Παραδειγματική τιμωρία γιά τόν Γκρούεφσκι;

Ο Γκρούεφσκι μάλλον θα πληρώσει ακριβά την επιλογή του να συνεργασθεί με τον Πούτιν.
Το σύμπαν άρχισε να συνωμοτεί εναντίον του, προκειμένου να απαξιωθεί πολιτικά και να χάσει την ισχυρή πλειοψηφία που ακόμα διατηρεί.

Παραδειγματική τιμωρία γιά τόν Γκρούεφσκι;1

Οι …«δημοκράτες» της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών στα Σκόπια, μόνο στην περίπτωση που θα τις …χάσει ο Γκρούεφσκι.
Διαφορετικά δεν θέλουν εκλογές για κανέναν λόγο.

Κι όλο αυτό φυσικά θυμίζει κάτι από …εμάς!

Παραδειγματική τιμωρία γιά τόν Γκρούεφσκι;2

Σίγμα

Σλαβικά και αλβανικά μέσα ενημερώσεως των Σκοπίων, αναφέρουν ότι οι πρόωρες εκλογές στις 5 Ιουνίου είναι πολύ πιθανόν να ακυρωθούν, κατόπιν πολιτικών πιέσεων από Αμερικανούς αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σχετικά δημοσιεύματα είναι αυτά του «Sky’ της Οχρίδας και του αλβανικού «Ιλλυρία», τα οποία σημειώνουν ότι ενεργό ρόλο στα πολιτικά κόμματα της FYROM παίζει τελευταία η Φεντερίκα Μογκερίνι , που έχει αναλάβει τα ηνία των διαπραγματεύσεων από τον Επίτροπο της ΕΕ, Γιόχανες Χαν.

Η Υπάτη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφέρεται ως «σιδηρά κυρία» που είχε αναγκάσει τους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς να υπογράψουν την συμφωνία για πρόωρες εκλογές στην χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

Η Μογκερίνι, σε συνεργασία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζες Μπέιλι και τον πρέσβη της ΕΕ στα Σκόπια Άιβο Οράβ, είχαν τέσσερις μυστικές συναντήσεις με πολιτικούς ηγέτες τοπικών κομμάτων.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ τονίζουν ότι το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων χρειάζεται αξιόπιστες εκλογές, για να καταστεί μια αξιόπιστη και ασφαλής χώρα με την επικράτηση του δικαίου σε όλη την επικράτεια.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες από αξιωματούχους της ΕΕ που ομιλούν για αναβολή των προώρων εκλογών που έχουν προγραμματισθεί για τις 5 Ιουνίου 2016.

Ωστόσο, η πιο σοβαρή εξέλιξη είναι ότι από την Μογκερίνι, τον Μπέιλι και τον Οράβ ενδέχεται να προταθεί η ίδρυση ενός Ειδικού Δικαστηρίου για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών της κυερνήσεως του Νίκολα Γκρούεφσκι, που πάει να «κουκουλωθεί».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Παραδειγματική τιμωρία γιά τόν Γκρούεφσκι;

  1. Ακου τιτλος:
    “Υπάτη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.”
    ………και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

    Δεεεεεε καταλαβα; Τι εννοει ο ποιητης;

Leave a Reply