Ἡ χώρα τῶν κατασχέσεων…

Οἱ Συριζανὲλ ἔχουν τρελλαθεῖ νὰ σκίζουν …καλσόν!!!
Μὲ ἁλματώδεις ῥυθμοὺς αὐξάνονται τὰ κατασχετήρια τραπεζικῶν λογαριασμῶν γιὰ ὀφειλὲς πρὸς τὸ Δημόσιο, ποὺ κατὰ μέσον ὅρο, φθάνουν τὶς 10.000 ἡμερησίως.

Τὸ Χρήσιμον

10.000 κατασχετήρια την ημέρα για οφειλές προς το Δημόσιο!

Ἡ χώρα τῶν κατασχέσεων...

Αυξάνονται συνεχώς τα κατασχετήρια λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο. Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός καταθετών διατηρεί λιγότερα από 1.000 ευρώ στο λογαριασμό, το μεγαλύτερο μέρος των κατασχέσεων που εκτελείται (97%) αντλεί χρήματα από λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπο κάτω των 3.000 ευρώ.

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, που κατά μέσο όρο φθάνουν τις 10.000 την ημέρα.

Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέσθηκε έφθασε τον Μάρτιο στις 28.000 από 22.000 τον Φεβρουάριο και 15.000 τον Ιανουάριο από μόλις 1.700 πέρυσι τον Νοέμβριο.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που αποστέλλονται καθημερινά καθώς πολλοί καταθέτες διατηρούν στους λογαριασμούς τους πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ορίζει η εντολή κατασχέσεως, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ακόμα και μηδενικό υπόλοιπο. 

Μεταξύ των φορέων που πρωτοστατούν σε μαζικές κατασχέσεις είναι εκτός από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά.

Υπενθυμίζεται ότι ακατάσχετος είναι ένας λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός καταθετών διατηρεί λιγότερα από 1.000 ευρώ στον λογαριασμό, το μεγαλύτερο μέρος των κατασχέσεων που εκτελείται (97%) αντλεί χρήματα από λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπο κάτω των 3.000 ευρώ

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply