Φωτογραφίες παραπληροφορήσεως;

Ρε σεις, μασσάει η κατσίκα ταραμά;
Μ’ αυτή την φωτογραφία, που χρεώνεται στο cretalive.gr, το δημοσιογραφικό σάϊτ newpost προσπαθεί, εμμέσως πλην σαφώς, να μας πείσει ότι ο Σταθάκης βρίσκονταν εχθές στα Χανιά και είχε και συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλεως.

Φωτογραφίες παραπληροφορήσεως;

Πέρα από το ότι, αεροπορικώς, Αθήνα-Χανιά είναι πτήση σκάρτης μιάς ώρας, δεν βρέθηκε ένας από δαύτους να τον ρωτήσει τι απαντά στις φήμες που τον φέρνουν επιβάτη του μοιραίου ταχύπλοου της Αίγινας;
…και το κυριότερο: Δεν βρέθηκε ένας να του φωνάξει «Εγέρθητω», για να θαυμάσει το πανελλήνιον ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια του;

Η ίδια φωτοογραφία σήμερα, από την συνάντηση Σταθάκη με τον δήμαρχο της πόλεως στα Χανιά, στην εγκυρη και ιστορική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», που εκδίδει ο παλαιόθεν φίλος μου Γιάννης Γαρεδάκης.
Το ρεπορτάζ που την συνοδεύει αναφέρεται ότι αντικείμενο της συναντήσεως ήταν η προώθηση λύσεως «εξπρές» για το πρόβλημα της επεκτάσεως του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της ΔΕΔΙΣΑ.
Τηλεφωνώντας, ωστόσο, από το Στρασβούργο στα Χανιά, σήμερα, έμαθα ότι:
*Ο υπουργός έφθασε εχθές το πρωΐ στα Χανιά και πήγε ασθμαίνοντας στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Χανίων και τους ανθρώπους του.
*Η φωτογραφία από την συνάντηση καθώς και οι δηλώσεις που έκαναν, δήμαρχος και Σταθάκης, διανεμείθησαν στους δημοσιογράφους από το γραφείο του δημάρχου.
* Μετά την ολοκλήρωση της συναντήσεως, ο υπουργός έφυγε σαν τον κλέφτη για το αεροδρόμιο, αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις μπροστά στις …κάμερες των τοπικών καναλιών που τον περίμεναν.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στην Αίγινα όπου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο ταχύπλοο της Αίγινας, ο υπουργός πήγε, είδε και απήλθε, χάνοντας την ευκαιρία να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες προς το πρόσωπό του, όρθιος και ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων.
Για συμπεράσματα, ζητώ την βοήθεια του κοινού και των ανήσυχων ρεπότερς της Αθήνας….

Για να μην λέτε πως γράφω ότι μου κατέβει….

Δρομολογείται λύση «εξπρές» για τον Χ.Υ.Τ.Υ. της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι

Ῥούσσης Νῖκος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply