ, καθώς ο ESM δανείσθηκε πρόσφατα από τις αγορές με έκδοση ομολόγων εικοσαετούς διαρκείας και επιτόκιο μόλις 1,208%
Σημειώνεται ότι το υπολειπόμενο χρέος της Ελλάδας προς το ΔΝΤ είναι περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η μεγίστη συμμετοχή της Ελλάδας στο κεφάλαιο του ESM μπορεί να φθάσει στα 19,48 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 2,82% των διαθεσίμων κεφαλαίων του.
Στην ουσία δηλαδή οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν το ΔΝΤ μέσω ESM με αέρα κοπανιστό, ενώ από την Ελλάδα απαιτούν, εξοφλώντας τις δόσεις, να μειώσει το εισόδημα και τις συντάξεις των κατοίκων της με άγρια φορολόγησή τους.
«Δυστυχώς»  η Ελλάδα θα ωφεληθεί από την μείωση του επιτοκίου, αλλά σε αντάλλαγμα η χρηματοδότηση από τον ESM θα δίνεται με το σταγονόμετρο και συνολικά ποτέ δεν θα ξεπεράσει τα 19,48 δισεκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας μόνο τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, «που χρησιμοποιήθηκαν» για την πρόσφατη «ανακεφαλαιοποίηση» των ελληνικών τραπεζών.
Το σύνολο των μελλοντικών δόσεων του «προγράμματος των 86 δισεκατομμυρίων» ευρώ θα συρρικνωθεί στα 3,48 δισεκατομμύρια ευρώ συν την αξία όλων των αποκρατικοποιήσεων από εδώ και πέρα.
Όταν γίνει πλήρως αντιληπτό το είδος της «βοηθείας» των Ευρωπαίων από τους Έλληνες πολίτες, η χρεωκοπία της Ελλάδας και το άτακτο Grexit δεν θα βρίσκονται χρονικά μακρυά.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μία παρόμοια περίπτωση θα έχουν συμβάλλει με την βοήθεια της Γερμανίας στην αρχή της πορείας με τελική κατάληξη την καταστροφή της ζώνης του ευρώ…
Μπορεί να μην βρίσκονται στην εξουσία τότε, αλλά σίγουρα θα διαθέτουν διαβατήρια μαζί με τους πολιτικούς των υπολοίπων κομμάτων.
Τότε ίσως κατανοήσουν τι σημαίνει να είσαι συγχρόνως πολιτικός πρόσφυγας, καταζητούμενος, αλλά και μετανάστης…
 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply