Ὁ Παπαχριστόπουλος, ὁ Ῥουμπάτης καὶ οἱ ὑποκλοπές…

Ὁ Παπαχριστόπουλος, ὁ Ῥουμπάτης καὶ οἱ ὑποκλοπές...1«Η κυβέρνηση έδωσε στα wikileaks 

το διάλογο Τόμσεν -Βελκουλέσκου»
Πολιτικός «αυτοκτονικός ιδεασμός», τραγικό φραστικό λάθος ή μία ακόμη προσπάθεια παραπλανήσεως της φλεγούσης πολιτικής επικαιρότητας;

Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου… Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Γλωσσικό ολίσθημα ή ωμή παραδοχή; Σε κάθε περίπτωση αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο πως η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε τους διαλόγους των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και Ντάλιας Βελκουλέσκου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες τα wikileaks δημοσίευσαν διαλόγους των δύο στελεχών του Ταμείου αναφορικά με την πορεία της ελληνικής διαπραγματεύσεως με το ΔΝΤ να αφήνει αιχμές πως η παρακολούθηση έγινε από τις ελληνικές αρχές. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε διέψευσε ότι υπέκλεψε τις συνομιλίες, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε ωμή παραδοχή όπως αυτή που κάνει ο κυβερνητικός βουλευτής. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε κυνικά και με μια δόση… αυταρέσκειας:

«Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στην φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»

Με αυτή την εξέλιξη, όμως, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δίνει μία άλλη διάσταση στην υποκλοπή της συνομιλίας μεταξύ των δύο στελεχών του ΔΝΤ. Και αυτή η νέα «διάσταση» στοχοθετεί τον υπεύθυνο για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών των στελεχών του ΔΝΤ, δηλαδή τον διοικητή της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτη, ο οποίος –σύμφωνα με την αποκαλυπτική δήλωση του κ. Παπαχριστόπουλου- φέρεται όχι μόνο να μην διασφάλισε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών των Βελκουλέσκου – Τόμσεν, αλλά, αντιθέτως, υλοποίησε και την υποκλοπή (εκτός και εάν κάποια ξένη υπηρεσία έκανε την υποκλοπή και την παρέδωσε στον κ. Ρουμπάτη…!).

Όμως, ο κ. Ρουμπάτης (γνωστό πρώην «πράσινο» στέλεχος που «ευδοκίμησε» στην συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου), ο οποίος είχε εμφανισθεί και ως «Πυθία του μαντείου των Δελφών», με την δήλωσή του (πρωτοφανής ενέργεια διοικητή μυστικών υπηρεσιών να κάνει δημόσιες δηλώσεις, αντί του προϊσταμένου υπουργού…) στην οποία «απολογούμενος» για την υποκλοπή είχε δηλώσει πως «υποκλοπές γίνονται με την άδεια της δικαιοσύνης», εμπλέκοντας έτσι και τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Ρουμπάτη- υπέγραψε την άδεια παρακολουθήσεως (φυσικής, ψηφιακής ή άλλης) των στελεχών του ΔΝΤ!!! Εξ όσων όμως γνωρίζουμε, απ΄ όσα έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ για την περίπτωση τηλεπικοινωνιακών υποκλοπών, η ΕΥΠ δίνει στον εισαγγελέα αριθμούς τηλεφώνου και όχι ονόματα, γεγονός που υποδηλώνει ακόμη και πιθανή εξαπάτηση του αρμόδιου εισαγγελέα!!!

Ὁ Παπαχριστόπουλος, ὁ Ῥουμπάτης καὶ οἱ ὑποκλοπές...2

Προφανώς, στην Ελλάδα των μνημονίων και των κατοχικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα των πολιτικών νάνων και των μαριονετών, στην Ελλάδα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν χωρίς «να κουνηθεί φύλλο», δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα απολύτως, όσο και εάν η συγκεκριμένη υποκλοπή και διαρροή της συνομιλίας των στελεχών του ΔΝΤ στάθηκε αφορμή για την τρόικα να «κόψει τον βήχα» στον Αλέξη Τσίπρα για οποιαδήποτε περίπτωση κουρέματος του χρέους, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε ισότιμη ούτε (καν) χώρα η οποία έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε παρακολουθήσεις ξένων στελεχών και παραγόντων.

Διαψεύδει τον… εαυτό του!

Νέα διευκρινιστική δήλωση έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος σχετικά με την αναφορά του για την διαρροή του διαλόγου του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στην Βουλή επικρότησα την στάση της κυβερνήσεως να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβερνήσεως;» αναφέρει ο κ. Παπαχριστόπουλος και προσθέτει:

«Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στην Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

Επανερχόμενος, λοιπόν, στο θέμα, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε πως «αποκλείεται την υποκλοπή να την έκανε η ΕΥΠ, αλλά την έκαναν τα wikileaks!»… Η βεβαιότητα στην διάψευση της «πηγής υποκλοπής» φυσικά γεννά επιπλέον ερωτήματα. Κι αυτό, επειδή εάν είναι τόσο βέβαιος ο κ. Παπαχριστόπουλος ότι δεν έχει εμπλακεί η ΕΥΠ, θα πρέπει, φυσικά, να γνωρίζει ποιός, τελικά, υπέκλεψε την συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ…! Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εμφανισθεί δημόσια και με δήλωσή του να ξεκαθαρίσει την ομίχλη γύρω από αυτό το θέμα, προσκομίζοντας, φυσικά, και τις ανάλογες αποδείξεις των δηλώσεών του.

Όσο για την δήλωση του βουλευτή κ. Παπαχριστόπουλος, πως την υποκλοπή επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ την έκαναν τα wikileaks, είναι απλώς μία περίτρανη απόδειξη πως ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έχει ιδέα για το τι λέει (δεν γνωρίζει καν τι είναι τα wikileaks…), αλλά παρ’ όλα αυτά –ως βουλευτής του σημερινού ελληνικού κοινοβουλίου- μπορεί να μιλάει ελεύθερα, ακόμη και εάν αποκαλύπτει κρατικά μυστικά προσπαθεώντας στην συνέχεια να τα καλύψει με νέες δηλώσεις που διαψεύδουν ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό…! Ίσως, όμως, ο κ. Παπαχριστόπουλος να επιβεβαιώνει με έναν ιδιαίτερο αλλά και επικίνδυνο για την χώρα τρόπο πως το κοινό σημείο των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτο-αποκαθήλωση και αυτο-διάψευση…!!!

Κλήση της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών με αφορμή δήλωση του Θ. Παπαχριστόπουλου ζητεί ο Αδ. Γεωργιάδης

Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την κλήση της ΕΥΠ ζήτησε στην συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής μπορεί να έχει εσωτερική πληροφόρηση από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του κόμματός του Πάνο Καμμένο.

«Έχουμε ένα βουλευτή που ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση διέρρευσε την συγκεκριμένη συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι κατείχε την συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι μαγνητοφωνούσε την συνομιλία», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης εκτιμώντας ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην διαπραγμάτευση, καθώς «οι εταίροι θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

«Θα την βρει μπροστά της η κυβέρνηση στο Eurogroup. Δεν σας προκαλεί εντύπωση ή απορία ότι η κυβέρνηση καταγράφει την συνομιλία; Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα. Οφείλει να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και να κληθεί η ΕΥΠ. Η δήλωση έρχεται, μάλιστα, μετά την βεβαιότητα των δανειστών ότι τις υποκλοπές έκανε η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στην φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου;», διερωτήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Απορίες

Εμείς, όμως, θα μείνουμε με τις απορίες:

Άραγε δεν θα τιμωρηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος διέρρευσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ένα «κρατικό μυστικό» ή επειδή έκανε μία δήλωση που εκθέτει με τον πλέον επίσημο τρόπο την κυβέρνηση;

Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα τιμωρηθεί ο κ. Ρουμπάτης, ο οποίος παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνιών μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ;

Τελικά, διερωτόμαστε: Πόσο ασφαλείς είμαστε ως πολίτες, με την συγκεκριμένη κυβέρνηση; Ποιος, άραγε, μπορεί και θέλει να μας προφυλάξει από εκείνους τους θεσμικούς παράγοντες που πληρώνονται αδρά για να μας προστατεύουν;

ἂς μιλήσουμε ἐπὶ τέλους

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ὁ Παπαχριστόπουλος, ὁ Ῥουμπάτης καὶ οἱ ὑποκλοπές…

Leave a Reply