Δυναστεία Μαρινοπούλου

«…Σαφώς πολύ πιο αναγνωρίσιμος από όλους είναι ο εξάδερφος του Πάνος Μαρινόπουλος-ο Πανάρας για τους πολύ στενούς του φίλους-που αλώνιζε την δεκαετία του ’90 στην κοσμική Αθήνα. Λάτρης του καλού φαγητού-η πρώην πλέον σύζυγός του κ. Ιωάννα Μαρινοπούλου έδωσε αγώνα για να τον αδυνατίσει-άφησε εποχή στα κλαμπ και τα μπουζούκια.

Φημίζεται για το κοφτερό μυαλό του και η μετακόμισή του στο εξωτερικό πριν από λίγα χρόνια, συνδυάστηκε με την αγορά μιας εκπληκτικής κατοικίας στο Μαϊάμι, η οποία φιλοξενήθηκε στις σελίδες έγκριτου περιοδικού αρχιτεκτονικής….»

Δυναστεία Μαρινόπουλου: Το μουσείο , τα σπίτια στο Λονδίνο και το Μαιάμι, τα άλογα στο Dubai και το άρθρο 99

Ο βίος και η πολιτεία μιας ηχηρής οικογένειας του επιχειρείν από την Ελίκη που έκτισε μια αυτοκρατορία-Οι άγνωστες ιστορίες, τα μεγάλα deals, οι μυθικές βίλες στο Μαϊάμι και τα καθαρόαιμα.

Σκηνή 1η: Είναι μια Κυριακή, δεκαετίες πριν και μια μεγάλη συντροφιά φθάνει στο ολοκαίνουργιο τότε σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Της συντροφιάς ηγείται ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρινόπουλος, που φθάνει φορώντας ένα σκούρο ναυτικό κασκέτο. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Ο φύλακας πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ξεκαθαρίζει στην ομήγυρη ότι δεν θα μπουν μέσα λέγοντας: «Είναι Κυριακή σήμερα! Δεν ανοίγουμε και δεν μπαίνει κανείς».

Παρά τις νουθεσίες των υπολοίπων να ανοίξει γιατί «είναι μαζί μας ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ ο φύλακας είναι ανένδοτος. «Ας είναι όποιος θέλει. Πού τον ξέρω εγώ;».

Χρειάστηκε να περάσει ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ, που αναγνώρισε το μεγάλο αφεντικό για να πεισθεί ο φύλακας να ανοίξει τις πόρτες, λέγοντας όταν βρέθηκε μπροστά του: «Με συγχωρείτε, δεν φαντάστηκα…» αλλά δεν τέλειωσε τη φράση του.

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος του έσφιξε το χέρι λέγοντάς του «την δουλειά σου έκανες και την έκανες πολύ καλά…

Σάντρα Μαρινοπούλου. Επικεφαλής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Σάντρα Μαρινοπούλου
(σύζυγος Πάνου Μαρινόπουλου)

Ιωάννα Μαρινοπούλου

Ιωάννα Μαρινοπούλου

Σκηνή 2η: Είναι πρωί της Τρίτης  όταν αρχίζει να διαχέεται η είδηση ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» κατέθεσε αίτηση πτωχεύσεως ζητώντας να υπαχθεί στο άρθρο 99 και στην συνέχεια στο 106Β-πτώχευση εν λειτουργία-του πτωχευτικού κώδικα. 

Είναι το τέλος εποχής για τον κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλο γιο του  αειμνήστου Δημήτρη Μαρινόπουλου και της Ντόλης Μαρινοπούλου και κατά κάποιον τρόπο τον αδερφό του Πάνο, αλλά και για τα εξαδέρφια τους Πάνο και Στέφανο Μαρινόπουλο, που ταυτίστηκαν με τον οικογενειακό όμιλο και το όραμα των πατεράδων τους, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν μια από τις πιο ιστορικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που είχε ταυτισθεί με τον μέσο Έλληνα για δεκαετίες.

Λεωνίδας Μαρινόπουλος (δεξιά)

Οι γνωστοί και οι άγνωστοι Μαρινόπουλοι

Οι πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Μαρινόπουλος που ξεκίνησαν από ένα φαρμακείο την Ομόνοια το 1893, έφθασαν να περιλαμβάνουν μια φαρμακευτική εταιρεία, αντιπροσωπείες γνωστών εταιρειών ενδύσεως όπως η Gap και τα Marks & Spencer, την αλυσίδα των Starbucks κ.α. Επιπρόσθετα η σύζυγος του κ. Πάνου Μαρινόπουλου Σάντρα διοικεί (από την θέση της πρόεδρου) με σημαντική επιτυχία το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Οι αστικοί μύθοι γύρω από την περιουσία τους είναι πολλοί, τόσοι που η αλήθεια για την περιουσία τους να φαντάζει ένα δύσκολο αίνιγμα. Ο πρώτος μεταξύ ίσων κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος-πολλοί λένε ότι ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει στον πολύ πιο γνωστό εξάδερφό του Πάνο (Πανάρας) -δεν είναι σίγουρα η περίπτωση του κοσμικού επιχειρηματία, που διασκεδάζει απενοχοποιημένα.

Έχοντας μια αισθητική που παραπέμπει λένε οι καλά γνωρίζοντες σε Βρετανό αριστοκράτη, λατρεύει την ιππασία και πριν από τρεις μήνες βρέθηκε στο Ντουμπάι για να παρακολουθήσει τον «Πρέσβη» του-ένα εξαιρετικό καθαρόαιμο άτι-να κερδίζει και να βραβεύεται.

O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου

Στην Μύκονο, όπου φέρεται να διατηρεί κατοικία, επιλέγει συνήθως να δειπνεί σε αυτήν παρέα με φίλους, αποφεύγοντας τα θορυβώδη in στέκια του νησιού.

Πιο καλά αισθάνεται κυρίως στο Λονδίνο, εκεί όπου μπορεί να δειπνεί στο Hakassan η σε κάποιο prive κλαμπ, όπως το Annabel’s, πριν επιστρέψει στην εξαιρετικής αισθητικής κατοικία του που οι φήμες την τοποθετούν στην  Belgravia.

Το αυτό ισχύει και για τον κ. Στέφανο Μαρινόπουλο, που ασχολείται με τα Marks & Spencer  και την ΦΑΜΑΡ και διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ.

Πάνος -Ιωάννα Μαρινοπούλου

Σαφώς πολύ πιο αναγνωρίσιμος από όλους είναι ο εξάδερφος του Πάνος Μαρινόπουλος-ο Πανάρας για τους πολύ στενούς του φίλους-που αλώνιζε την δεκαετία του ’90 στην κοσμική Αθήνα. Λάτρης του καλού φαγητού-η πρώην πλέον σύζυγός του κ. Ιωάννα Μαρινοπούλου έδωσε αγώνα για να τον αδυνατίσει-άφησε εποχή στα κλαμπ και τα μπουζούκια.

Φημίζεται για το κοφτερό μυαλό του και η μετακόμισή του στο εξωτερικό πριν από λίγα χρόνια, συνδυάστηκε με την αγορά μιας εκπληκτικής κατοικίας στο Μαϊάμι, η οποία φιλοξενήθηκε στις σελίδες έγκριτου περιοδικού αρχιτεκτονικής.

Ιωάννα Μαρινοπούλου

Το διαζύγιό του με την Ιωάννα ήταν αθόρυβο αφού βγήκε συναινετικό και η πρώην σύζυγός του ασχολείται πλέον με την ιδιότητά της ως interior designer και σχεδιάστρια σκαφών, έχοντας δεχθεί εξαιρετικές κριτικές για την δουλειά της. Σαν ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας φωτογραφήθηκε πριν λίγο καιρό στην κατοικία που φέρεται να διατηρεί στα Hampton-το κατεξοχήν θέρετρο της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης-για γνωστό lifestyle περιοδικό που κυκλοφόρησε μιαν ημέρα πριν την αίτηση πτωχεύσεώς του.πηγὴ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply