Τὸ δρομολόι κάθε ἑνός…

*O Αντώνης Σκυλλάκος ήλθε στα ΝΕΑ, στις αρχές του 1985 αν δεν κάνω λάθος, μαζί με τα «κνιτάκια» (Καλογεροπούλου, Κοντράρου, Στεφάνου) που κουβάλησε, ο ξεπλυμένος από το ΚΚΕ Λυκούργος Κομίνης, πρώην εκφωνητής της ΥΕΝΕΔ επί Χούντας, για να αναμορφώσει το λέι άουτ της πρώτης σελίδας αυτής της εφημερίδας.

Ο Αντώνης ξεκίνησε από το ελεύθερο ρεπορτάζ και όπως έχει ο ίδιος ομολογήσει δημόσια, ήμουν ο άνθρωπος που του διόρθωσε το πρώτο του χειρόγραφο και τον έμαθε να γράφει δημοσιογραφικά.
Δεν μπορώ να πώ ότι είχαμε γίνει φίλοι αλλά ποτέ δεν τον αντιμετώπισα εχθρικά ή πούστικα.

Όταν απεχώρησε ο Κομίνης για την «Πρώτη», έφυγε κι αυτός, τον έχασα και όταν πήγα εγώ στην «Πρώτη», έμαθα ότι είχε πάει στις Βρυξέλλες, στο Γραφείο του τότε Επιτρόπου της Ελλάδος Χρήστου Παπουτσή, με τον οποίο, όπως πληροφορήθηκα, ήταν…ξαδέλφια!
Σ΄ ένα ταξίδι μου μάλιστα στις Βρυξέλλες, τον βρήκα, κάναμε παρέα και περάσαμε καλά…

Εγώ, μετα από πολλές περιπέτειες στα ημεδαπά Μίντια, βρέθηκα εξόριστος στο Στρασβούργο και κάποια στιγμή ο Ηλίας Μάτσικας, που είχε αναλάβει την διεύθυνση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με προσέλαβε (χωρίς μισθό) ως ανταποκριτή του στο Στρασβουργο, με 500 ευρώ μικτά.

Με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-NΔ-ΔΗΜΑΡ, ο Μάτσικας απομακρύνθηκε, άνευ λόγου και αιτίας, από την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ και στην θέση του τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σκυλλάκος λόγω, όπως μου είπαν, της …στενής του φιλίας με τον Αντώνη Σαμαρά.!
Προς τιμήν του και τον έχω ευχαριστήσει δημόσια γι΄ αυτό, μόλις ανέλαβε και δίχως να μου πεί τίποτα, διπλασίασε τις αποδοχές μου στο ΑΠΕ επειδή, όπως είπε ενώπιον του τότε ΔΣ του Πρακτορείου «δεν μπορούσε να ανεχθεί την ξευτίλα, να έχει έναν Ρούσση ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Στρασβούργο, μ ένα πεντακοσάευρο».

*O Μιχάλης ο Ψύλος, αποσπόρι κι αυτός από την «μήτρα» της ΚΝΕ, βρέθηκε στο εξωτερικό δελτίο του Πρακτορείου, μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη θητεία του στον Αντέννα. Εξελίχθηκε «συνδικαλιστικώς» καί έγινε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ, απ΄ όπου διέβαλε, με όποιον τρόπο μπορούσε, την διοίκηση Σκυλλάκου στο Πρακτορείο όπου έτρωγε ψωμί.

Στο μεταξύ, κι αυτά είναι γραμμένα και από άλλους στο διαδίκτυο, άρχισε να μονοπωλεί συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, που αφορούσαν σε Συριζαίους φθάνοντας, στον άκρον άωτο της δημοσιογραφικής ξεφτίλας, να δημοσιεύσει, με την υπογραφή του, συνέντευξη του Τσίπρα στο ΑΠΕ από την Αθήνα, με την ένδειξη «Στρασβούργο», ενώ ο Τσίπρας είχε αρνηθεί να δώσει συνέντευξη στον επίσημο ανταποκριτή του Πρακτορείου εδώ στο Στρασβούργο, όταν είχε έλθει για να δώσει την μαύρη βίβλο της ελληνικής οικονομίας στον Ολι Ρέν.

Κάποια στιγμή, μετά την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, γράφθηκε στις «τυπολογίες» ότι, ο Παππάς δεν ήθελε να ακούσει για τον Σκυλλάκο και ότι στην θέση του θα έβαζε τον …Ψύλο.
Εκανα ένα κακό σχόλιο, τότε, γράφοντας ότι «λογικό μου ακούγεται, αφού δεν έχει αφήσει συριζαίο για συριζαίο που να μην προβάλει», αυτός (ο Ψύλος) πειράχθηκε και όπως μου μετέφερε τηλεφωνικά ο Σκυλλάκος, δήλωσε ότι αυτό δεν θα μου το συγχωρέσει ποτέ.

Γι’ αυτό και μόλις ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση του Πρακτορείου, με πήρε τηλέφωνο, με απεκάλεσε «σύντροφο» και με απέλυσε, χωρίς αποζημίωση και προφασιζόμενος οικονομικούς λόγους.

Ο Σκυλλάκος, όμως, παρέμεινε στο ΑΠΕ ως «ειδικός σύμβουλος» και όταν έμαθε για την αναίτια απόλυσή μου, δεν έβγαλε άχνα….

Σήμερα έμαθα ότι, ο Ψύλος ανανέωσε την σύμβαση του Σκυλλάκου, ως ειδικού συμβούλου, με μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ, μέχρι το τέλος του 2017!
Το γεγονός, μαζί με κάτι άλλες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού που έχει κάνει ο Ψύλος, με μισθούς διχίλιαρα και τριχίλιαρα ευρώ, απομυθοποιεί, προφανώς, την δικαιολογία που προέβαλε ο εν λόγω, για την απόλυσή μου και θεμελιώνει τον ισχυρισμό που αναφέρω στην αγωγή μου εναντίον του ΑΠΕ, όπου ζητάω 50.000 ευρώ, για διαφορές καταβληθέντων και αποζημιώσεως καθώς και για ηθική βλάβη, ότι η απόλυση μου ήταν καταχρηστική και για λόγους άσχετους με την συνέπεια και την αποδοτικότητα της εργασίας μου.

Η πλάκα είναι ότι, στην αγωγή μου εναντίον του ΑΠΕ έχω προτείνει ως μάρτυρες υπερασπίσεως, τον Ηλία Μάτσικα και τον…Αντώνη Σκυλλάκο.

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply