Τώρα θὰ τελειώση τὸ …κωλόχαρτο τῶν Βρεταννῶν!!!!

Κάνω ζάπινγκ στὰ βρωμοκάναλά μας, τὰ ὁποῖα ἀναπόφευκτα ἀσχολοῦνται μὲ τὴν εἴδηση-σεισμὸ τῆς ἡμέρας: τὴν μεγαλειώδη ἀπόφασι τοῦ Βρεταννικοῦ λαοῦ νὰ ζήσῃ δημοκρατικὰ κι ἀνεξάρτητα, μακρυὰ ἀπὸ τὴν γερμανοκρατουμένη Εὐρώπη…

Τώρα θὰ τελειώση τὸ ...κωλόχαρτο τῶν Βρεταννῶν!!!!

…καὶ ἐκεῖνο ποὺ εἶναι διάχυτο σὲ ὅλα τὰ δημοσιογραφικὰ παρεάκια καὶ στοὺς ἐπὶ κεφαλῆς τῶν δημοσιογραφικῶν ἐκπομπῶν, εἶναι ἡ ζαλισμένη καὶ συγχυσμένη ἀμηχανία τῶν παπαγάλων δημοσιογράφων καὶ τῶν καλεσμένων οἰκονομολόγων καθηγητῶν, τῶν τηλεπαραθύρων, οἱ ὁποῖοι ἀκάθεκτα σπέρνουν τὴν καταστροφή τῶν Βρεταννῶν, οἱ ὁποῖοι δὲν θὰ ἔχουν κωλόχαρτο, ἀφοῦ ἐπέλεξαν νὰ ἀποχωρήσουν ἀπὸ τὴν Ἡνωμένη Εὐρώπη…

Παναγιώτης Λάλλας

Ὅμως δὲν εἶναι ἀκριβῶς ἔτσι…
Μᾶς ἐνημερώνει ἡ Γιάννα Μυρᾶτ:

Γειά σου Σόρος μὲ τὰ ὡραία σου!
Ὑποκλίνομαι!

Καὶ μὴ μοῦ πεῖτε «μὰ αὐτὸς μιλοῦσε ἀντίθετα», γιατὶ θὰ σᾶς πῶ διαβᾶστε στὸ ἄρθρο τὶ εἶπε: «Προειδοποίησε», δὲν εἶπε μὴ βγεῖτε, γιὰ νὰ μὴ τοῦ χρεώσουν μίαν νέα Μαύρη Τετάρτη.
Ὅμως αὐτὸς καὶ ὁ Βαρουφάκης ἐδούλευσαν γιὰ τὸ Βrexit!!!
Κι ἔῤῥιξαν χρῆμα μπόλικο στὸν ἀγῶνα, τὸ ὁποῖο θὰ τὰ πάρη πίσω ἀπὸ τὰ στοιχήματα.

Γειά σου ῥὲ κωλόγερε, ποὺ παίζεις τοὺς πάντες στὰ δάκτυλα.
Ὑποκλίνομαι!!!

«…Η Τετάρτη αυτή χαρακτηρίσθηκε ως «Μαύρη Τετάρτη» και άφησε τον κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος κατά 1 δισ. δολάρια πλουσιότερο. Ήταν αυτός που «έσπασε» την Τράπεζα της Αγγλίας, στοιχιματίζοντας ότι η Βρετανία θα αναγκαζόταν να υποτιμήσει την λίρα και να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

Το αμερικανοσιωνιστικό κοράκι επιστέφει 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα των Βρετανών πολιτών για την παραμονή τους ή όχι στην Ε.Ε. και «προειδοποιεί».

Με άρθρο του στον Guardian, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το Brexit θα σας κάνει όλους φτωχότερους – Σας προειδοποιώ», υποστηρίζει πως αν οι Βρετανοί επιλέξουν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό η χώρα να ζήσει μία ακόμα «Μαύρη Τετάρτη».

Όπως εξηγεί, αντίθετα με την Μαύρη Τετάρτη, σήμερα δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για μείωση των επιτοκίων, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας είναι πολύ μεγαλύτερο, ενώ και οι εξαγωγείς δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις θετικές επιπτώσεις της φθηνότερης στερλίνας, λόγω της αβεβαιότητας που θα προκαλούσε το Brexit….

…Το ερώτημα είναι ενόσω λέει αυτά πού στοιχηματίζει ο ίδιος και ποια πλευρά «χορηγεί»;

Το χρήμα ρέει άφθονο στο στρατόπεδο που θέλει Brexit. 

Νέα στοιχεία δείχνουν πως οι διάφορες οργανώσεις της εκστρατείας για την αποχώρηση συγκέντρωσαν συνολικά 3,6 εκατομμύρια στερλίνες από τις 13 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, ενώ οι αντίστοιχες οργανώσεις που έκαναν εκστρατεία για την παραμονή στην ΕΕ έλαβαν 2,9 εκατ. στερλίνες.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις κάνουν τραμπάλα και δείχνουν πως όλα θα κριθούν στο νήμα.

Γεγονός είναι ότι τα ποσοστά υπέρ του Brexit αυξήθηκαν ραγδαία από τότε που ο άνθρωπος του Σόρος, Γιάννης Βαρουφάκης, αποφάσισε να ασχοληθεί με την τύχη των Βρετανών, αφού έσωσε με την Ελλάδα.

Η… «δημιουργική ασάφεια» του πρώην ΥΠΟΙΚ συνεχίστηκε και στην Βρετανία. Από την μια έλεγε ξεκάθαρα ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε., από την άλλη δεν παρέλειπε να δυσφημεί την Ευρώπη και να της ρίχνει όλα τα βάρη για όλα τα δεινά των Βρετανών πολιτών. Ποτέ δεν φταίει μια ντόπια ελίτ, πάντα φταίει κάποιος άλλος, κάποιος θεσμός, κι ας ελέγχεται πλήρως από τις ελίτ….

Ο «εκδημοκρατισμός της ΕΕ» μπορεί στο μυαλό του καθενός να έχει διαφορετική μετάφραση, ωστόσο στο κεφάλι του Σόρος, κάτι που δεν είναι μυστικό αφού το έχει δηλώσει ανοικτά, σημαίνει η Ε.Ε. πρέπει να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της στις μεταναστευτικές ροές.

Και σε αυτόν τον σκοπό έχει επενδύσει πολύ χρήμα μέσω των διαφόρων ΜΚΟ του, όπως το Open Society που διαπρέπει αυτές τις μέρες στην Ελλάδα!…»

ἡ γάτα

Τί λέγαμε;
Θὰ ψοφήσουν τῆς πείνας οἱ Βρεταννοί…
Θὰ ποῦν τὸ ψωμὶ ψωμάκι…
Ὁ Σόρος κερνᾶ καὶ μόνος του πίνει…
Οἱ Rothschild ἔχουν ἄλλα σχέδια γιὰ τὴν Ἡνωμένη Εὐρώπη.
Τὸ ἐδῶ προτεκτοράτο δὲν ἔχει ἐνημερωθεῖ, ἐφ΄ ὅσον τὸ κάθε τμῆμα τοῦ μηχανισμοῦ προπαγάνδας καὶ ἐλέγχου δὲν γνωρίζει τὸν τελικὸ σκοπό. Ἐδῶ ἐδόθη ἐντολὴ παραμονῆς ἐντὸς τῆς Ἡνωμένης Εὐρώπης κι αὐτὸ δὲν εἶναι διαπραγματεύσιμο.

Πᾶμε γιὰ ἄλλα…

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply