Παπαγαλίζοντας τὶς δηλώσεις Σοῦλτς…

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος» (Ανδρέας από τα …παλιά)
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που τους ξέσκισα» (Νίκος από τα σημερινά)

Αφού, λοιπόν, οι παπαγάλοι του Μαξίμου, το «φόρτωσαν» επικοινωνιακά όσο δεν παίρνει, το ταξιδάκι του ….μπάμια στο Στρασβούργο και αφού αναλώθηκαν, σε σωρεία και α-πριόρι σεναρίων, για την αμέριστη στήριξη που θα του παρείχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περιορίσθηκαν τώρα στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον …ιστότοπό του ο Μάρτιν Σούλτς!

Δηλώσεις και συνέντευξη Τύπου, όπως προείπα σε ανταπόκρισή μου, δεν έκαναν, οι αποκλειστικές φωτογραφίες από την υποδοχή του μπάμια στο Ευρωκοινοβούλιο, που δημοσίευσα και απέδειξαν ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής του αφιέρωσε μόνο δέκα …δευτερόλεπτα, για να τον υποδεχθεί και να πάρει άρον-;aρον, να τον μπουντρουμιάσει για φαγητό, τους αφαίρεσαν την …μαγκιά και ανάγκασαν το λαλίστατο Μαξίμου, να βγάλει τον σκασμό.

Οι συνάδελφοι μου-ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ στο Στρασβούργο, γελούν ακόμη, με την εικόνα του διεθνώς αναγνωρισμένου επαίτη, μιας οποιασδήποτε στηρίξεως, έναντι των εκπροσώπων των θεσμών που, να με θυμηθείτε, δεν βλέπουν την ώρα να τον ξεσκίσουν στο Γιουνάϊτετ Στέϊτς οφ Αμέρικα.

Οι δύο από τις δημοσιογραφάρες που είχαν επιφορτισθεί με την κάλυψη της …ιστορικής αυτής συναντήσεως (Ολυμπία Τσίπηρα, κουβαλητή, από το Παρίσι στο Στρασβούργο, από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Γιάννης Παπαδημητρίου του πάλαι ποτέ ενδόξου Σκάϊ) δεν τόλμησαν να γράψουν ούτε λέξη παραπάνω απ’ όσα περιλαμβάνει η ανακοίνωση του Σούλτς στα εμπνευσμένα ρεπορτάζ τους, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον.

Σαν φτωχός συγγενής ήλθε ο μπάμιας και σαν φτωχός συγγενής έφυγε αφού, ούτε οι ευρωβουλευτές του, δεν τόλμησαν να βγάλουν μία σέλφι μαζί του ή να κάνουν μία δήλωση στηρίξεως.
Επρεπε να το περιμένει….

President Schulz and Prime Minister Tsipras have just held a thorough exchange in Strasbourg. Prime Minister Tsipras informed the President of the ongoing negotiations on the conclusion of the review.

The President and the Prime Minister agreed that the Institutions and the Greek government must stick to the agreement reached last July. Greece and the Institutions are invited to do their utmost to conclude the review as soon as possible

 Χε,χε,χε….
Ιστορική συνάντηση.

Δέκα… δεύτερα διήρκεσε η υποδοχή του Τσίπρα από τον Σούλτς

Κάπως μουδιασμένα υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου.

Κανείς από τους δύο δεν έβγαλε άχνα και στήθηκαν, μόνο για δέκα …δευτερόλεπτα, για την λήψη των απαραίτητων φωτογραφιών από τον επίσημο φωτογραφό του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Παπαγαλίζοντας τὶς δηλώσεις Σοῦλτς...

 

Ο φωτογραφικός φακός του Reporter.gr , ωστόσο, ήταν στημμένος από …ψηλά και απαθανάτισε, καρέ-καρέ, την …ιστορική αυτή συνάντηση

 

Παπαγαλίζοντας τὶς δηλώσεις Σοῦλτς...2

 

Παπαγαλίζοντας τὶς δηλώσεις Σοῦλτς...3

 

Παπαγαλίζοντας τὶς δηλώσεις Σοῦλτς...4

 

Νίκος Ρούσσης

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply