Χάθηκε τὸ φιλότιμο…

To ρεπορτάζ στις 2 Ιανουαρίου 2001:

Τραγικό ξεκίνημα της χρονιάς για τον υπουργό Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Γιαννίτση. Ο 27χρονος γιός του Κωνσταντίνος, ο οποίος πήγε στο Μεξικό με φίλους του για τις γιορτές, έπεσε θύμα ληστείας και δολοφονήθηκε.
Ο ατυχής νέος έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Το σχόλιο: Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο ατυχής γονιός, ξέχασε την δολοφονία του γιού του και έχει κουράγιο, να τραβολογιέται στη Βουλή, σερνόμενος από τον Αγιοβαρβαρίτη τον Σταυρογκρίλο, για να μας δώσει τα φώτα του για το …ασφαλιστικό καί θέλοντας, βέβαια, να μας πείσει ότι είναι μέσα στα πράγματα.

Ο Τάσος Γιαννίτσης κατέθεσε πέντε προτάσεις στην Βουλή για το ασφαλιστικό

Χάθηκε τὸ φιλότιμο...

Τις πέντε αρχές που πρέπει να διέπουν το ασφαλιστικό σύστημα παρουσίασε στην Βουλή ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος μετά από πρόσκληση του Ποταμιού, τοποθετήθηκε στην διαδικασία ακροάσεως των φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για τις αρχές της ισότητας μεταξύ των ασφαλισμένων, της αναλογικότητας μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, της αναλογικότητας εισφορών και συντάξεως ασφαλισμένου, της διπλής αρχής βιωσιμότητας – ασφαλιστικού συστήματος και οικονομίας αλλά και την αρχή αλληλεγγύης των γενεών και όχι υποταγής των γενεών.

Στην παρέμβαση του ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαρίστησε την Κ.Ο του Ποταμιού για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσε στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και ότι αυτό το ποσοστό είναι 400% για την σχέση ελλειμμάτων – ασφαλιστικού και αυξήσεως χρέους απ’ το 2010 μέχρι το 2015». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη συμπράξεως περισσοτέρων δυνάμεων για την επίλυση του ασφαλιστικού.

παραπολιτικὰ

Ο στίχος: «Χάθηκε το φιλότιμο και δεν υπάρχει μπέσα, η κοινωνία έγινε αχάριστη μπαμπέσα»

Ῥούσσης Νῖκος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply