Σύνδρομον Ῥανταπλᾶν…

Ραντανπλάν ονομαζόταν ο πανηλίθιος σκύλος στα κόμικς του Λούκυ Λουκ, ο οποίος αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα μεταχρονολογημένα. Όταν για παράδειγμα, ένα άλογο του πατούσε την ουρά, εκείνος τιναζόταν ξαφνικά στον αέρα για να γαυγίσει όταν… το άλογο είχε πλέον χαθεί στον ορίζοντα.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ για να περιγράψει το αντίστοιχο φαινόμενο σε ασθενείς με μεταχρονολογημένες αντανακλαστικές αντιδράσεις -λόγω της βραδυφλεγούς αντιλήψεώς τους για την πραγματικότητα- υιοθέτησε τον όρο «ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ»

Αυτά ως πρόλογος…

Σύνδρομον Ῥανταπλᾶν...

Πάμε τώρα και στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:

Στα κάγκελα βρίσκονται απὸ εχθές οι συνταξιούχοι ὀπου ο ένας μετά τον άλλο, «άξαφνα» ανακαλύπτουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους. Η μια μετά την άλλη κοινωνική ομάδα νεκροζώντανων τηλεζομπίστας τινάζονται απ’τον λήθαργο για να «γαυγίσουν» που… ξαφνιάστηκαν!

Αφού… όταν ψηφίζονταν τα πολυνομοσχέδια και οι (v)τροπολογίες στον Ναό της Ανοχής, όλοι αυτοί… περι άλλων ετύρβαζον.

Ευελπιστώντας καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί παρέα πως αυτοί θα είναι η εκλεκτή ψηφόμαζα που θα εξαιρεθεί απ’το κακό κι έτσι θα συνεχίσουν να βροντοφωνάζουν «Μένουμε Ευρώπη» με… τον κώλο των άλλων.

Εάν λοιπόν αυτή, η συντριπτική πλειοψηφία ευρωλάγνων GRαικύλων που -παρέα με το 46% της αποχής- γέμισε το κυνοβολευτήριο μνημονιακούς και ξέπλυνε όλους τους γερμανόδουλους εκπροσώπους της εγχώριας διαπλοκής δεν πάσχει από σύνδρομο Ραντανπλάν… εεε τότε και η επιστήμη ακόμη, σηκώνει τα χέρια ψηλά !

Ως εκ τούτου: Φάτε Εβρ(αι)ώπη τώρα… περαστικά σας !

Ῥῆγος Νικόλαος

ΥΓ: Κι ακόμη… ΔΕΝ ΝΟΙΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply