Πρόσκλησις σὲ …«Φανερὸ Δεῖπνο»!!!

Πρόσκλησις σὲ ...«Φανερὸ Δεῖπνο»!!!

«Η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί όλες και όλους στον «Φανερό Δείπνο», την Παρασκευή 29-04-2016 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ. Απέχουμε μόνο από το πένθος και την νηστεία και όχι από την λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων. Χορτοφάγοι/ες και κρεοφάγοι/ες είναι όλοι/ες ευπρόσδεκτοι/ες, αρκεί να υπάρχει κέφι και το μενού προσαρμόζεται!»

Άλλη μια δικαίωση για τον καθένα (και για εμένα) που δεν δήλωσε ποτέ άθεος (καίτοι έχει σοβαρές –σοβαρότατες- αμφιβολίες για την ύπαρξη ενός υπερφυσικού όντος εκεί ψηλά στον ουρανό), ακριβώς για να μην μπορεί κάποιος να του πει ότι μοιάζει με αυτούς τους ηλιθίους (το εννοώ), που επειδή θα φάνε παϊδάκια στα κάρβουνα την Μεγάλη Παρασκευή (επιδεικτικά) νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα των άλλων.
→ Θες να μη νηστέψεις; Μην το κάνεις (ούτε κι εγώ νηστεύω).
→ Θες να φας μπριζολάκια; Φάε!
Αλλά αυτά τα δημόσια (έχει σημασία) εφηβικά καμώματα του τύπου «εμείς δεν πενθούμε την «Μεγάλη» Παρασκευή και θα κάνουμε τσακίρ κέφι τρώγοντας μπριζόλες για να σας μπούμε στο μάτι» είναι και ασόβαρα και αφελή και ανώριμα και ανήθικα.

Ναι, ανήθικα! Γιατί θέλει ήθος για να σεβαστείς μια παράδοση αιώνων που ακολουθεί ο άλλος (που ισορροπεί μεταξύ πίστεως και εθίμου), χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να την ακολουθήσεις εσύ.
Μην την σέβεσαι λοιπόν, αλλά -χωρίς να είμαι πιστός- η Μεγάλη Παρασκευή είναι Μεγάλη Παρασκευή.
Κι εσύ Μεγάλος Μαλάκας!

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply