Οἱ θέσεις εὐθύνης δὲν εἶναι γιὰ …τυχαίους!!!

Κάποτε (επί δραχμών ακόμα ), που οι τράπεζες είχαν υπολογιστές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, υπάλληλος της Εμπορικής Τραπεζης έδωσε από λάθος 50 δραχμές επιπλέον ρέστα στον πατέρα μου (δηλαδή 17 λεπτά του ευρώ)…
Στο κλείσιμο των ταμείων είχε εντοπίσει και την διαφορά των 50 δραχμών αλλά και σε ποιον είχε δώσει το συγκεκριμένο επιπλέον νόμισμα.

Στο Ελληνικό Δημόσιο όμως μπορεί μία εφοριακός να αφαιρέσει 6.000.000 ευρώ δημοσίου χρήματος, το κόστος αγοράς 100 ασθενοφόρων δηλαδή, και αυτά τα χρήματα να μην λείπουν από κάποιο συρτάρι, από κάποιον ισολογισμό ή από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό.Οἱ θέσεις εὐθύνης δὲν εἶναι γιὰ ...τυχαίους!!!1
Βέβαια αυτή η σιγουριά , αυτό το θράσος , πηγάζει από την πολιτική κάλυψη που έχουν οι άνθρωποι που στελεχώνουν τέτοιες θέσεις. Δεν μπαίνει οποιοσδήποτε σε τέτοιες θέσεις ευθύνης.

Αν το θέμα όντως προχωρήσει και δεν κουκουλωθεί, όπως συνήθως, μπορεί να μάθουμε ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει πολιτευθεί με κάποιο από τα μεγάλα κόμματα και γι’ αυτό δεν τόλμησε κάποιος συνάδελφός της να την καταγγείλει, όταν αυτή βούτηξε το πρώτο της εκατοστάευρω.

Παλαιότερα είχε συλληφθεί μία κυρία, ιδιοκτήτρια μία περίεργης εταιρείας με έδρα την Κύπρο, με εικονική εταιρική ιστοσελίδα που είχε έδρα το Ισραήλ και που όφειλε στο Δημόσιο σε φόρους και πρόστιμα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ!
Το να φτάσει μία ασήμαντη εταιρεία-φάντασμα να χρωστάει τόσο πολλά χρήματα στο Δημόσιο, χωρίς την σύμπραξη εφοριακών που δέχονταν πλαστά τιμολόγια εκατοντάδων εκατομμυρίων, δίχως την οποιαδήποτε διασταύρωση, απλά …δεν γίνεται.

Οἱ θέσεις εὐθύνης δὲν εἶναι γιὰ ...τυχαίους!!!2 Οἱ θέσεις εὐθύνης δὲν εἶναι γιὰ ...τυχαίους!!!3
Η υπόθεση δεν ακούστηκε ξανά γιατί οι εμπλεκόμενοι ήταν …«περιούσιοι», με ισραηλινή υπηκοότητα, οι οποίοι, ως γνωστόν, μπορούν να σκοτώνουν ή να ληστεύουν χωρίς συνέπειες…
….με άδεια από τον Θεό!!!

Οι αλήτες της πολιτικής όμως για να καλύψουν τις τρύπες που άφησαν πίσω τους οι Ισραηλινοί,  έκοψαν επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας και ΕΚΑΣ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply