Διὰ χειρὸς Πάκη…

Μὲ τὴν ὑπογραφὴ τοῦ προέδρου Πάκη ξεκινοῦν τὴν προσεχῆ Τετάρτη οἱ μαζικοὶ πλειστηριασμοί.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ

Με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Το αγόρασες 100, πουλιέται 30, τόσα θα πάρεις!
Ούτε καν την αντικειμενική αξία του ακινήτου…

Με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου η οποία δίνει την δυνατότητα σε δικαστικό επιμελητή να προσδιορίζει την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου σου ξεκινάει ο Κύκλος Αίματος των πλειστηριασμών-όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Γεώργας στο liberal.gr.

Aπό την ερχομένη Τετάρτη η επίσημη πρώτη του εισπρακτικού πολέμου κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών και των οικονομικά αδυνάμων οφειλετών και δανειοληπτών από το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες.
Το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους υπουργούς Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 27 Μαΐου, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή των άρθρων 993 και 995 του αναθεωρημένου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με τα οποία καταργήθηκε η πρόβλεψη διενέργειας πλειστηριασμών στις αντικειμενικές τιμές και αντικαταστάθηκε από την πώληση στις αγοραίες εμπορικές τιμές. Είχε προηγηθεί στις 28 Απριλίου η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε νόμιμη η διαδικασία.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται θα είναι από 1ης Ιουνίου ο δικαστικός επιμελητής.
Θα είναι υποχρεωμένος να προσλάβει -κατά την κρίση του-πιστοποιημένο εκτιμητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στην Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Ο πιστοποιημένος εκτιμητής με τη σειρά του θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να συντάξει και να παραδόσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή.
Η αμοιβή για την εκτίμηση του ακινήτου καθορίζεται εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου, ενώ υποχρεωμένος να την καταβάλει είναι ο επισπεύδων την αναγκαστική εκτέλεση (τράπεζα, δημόσιο, ιδιώτης κλπ) αλλά επί της ουσίας το ποσό θα επιβαρύνει τον οφειλέτη και ιδιοκτήτη του ακινήτου.

κουρδιστὸ πορτοκάλι

ΥΓ: Δὲν ἐξαιροῦνται ὅσοι ψήφισαν ΟΧΙ στὸ δημοψήφισμα.

Κοντόπουλος Χάρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply