Ἀσφαλιστικὸ εἶναι, ἂς …ἀθωώσουν μερικὰ «δικά τους» παιδιά!!!

Μέσα στὸ φερόμενο ὡς ἀσφαλιστικό, τοῦ κατρουγκαλέν, ἔχωσαν καὶ μερικὰ ἐνδιαφέροντα παραθυράκια, γιὰ νὰ μποροῦν νὰ ἀθῳωθοῦν τὰ δικά τους παιδιά… Ὅλα …νόμιμα, ἀλλὰ οὐδέποτε ἠθικά!!!
«Καθαρίζουν» τὸν σταθάκη, ἀλλὰ καὶ βολεύουν «δικά τους» παιδιά, ὅπου κι ὅπως μποροῦν!!!

Ἀσφαλιστικὸ εἶναι, ἂς ...ἀθωώσουν μερικὰ «δικά τους» παιδιά!!!
Ἀφῆστε πιὰ μὲ τὰ ἀκίνητα τοῦ Δημοσίου (δῆλα δὴ τὰ δικά μας!!!) ποὺ θὰ διαχειρίζονται κατὰ πῶς θὰ …ἀξιοποιοῦνται καλλίτερα οἱ προσωπικοὶ λογαριασμοὶ τῶν διαχειριστῶν!!!
Τῆς λεηλασίας!!!
Πάντα …«νομίμως» μὰ διαρκῶς μὴ ἠθικῶς!!!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το protothema.gr, στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα ο υπουργός Νίκος Φίλης, η αναπληρωτής υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Νίκος Φωτάκης ανακοίνωσαν ότι έκαναν αποδεκτές δεκαεπτά βουλευτικές τροπολογίες.

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και η σκανδαλώδης ρύθμιση που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι εμπλεκόμενος αστικά και ποινικά στην εν λόγω υπόθεση είναι και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Εκτός των βουλευτικών το νομοσχέδιο έχει «φορτωθεί» και με οκτώ υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων του υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα. Επίσης, με άλλη τροπολογία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. «Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο» σχολίασε ο κ. Κώστας Μπαργιώτας του Ποταμιού.

Την ίδια ώρα στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων συνεχίζεται η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που φέρνει νέες αιματηρές περικοπές για συνταξιούχους, μισθωτούς και ελευθέρους επαγγελματίες.

Είναι ενδεικτικό πως ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου αντιπαρέβαλε τις αναλογιστικές μελέτες για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος του 2014 με αυτές που κατέθεσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για το 2016. «Η αναλογιστική μελέτη του 2014 έλεγε πως για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό απαιτούνται περικοπές 300 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη μελέτη του 2016 μιλά για ανάγκη λήψεως μέτρων 3 δις ευρώ. Η διαφορά των 2,5 δις ευρώ μέτρων αποτελεί δική σας ευθύνη» είπε ο κ. Οικονόμου προς τον κ. Κατρούγκαλο με τον υπουργό να επιχειρεί να απαντήσει λέγοντας ότι «παραλάβαμε ταμεία με έλλειμμα 9% του ΑΕΠ». Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε «έρχονται περικοπές επάνω από 2 δις ευρώ αλλά η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα ακουμπήσουν το 90% των ασφαλισμένων. Το θαύμα των πέντε άρτων» ενώ ο κ. Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως «αιτία πολέμου».

Εκτός αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στο ασφαλιστικό τροπολογία που θα φέρνει νέο τσεκούρι στο όριο του αφορολόγητου.

πηγὴ

(Οἱ κοκκινίλες δικές μου.)

Πρώτη φορά ἀριστερά θέλαμε;
Καλὰ νὰ πάθουμε λέμε…

Φιλονόη

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply