Ἡ Bundesbank ζητᾶ συνταξιοδοτήσεις στὰ 69

Οἱ Γερμανοὶ εἶναι ἔξαλλοι μὲ τὴν Bundesbank ποὺ τοὺς ζητᾶ νὰ δουλεύουν ἔως τὴν ἡλικία τῶν 69 ἐτῶν γιὰ νὰ συνταξιοδοτηθοῦν
Υπάρχει κάτι σάπιο στη γειτονική Δανία. Εν μέσω αυξήσεως των περιστατικών ισλαμικής τρομοκρατίας, η Μέρκελ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις μεταναστευτικές πολιτικές της… αλλά η κυβέρνηση προτείνει στους πολίτες της να πάρουν όπλα και να μαζέψουν τρόφιμα και νερό, που να καλύπτει τις ανάγκες τους για 10 ημέρες , «για την περίπτωση επιθέσεως ή εκτάκτου ανάγκης».

Και τώρα, παρά τις συνεχείς διακηρύξεις ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομικής «δυνάμεως», η Bundesbank προτρέπει να εργάζονται οι άνθρωποι μέχρι τα 69 έτη (από την τρέχουσα ηλικία

συνταξιοδοτήσεως των 62 ετών) και ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι πολίτες είναι ευτυχισμένοι.

Καθώς οι Γερμανοί ζουν περισσότερο και σημειώνουν χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων, με αποτέλεσμα λιγότεροι εργαζόμενοι να είναι διαθέσιμοι προς αντικατάσταση των συνταξιοδοτουμένων, η Bundesbank προτείνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εργασθούν περισσότερο, προκειμένου να καλύψουν τα αιτήματα για συνταξιοδότηση.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Local την περασμένη εβδομάδα,η Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank) είπε σε μηνιαία έκθεσή της την Δευτέρα ότι από το 2060 η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδοτήσεως στα 69 από την σημερινή των 65 ετών .
Η ηλικία συνταξιοδοτήσεως έχει ήδη ορισθεί να φτάσει τα 67 έτη μέχρι το 2030, αλλά η Bundesbank δήλωσε ότι ακόμη και με την τρέχουσα ευνοϊκή οικονομική κατάσταση και την αύξηση αυτή, «περαιτέρω προσαρμογές είναι αναπόφευκτες».
«Την ίδια στιγμή, μια επιμήκυνση του εργασιακού βίου, δεν θα είναι ταμπού», ανέφερε η έκθεση.
Επειδή οι Γερμανοί τώρα ζουν περισσότερο και έχουν λιγότερα παιδιά, το σημερινό σύστημα δεν θα είναι αρκετό για την επίτευξη των στόχων.
Μόλις οι baby-boomers συνταξιοδοτηθούν όλοι, θα υπάρχουν λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι για την πλήρωση των κενών και κατά συνέπεια λιγότεροι συνεισφέροντες στο σύστημα, ιδίως με δεδομένο ότι η Γερμανία έχει δει τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων τα τελευταία χρόνια.
Μια επιμήκυνση του εργασιακού βίου θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεροποιήσει τα επίπεδα συντάξεων, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 44 τοις εκατό του μέσου μισθού τους: Η διατήρηση του σημερινού σχεδίου θα μπορούσε να δει τα επίπεδα των συντάξεων να πέσουν σε ποσοστό λίγο πάνω από το 40 τοις εκατό.
Αυτό, που προτείνει η τράπεζα για να εξασφαλισθεί η σταθερότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι μια περαιτέρω σταδιακή αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδοτήσεως, που έχει ήδη ορισθεί να πάει στα 65-67 έτη από το 2029, για να φθάσει στα 69 χρόνια μέχρι το 2060. Η πρόταση έχει προκαλέσει την οργή των Γερμανών και οι ομοσπονδιακοί κυβερνητικοί υπεύθυνοι μιλούν ενάντια στις απαιτήσεις της κεντρικής τραπέζης…
Ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος καγκελάριος Sigmar Gabriel κατεδίκασε άμεσα το σχέδιο, λέγοντας: «Ένας εργάτης εργοστασίου, μια υπάλληλος καταστήματος, μια νοσοκόμα, ένας υπηρέτης , βρίσκει αυτή την ιδέα τρελλή. Το ίδιο την βρίσκω και εγώ».
Τα πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν ήδη προετοιμασθεί για τις γενικές εκλογές του επομένου έτους, αναμένεται να κάνουν τις συντάξεις βασικό θέμα των εκστρατειών τους.
Με 20 εκατομμύρια συνταξιούχους, που δικαιούνται να ψηφίσουν, οι πολιτικοί θα επιδιώξουν να κερδίσουν αναφερόμενοι σε θέματα, που κυμαίνονται από το επίπεδο των μελλοντικών συντάξεων και το ζήτημα της εξισώσεως πληρωμής των συντάξεων στην ανατολική και την δυτική Γερμανία μέχρι και το ποσό των εισφορών, που πρέπει να αυξηθούν για τις μελλοντικές γενεές εργασίας.
Αλλά δεν αναμένει κάποιος να κερδίσει ψήφους, λέγοντας όι οι Γερμανοί θα έπρεπε να εργάζονται δύο χρόνια περισσότερο, καθώς το θέμα έχει κάνει πολλούς νευρικούς ιδιαίτερα σε μια εποχή, που πολλοί αποταμιευτές βλέπουν λίγο κέρδος από τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής επεκτατικής πολιτικής χαμηλών επιτοκίων της Κεντρικής Τραπέζης.
«Εργασία μέχρι τα 70 έτη, ενώ άλλοι γιορτάζουν επάνω στους καναπέδες και μερικοί είναι άνεργοι», έγραψε αγανακτισμένος ένας αναγνώστης στο Spiegel Online.
Ο Huether ωστόσο υπεστήριξε ότι η πρόταση της Bundesbankθα ήταν πιθανό να είναι η «λιγότερο επιζήμια λύση για όλους».
Όμως, η άρνηση των Γερμανών πολιτικών για την αντιμετώπιση του ζητήματος , σχετικά με το τι έρχεται μετά το 2030, δείχνει απλά έναν «φόβο αντιμετωπίσεως της αλήθειας», δήλωσε ο Boersch-Supan, οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Max Planck, προσθέτοντας ότι «αυτό, για το οποίο μιλάει η Bundesbank, στην πραγματικότητα αφορά σε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1995, δηλαδή όσους γίνονται σήμερα 20 χρονών. Δεν γίνεται για να κάνει κάποιον, που εργάζεται τώρα, να συνταξιοδοτηθεί μόνο στα 69 ή 70 έτη».
Υποθέτουμε ότι το λέει με ανάλαφρο τρόπο ότι αυτό «δεν είναι τόσο κακό» …
Αλλά το βαθύτερο νόημα είναι ότι πίσω από όσα συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια της αγοράς (για τα ομόλογα, τις μετοχές, τις δανειακές πιστώσεις) και αντιπροσωπεύουν την πειραγμένη άποψη για τον κόσμο, ευρίσκεται η Γερμανία, που είναι κάτι λιγότερο από σταθερή … τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.
Με τον πυρήνα της ΕΕ σε τέτοιο τρεμάμενο έδαφος εν όψει των εκλογών, μπορεί κἀποιος να προσθέσει μόνο αυτό το τούβλο στον τοίχο της ανησυχίας, που πρέπει να αναρριχηθεί, όσο επενδύει κάποιος στην πτωτική χρηματιστηριακή αγορά.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Αυτά, που προτείνονται σήμερα από την Bundesbank για τους Γερμανούς, προβλέπονται από τον νόμο Κατρούγκαλου για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των Ελλήνων.
Αν κάποιος ανατρέξει στον τρόπο καθορισμού του ποσοστού αναπληρώσεως των συντάξεων, θα βρει περίπου ποσοστό 44% για 40 συντάξιμα χρόνια.
Ήδη το όριο ηλικίας συνταξιοδοτήσεως των Ελλήνων είναι για την πλειοψηφία τα 67 έτη ή τα 62 έτη με ταυτόχρονη συντάξιμη υπηρεσία 40 ετών τουλάχιστον.
Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα σταδιακής αυξήσεως του ορίου ηλικίας κι επάνω από τα 67 έτη, αν αυξηθεί μελλοντικά το σημερινό προσδόκιμο επιβιώσεως για τον γενικό πληθυσμό.
Όπως καταλαβαίνετε, η Ελλάδα παίζει τον ρόλο του πειραματόζωου για όσα κάποιοι τραπεζίτες οραματίζονται για το σύνολο του ευρωπαϊκού πληθυσμού στο μέλλον.
Οι Γερμανοί πολίτες στις παραμονές των εκλογών του 2017 παραπλανώνται με τον ίδιο τρόπο, που παραπλανήθηκαν και οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά: Oι Έλληνες πολίτες δεν προειδοποιήθηκαν από την κυβέρνησή τους να σχηματίσουν απόθεμα τροφίμων για 10 ημέρες και νερού για 5 ημέρες «για την περίπτωση επιθέσεως ή εκτάκτου ανάγκης».
Αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά σχέδια για τους επιζώντες συνταξιούχους το 2060 είναι τουλάχιστον φαιδρά.
Μία κυβέρνηση, που φοβάται τι μπορεί να συμβεί μέσα σε 10 ημέρες για τον λαό της, δείχνει τα όρια της ανικανότητός της και το τι φοβάται για το κοντινό μέλλον.
Δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι η Γερμανία κυβερνάται σήμερα από ένα μεγάλο συνασπισμό κομμάτων από χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές και ότι οι εκλογές, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθούν μία Κυριακή ανάμεσα στις 27 Αυγούστου και στις 22 Οκτωβρίου το 2017.
Το απρόοπτο θα μπορούσε να είναι μόνον η απώλεια εμπιστοσύνης στην Βουλή, κάτι που συμβαίνει μεν σπάνια, αλλά δεν είναι αδύνατο: Συνέβη στις 18 Σεπτεμβρίου 2005 με πρωτοβουλία των Σοσιαλοδημοκρατών υπό την ηγεσία του Γκέρχαρντ Σρέντερ με αντίπαλο την Άγκελα Μέρκελ.
Το αποτέλεσμα ήταν περίπου ισοδύναμο για τα δύο μεγάλα κόμματα και οδήγησε τότε σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με καγκελάριο την ‘Αγκελα Μέρκελ.
Αυτή ήταν η αρχή της καρριέρας της κας Μέρκελ .
Σύντομα μία προσχεδιασμένη επανάληψη του ιδίου γεγονότος θα μπορούσε να σημάνει και το πολιτικό της τέλος.
Οι Γερμανοί όμως φημίζονται για την προβλεπτικότητά τους και τα «μεγαλόπνοα» σχέδιά τους.
Δεν θέλουν να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν τυχαία και αποφάσισαν να «κατασκευάσουν» την νέα διάδοχο της Άγκελα Μέρκελ.
Ποιά θα μπορούσε να είναι;
H σημερινή υπουργός αμύνης της Γερμανίας, κα Ursula von den Leyen, μητέρα 7 παιδιών και 58 ετών σήμερα.
Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ (ROESCHEN) THΣ ΚΑΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΚΑ URSULA VON DER LEYEN A.K.A. ROSE LADSON...

Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ (ROESCHEN) THΣ ΚΑΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΚΑ URSULA VON DER LEYEN A.K.A. ROSE LADSON…

Η παραπάνω κυρία γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, μεγάλωσε και σπούδασε στο Βέλγιο, είναι γιατρός στο επάγγελμα και γνωρίζει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά, εκτός από την μητρική της γλώσσα.
Ο πατέρας της Ernst Albrecht ήταν γενικός διευθυντής της Ευρωπαἱκής επιτροπής το 1969.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στα οικονομικά το 1977 και το 1978 βρέθηκε να σπουδάζει στο London School of Economics με το ψευδώνυμο Rose Landson, για να αποφύγει την στοχοποίησή της από τους αριστερούς τρομοκράτες της Δυτικής Γερμανίας.
Το 1980 άλλαξε αντικείμενο σπουδών και σπούδασε ιατρική.
Από το 1992 έως το 1996 έζησε σαν νοικοκυρά στο Stanford της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, δίπλα στον σύζυγό της, που ανήκε στο διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου Stanford.
Aπό το 1998 έως το 2002 ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού του τμήματος επιδημιολογίας, Kοινωνικής Ιατρικής και Έρευνας συστήματος υγείας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Hanover, από όπου πήρε το 2001 master με αντικείμενο την δημόσια υγεία.
Από το 2003 έως το 2005 υπήρξε υπουργός στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας με αντικείμενο τις κοινωνικές υποθέσεις, για θέματα γυναικών, οικογενείας και υγείας.
Το 2005 υπήρξε ομοσπονδιακή υπουργός με αντικείμενο τις Οικογενειακές υποθέσεις, θέματα τρίτης ηλικίας, γυναικών και νεότητος στην κυβέρνηση της κας Μέρκελ.
Το 2009 ορίστηκε υπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων.
Το 2010 παρολίγο να γίνει υποψήφια για την Προεδρία της Γερμανίας.
Από το 2013 έως και σήμερα τοποθετήθηκε υπουργός αμύνης της Γερμανίας.
Από το 2005 παραμένει μία από τους τρεις στενότερους συνεργάτες της Άγκελα Μέρκελ, μαζί με τον Wolfang Schaueble και τον Τhomas de Maiziere.
H κα Ursula von der Leyen αντιπροσωπεύει σήμερα τον γερμανικό στρατό.
Στο παρελθόν αντιπροσώπευε το κοινωνικό πρόσωπο της κυβερνήσεως της κας Μέρκελ προς τους Γερμανούς.
Οι υστερικές κραυγές στον γερμανικό τύπο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων και νερού από τους πολίτες έχουν σαν σκοπό να την προβάλουν στο λαϊκό υποσυνείδητο ως ηγέτιδα του στρατού και προστάτιδα της κοινωνίας από επιθέσεις (πόλεμος, τρομοκρατία;)  ή καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (ραδιενεργή μόλυνση, επιδημίες;).
Ο μόνος τρόπος, που διαθέτουν οι σοσιαλοδημοκράτες, για να αντιμετωπίσουν αυτήν την διαφημιστική εικόνα της είναι η προβολή των σχεδίων της τρέχουσας ηγεσίας της Γερμανίας για παράταση της ηλικίας συνταξιοδοτήσεως μετά τα 69 έτη και για μείωση των συντάξεων κάτω από το όριο του 40% του εισοδήματος των υποψηφίων συνταξιούχων baby boomers.
Και τα δύο θέματα προβάλλονται ισχυρά και συγχρόνως στις ειδήσεις σήμερα, ενώ αφορούν σε θέματα υποθετικά ή πολύ μακρινά για τα σημερινά προβλήματα των Γερμανών ψηφοφόρων.
Οι «σωτήρες» ξεχνούν τα πραγματικά και σημερινά προβλήματα των πολιτών και ασχολούνται με διαρροές σχεδίων και προγράμματα, που αναμένεται να εφαρμοσθούν το 2060…
Tους εύχομαι καλή τύχη για τις επόμενες εκλογές εξαπατήσεως του 2017.
Θα την χρειασθούν σίγουρα, αν διαβάσουν τις προβλέψεις του δικού τους Matthias Stormberger (1753-1805) και ειδικότερα το σημείο των περιγραφών του, που αναφέρεται σε επικείμενη μόλυνση του Δουνάβεως και σε ανθρώπους, που πέφτουν νεκροί σαν μύγες.
ΠΗΓΗ:
Ίσως τότε πράγματι να χρειασθούν απόθεμα νερού και τροφίμων για 10 ημέρες και ως πρωθυπουργό μίαν «επιδημιολόγο» του αναστήματος της κας «Rosie» Leyen…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply