Συλλήψεις στὴν Εἰδομένη

Συλλήψεις στὴν Εἰδομένη

«…Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι πέντε Γερμανοί, δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, δύο Σουηδοί και δύο Έλληνες.
Στην κατοχή του συλληφθέντος Γερμανού βρέθηκε ένα μαχαίρι….»

Ειδομένη: Συνελήφθη Γερμανός αλληλέγγυος – 15 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη γέφυρα της Αξιούπολης με αποτέλεσμα την σύλληψη ενός Γερμανού αλληλέγγυου καθώς και σε 14 προσαγωγές ατόμων που κατευθύνονταν στον καταυλισμό της Ειδομένης. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι πέντε Γερμανοί, δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, δύο Σουηδοί και δύο Έλληνες.
Στην κατοχή του συλληφθέντος Γερμανού βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι έγιναν μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παραπληροφόρησης των προσφύγων από φερόμενους αλληλέγγυους, σε επιβάτες αυτοκινήτων που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό της Ειδομένης.

ΠΗΓΗ

 Δεκαπέντε προσαγωγές αλληλέγγυων στην Ειδομένη

Συλλήψεις στὴν Εἰδομένη2

Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν την Τρίτη από τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει από την ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία επεισόδια και τα όσα έχουν αναφερθεί για συγκεκριμένα άτομα που φέρονται ότι παρακινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν στην γέφυρα του Αξιού, απ’ όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στην χώρα από την ΠΓΔΜ, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

Προσαχθέντες είναι 5 Γερμανοί υπήκοοι, 2 Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, 2 Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες.

Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.

Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων. Από τους δεκαπέντε προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

«…Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων. Από τους δεκαπέντε προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι…»
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply