Σκοπιμότητες εἰσαγγελικές ὑπέρ τῆς Siemens;

Πάντως, αυτός ο γνωστός (όπως μας πληροφορεί μερίδα του Τύπου χωρίς να μας λέει από πού είναι γνωστός) ποινικολόγος Ιωάννης Ματζουράνης, ο οποίος αναρωτιέται σήμερα αν υπήρχε σκοπιμότητα, από πλευράς Εισαγγελίας, στο να μην μεταφρασθούν στην γερμανική γλώσσα, δικόγραφα που αφορούσανσε Γερμανούς εμπλεκομένους και κατηγορουμένους στην υπόθεση Ζήμενς, είναι αυτός που αναφέρει και η Βικιπίντια και θυμάμαι, βέβαια, κι’ εγώ…

Σκοπιμότητες εἰσαγγελικές ὑπέρ τῆς Siemens;

«Το φθινόπωρο του 1988 ανοίχθηκε μέσω του Ματζουράνη ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία. Στην συνέχεια, λίγες εβδομάδες πριν τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα Κρήτης, ο Ματζουράνης μετέφερε 1,200,000 δολάρια στον λογαριασμό του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο Ματζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύθηκε από τους Κοσκωτά/Ματζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα. Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Ματζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό. Η υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκε έξι μήνες μετά από συνέντευξη του Κοσκωτά στο περιοδικό ΤΙΜΕ, όταν ήταν πλέον φυλακισμένος στις ΗΠΑ. Ο Ματζουράνης όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας σε σχέση με τον Ν. 1806/88 (Κουτσονόμος) που είχε ψηφισθεί στις αρχές Αυγούστου 1988 και θα παρείχε κάποια προνόμια στον Κοσκωτά σε σχέση με τον έλεγχο της Τράπεζας Κρήτης. Η κατάθεση του Ματζουράνη επέφερε ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο και καίριο πολιτικό πλήγμα για τον Κουτσόγιωργα. Ο στενός σύμβουλος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης γράφοντας για αυτά τα γεγονότα στο βιβλίο του, αναφέρει ότι ο Ματζουράνης συμφώνησε να καταθέσει και να δώσει στοιχεία εναντίον του Κουτσόγιωργα μετά απο συνεννόηση μαζί του και με στελέχη της ΝΔ που του παρείχαν υποσχέσεις για ευνοϊκή νομική μεταχείριση και αμοιβή 20 εκατομμύρια δραχμές».

Κατά τα άλλα, όπως επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει, εγώ ένα μικρό φουρνάκι μικροκυμάτων έχω και δεν αξιώθηκα να πάρω μια ηλεκτρική κουζίνα Ζήμενς!!!

Ῥούσσης Νῖκος

Υ.Γ.  Τα πράγματα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πολύ απλά…
Αν η Δικαιοσύνη είναι όντως ανεξάρτητη και απεφάσισε την αναβολή επ’ αόριστον της δίκης για την Ζήμενς, ουδείς κατά το Σύνταγμα, μπορεί να κρίνει τις αποφάσεις της, πόσο μάλλον περισσότερο μία κωλόβλαχα από την Άρτα.
Αν η Δικαιοσύνη είναι φαινομενικά ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της υπαγορεύονται ενίοτε, από το εκάστοτε πολιτικό γκοβέρνο, προφανώς κάποιος έδωσε εντολή γι’ αυτή την αναβολή, που οδηγεί στην πλήρη παραγραφή των αδικημάτων, όλων εκείνων που εμπλέκονται στην υπόθεση και τρώνε λουκάνικα και πίνουν βαυαρικές μπύρες στο Αλεμάνια.
Ελπίζω να δεί πάλι κάποιο «όνειρο» ο Αμβρόσιος και να μας πεί τι από τα δύο συμβαίνει….
ΕΜΕΝΑ, μεταλλαγμένη συριζορουφιανοκωλόφαρα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply