Συναντήσεις ὑψηλῆς …φοροδιαφυγῆς;

«Στην Λέσβο ο Τσίπρας με τους ηγέτες της Εκκλησίας στο πλευρό των προσφύγων», μας πληροφορεί, κατ’ αποκλειστικότητα, μία κυρία Σάκουλα στο νιουπόστ, αναφερόμενη, προφανώς, στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα και του Βαρθολομαίου στο μαρτυρικό νησί.
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ, ωστόσο, δεν κατάλαβα από που αντλείται η βεβαιότητα, ότι ο Τσίπρας θα πάει στην Λέσβο και όχι στην …Μυτιλήνη.
Καθόσον, αυτόν τον μ@λάκα τον έχω ικανό, στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να κάνει λάθος και να βρεθεί στην ….Θράκη!

Συναντήσεις ὑψηλῆς ...φοροδιαφυγῆς;2

Αλέξη μου…
Αγνέ, άδολε και ανόθευτε αριστερέ…
Τώρα που θα συναντήσεις τον Πάπα στην Λέσβο, πάρε μαζί σου και τον …Σταθάκη να σε συγκρατήσει, μην κάνεις καμμιά μ@λακία και αρχίσεις να λες του Παναγιότατου, για το πως θα καταπολεμήσεις το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο.
Μπορεί να σε παρεξηγήσει και κάτι τέτοιο θα αμαυρώσει την εικόνα σου, εδώ και στο παράλληλο σύμπαν που ζείς παλιομ@λάκα.
Εγώ να βοηθήσω θέλω

«Περισσότεροι από 1.000 ιδιώτες διατηρούσαν λογαριασμούς στο IOR (Instituto per le Opere di Religione, Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων), όπως ονομάζεται επίσημα η Τράπεζα του Βατικανού, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι απαγορευμένο.

Το όφελος που είχαν όσοι είχαν κατατεθειμένα τα χρήματά τους σε λογαριασμούς του IOR ήταν διπλό: αφ’ ενός τα χρήματα αυτά εκπίπτουν της φορολογίας και αφετέρου μέχρι πρόσφατα η Τράπεζα, με ενεργητικό έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, χρησιμοποιείτο και για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Ήταν δηλαδή ένας φορολογικός παράδεισος… με τα όλα του που δεν διέφερε από τα Νησιά Κέιμαν.

Το Βατικανό έχει αποτύχει επανειλημμένα να εφαρμόσει τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, παρά την σχετική συμφωνία του 2010, για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και βρίσκεται πλέον στην «μαύρη λίστα» των κρατών που δεν συνεργάζονται με τις διεθνείς εποπτικές αρχές και διακινούν κεφάλαια προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι «σκοτεινές» δραστηριότητες της Τράπεζας του Βατικανού ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την Αγία Εδρα, όσον αφορά στην διαφάνειά της κυρίως σε επίπεδο οικονομικό. Στην ιστορία της αποτέλεσε επίκεντρο αρκετών σκανδάλων, με σοβαρότερο αυτό του 1982, στο οποίο είχε εμπλακεί η παράνομη μασονική στοά, η CIA και η μαφία, ενώ το σκάνδαλο «Vatileaks», η διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων του Ποντίφικα από τον μπάτλερ του Πάολο Γκαμπριέλε έφερε στο φως, μεταξύ άλλων, την οικονομική κακοδιαχείριση στο κρατίδιο.»

Συναντήσεις ὑψηλῆς ...φοροδιαφυγῆς;1

Με άκουσες…Αλέξη;;;

Ῥούσσης Νῖκος

Υ.Γ. Αλέξη μου..
Αθώο και ζουμπουρλίδικο αγοράκι.
Τώρα που θα συναντήσεις τον Πάπα, μην πας πολύ κοντά του και κυρίως μην …σκύψεις.
Δεν ξέρεις τι γίνεται καμμιά φορά.

Βατικανό: Περισσότερες από 3000 καταγγελίες για παιδεραστία

ἀπὸ ἐδῶ κι ἐδῶ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply