Προωθεῖται ἐξακολούθησις καταστάσεως ἐκτάκτου ἀνάγκης στὴν Γαλλία

Ἐκκλησις στὸ γαλλικὸ κοινοβούλιο νὰ στηρίξῃ τὸ καθεστὼς ἐκτάκτου ἀνάγκης, μετὰ τὴν ἐπίθεση στὴν Νίκαια

Προωθεῖται ἐξακολούθησις καταστάσεως ἐκτάκτου ἀνάγκης στὴν Γαλλία

H Γαλλική κυβέρνηση, θιγμένη από τις κατηγορίες ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει τηn θανατηφόρo επίθεση φορτηγού της περασμένης εβδομάδας στηn Νίκαια, έκανε έκκληση στους βουλευτές την Τρίτη για την επέκταση της περιόδου καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης, που δίνει στην αστυνομία μεγαλύτερες εξουσίες ερεύνης και συλλήψεως.
Κατηγορούμενος από τους πολιτικούς της αντιπολιτεύσεως και αφού χλευάστηκε από τα πλήθη σε μία τελετή μνήμης την Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Manuel Valls ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν μια τρίμηνη παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, που επεβλήθη μετά από μια προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση τον περασμένο Νοέμβριο.
Η κίνηση γίνεται μετά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Promenade des Anglais κατά μήκος της πόλεως της Ριβιέρα, μετά από μια επίθεση την περασμένη Πέμπτη, κατά την οποία ο Τυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel έριξε ένα μεγάλο φορτηγό σε πλήθη, που εόρταζαν την Ημέρα της Βαστίλης, σκοτώνοντας 84 ανθρώπους, πριν να πυροβοληθεί και να σκοτωθεί από την αστυνομία.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Ο πρωθυπουργός κος Manuel Valls εμφανίσθηκε σε τελετή αποδόσεως τιμής στα θύματα και γιουχαΐσθηκε άγρια από το μεγάλο πλήθος, που του φώναζε «Παραιτήσου», «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ», «Δολοφόνοι», «Εσείς είσθε οι τρομοκράτες»

Η παρουσία του κόσμου ήταν πολυπληθής και μετά τα γιουχαΐσματα στον ανίκανο Valls ακολούθησαν τα χειροκροτήματα προς το ιατρικό προσωπικό και τους διασώστες.
Η γαλλική κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη από την ανικανότητα των αρχών και ζητά την παραίτηση των υπευθύνων.
Και αυτοί τι κάνουν;
Zητούν μία ακόμα τρίμηνη παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, «που εξασφαλίζει στις αρχές μεγαλύτερες εξουσίες έρευνας και συλλήψεως».
Στο σημείο αυτό μπαίνει το κρίσιμο ερώτημα: Για ποιές συλλήψεις μιλάμε;
H Aστυνομία σκοτώνει με επιμέλεια όλους τους ενόχους, σαν να επιδιώκει να μην μιλήσουν.
Συλλαμβάνει κατά πάγιο τρόπο μόνο τους συγγενείς, ακόμα και τις πρώην συζύγους των δραστών και μετά από λίγο τους αφήνει ελεύθερους, γιατί δεν βρίσκει αποδείξεις.
Οι έρευνες της Αστυνομίας αποδεικνύουν ότι οι δράστες δεν ήταν ποτέ φανατικοί μουσουλμάνοι, αλλά πάντα είχαν διαφορές με τις αστυνομικές αρχές για ποινικά εγκλήματα ή μικροεγκληματικότητα.
Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση αποδεικνύεται ότι ο τζιχαντιστής έτρωγε χοιρινό κρέας, έπινε, έκανε χρήση ναρκωτικών, έδερνε την γυναίκα του και τα παιδιά του και «πήδαγε» 73χρονο γέρο, εκτός από πολλές γυναίκες, που τα στοιχεία τους περιλαμβάνονταν στο κινητό του τηλέφωνο.
Σας θυμίζουν όλα τα παραπάνω αυτά, που επιτάσσει το κοράνι;
Eκτός από τις παραπάνω αποκαλύψεις, μάθαμε ακόμα ότι ο δράστης είχε καταδικασθεί τον Ιανουάριο εφέτος σε ποινή φυλακίσεως 6 μηνών με αναστολή για έγκλημα βίας στον δρόμο και ότι έδινε το παρόν στην Αστυνομία.
Οι συγγενείς του επίσης υπεστήριξαν ότι έπαιρνε και ψυχοφάρμακα.
Επίσης διεπιστώθη ότι πριν την επίθεση είχε πουλήσει το αυτοκίνητο του, αλλά και ότι είχε στείλει πρόσφατα 84.000 λίρες στους συγγενείς του στην Τυνησία.
Όλα τα παραπάνω είναι τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας, με τις ευρύτατες εξουσίες ερεύνης, που ήδη είχε από τον περασμένο Νοέμβριο.
Το συμπέρασμα: O δράστης έπρεπε να είχε επισημανθεί από τον περασμένο Ιανουάριο και να ευρίσκεται είτε στο ψυχιατρείο, είτε υπό παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.
Οι οικονομίες του για 8 χρόνια κρίνονται υπερβολικές και λόγω του νομίσματος (λίρα και όχι ευρώ) αποδεικνύουν ότι ο δράστης είχε πιθανόν ανάμειξη σε εγκληματικές δραστηριότητες και σε άλλη χώρα (Αγγλία).
Οι τράπεζες, που μεσολάβησαν για την αποστολή των χρημάτων στην Τυνησία, σίγουρα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τις αρχές για τις ύποπτες δραστηριότητές του.
Η γαλλική αστυνομία, αλλά και οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Γαλλίας, είναι αναποτελεσματικές όχι γιατί δεν έχουν ευρύτατες εξουσίες, αλλά γιατί συνεργάζονται στενά με «πληροφοριοδότες» από το κοινό ποινικό έγκλημα,
Και αυτοί, φροντίζουν τα μεγάλα ψάρια να τα αφήνουν πρώτα να δράσουν, για να αξίζουν οι πληροφορίες τους περισσότερες εξυπηρετήσεις από την αστυνομία.
Αν η νοοτροπία αυτή δεν αλλάξει σύντομα, σίγουρα θα έχουμε μεγαλύτερο τρομοκρατικό κτύπημα στην Γαλλία.
Και ίσως αυτή τηβ φορά τα θύματα να μην είναι απλοί πολίτες.
Σε μία κοινωνία, που επιλέγει να αστυνομοκρατείται, έναν χρόνο πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές με συνεχείς παρατάσεις καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, είναι απόλυτα φυσικό το επόμενο τρομοκρατικό κτύπημα να γίνει με όπλα των ιδίων των αρχών ασφαλείας.
Είτε δανεικά, είτε αγορασμένα…
Θυμηθείτε την προειδοποίησή μου στην επομένη «δημόσια» κηδεία στην Γαλλία.
Αφού οι τρομοκράτες διρπιστώσουν ότι τα πολλά θύματα δεν κάνουν πλέον μεγάλη εντύπωση, ίσως διαλέξουν για να κάνουν τημ διαφορά και κάποιο πρόσωπο από τα πολύ «φυλασσόμενα» δημόσια πρόσωπα της Γαλλίας…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply