Μεγάλη Ἀραβικὴ Ἑλληνικὴ Σοσιαλιστικὴ Λαϊκὴ Τζαμαχιρίγια

Η Ελλάδα (Αραβικά: يونان) είναι χώρα της Eurarabia, βρίσκεται βόρεια της Αφρικής και βρέχεται νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Η επίσημη ονομασία του κράτους είναι «Μεγάλη Αραβική Ελληνική Σοσιαλιστική Λαϊκή Τζαμαχιρίγια» (αραβικά: الجماهيرية الاشتراكية العربية العظمى اليونانية الشعبية) όπου η λέξη «Τζαμαχιρίγια» μπορεί να μεταφρασθεί σαν «κράτος των μαζών». Ανατολικά της βρίσκεται η Τουρκία, ενώ νοτιοανατολικά συνορεύει με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε.

Μεγάλη Ἀραβικὴ Ἑλληνικὴ Σοσιαλιστικὴ Λαϊκὴ Τζαμαχιρίγια

Την 5η Ιουλίου 2015, μια μικρή ομάδα στασιαστών με επικεφαλής τον 40χρονο τότε αλ (έξη) Τσίπρα οργάνωσαν πραξικόπημα εναντίον του λαού, ο οποίος εξαπατήθηκε με το ελληνικό δημοψήφισμα, την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία του μουσουλμανικού κόσμου. Βασιλιάς έγινε ο αλ (έξης) και ανώτατος θ

ρησκευτικός ηγέτης ο αλή Παππάς, συνεπικουρούμενος από 40+ κλέφτες της λαϊκής εντολής του ΟΧΙ. Οι πραξικοπηματίες εκθρόνισαν την πρόεδρο της βουλής, εκδίωξαν από τον κομματικό οίκο τους αντιφρονούντες, ενώ κατήργησαν τα απομεινάρια της Δημοκρατίας και ανακήρυξαν την Ελλάδα ως Νέα Αραβική Δημοκρατία. Το Επαναστατικό Συμβούλιο Κυβερνήσεως αντικατέστησε το έως τότε Σύνταγμα με την σαρία.

Η επίσημη γλώσσα της χώρας – γλώσσα στην οποία εκπέμπει η ελληνική δημόσια τηλεόραση είναι τα αραβικά, ενώ από την χριστιανική μειονότητα ομιλείται η ελληνική διάλεκτος. Το πολίτευμα είναι η άμεση σοσιαλιστική λαϊκή δημοκρατία (Τζαμαχιρίγια). Το 90% του οικονομικού χώρου είναι άνυδρη έρημος, κάτι που οφείλεται στις διεφθαρμένες μοναρχίες και την εξαγωγή μεγάλων αποθεμάτων πετροδολαρίων (ουπς, ευρωκλοπιμαίων) προς τις ελβετικές τράπεζες. Το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το τουρκικό γρόσι.

Allahu Akbar (ο θεός είναι μεγάλος) (αραβικά نشيد وطني ليبي) είναι ο τίτλος του εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Η σημαία της Ελλάδας είναι η μοναδική στον κόσμο σημαία μουσουλμανικής χώρας που φέρει ως σύμβολο τον σταυρό και δε φέρει την ημισέληνο ή άλλο σύμβολο του ισλάμ, αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα με δημοψήφισμα, που απαιτεί δυναμικά η μουσουλμανική πλειονότητα της χώρας αποκλείοντας το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, καταλαμβάνοντας μεγάλα λιμάνια και ανατινάζοντας τα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2030 το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού αναμένεται να φθάσει τα 65,26 χρόνια (60,55 χρόνια οι άνδρες και 32,21 οι γυναίκες), ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται κυρίως με χειράμαξες και ζωήλατα οχήματα. Τα χερσαία σύνορα έχουν μήκος 1.181 χλμ. Θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχουν.

πηγή: Wikipedia
μεταγραφὴ Θανάσης Ἀλαμπάσης

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply