Βόθρων συνδιαλεγόμενα…

Βόθρων συνδιαλεγόμενα...

Έτσι, για να ξέρετε με τι «βόθρο» συνδιαλέγεστε εδώ μέσα.

  • Ύστερα από παράκληση του Γιώργου Ρωμαίου, που ήταν αρχισυντάκτης μου στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», διεμόρφωσα ένα ρεπορτάζ που είχα κάνει για την εφημερίδα καί είχε τίτλο «Εργα χιλιοειπωμένα-ποτέ τελειωμένα» και αναφερόταν στον βίο και την Πολιτεία των κυβερνήσεων Καραμανλή, σε κείμενο ομιλίας. Με βάση αυτό το κείμενο εκφώνησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία το 1985 ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Σύνταγμα και ο τίτλος του ρεπορτάζ μου έγινε σημαία της διακηρύξεώς του και τον έκαναν πρωτοσέλιδο όλα τα μίντια της εποχής. Μετά ο Ρωμαίος έγινε διευθυντής στην ΕΡΤ και όταν μου πρότεινε να με βάλει εκεί μέσα, εγώ αρνήθηκα.
  • Όταν, εργαζόμενος στα ΝΕΑ πλέον, ανακάλυψα την άκρη του νήματος για την εν συνεχεία αποκάλυψη του Σκανδάλου Κοσκωτά, ο τότε διευθυντής της εφημερίδος Λέων Καραπαναγιώτης, αρνήθηκε να το δημοσιεύσει κι’ εγώ το έβαλα, ως παρακαταθήκη, στο «Ποντίκι» της εποχής. Ύστερα από πέντε-έξη μήνες και ενώ είχα τέσσερα αποκλειστικά-πρωτοσέλιδα την εβδομάδα σ’ αυτή την εφημερίδα, εξαναγκάσθηκα σε αποχώρηση και για να πάρω την αποζημίωση μου έφτυσα αίμα.
  • Την περίοδο 1988-1990 που δούλεψα στην ΠΡΩΤΗ του Καλογρίτσα, έφερα στο φώς όλη την δικογραφία για το σκάνδαλο Κοσκωτά, απ’ όπου εμφαίνονταν ότι όλοι οι τότε συστημικοί εκδότες, έγλειφαν πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου τον αυτοδημιούργητο τραπεζίτη και όταν κατέρρευσαν οι προστάτες του (Ανδρέας Παπανδρέου και Κουτσόγιωργας) έπεσαν να τον φάνε και τα κατάφεραν.
    Τότε έμαθα ότι ο Καλογρίτσας είχε πάρει εν λευκώ από τον Κοσκωτά δάνειο 500 εκατομμυρίων δραχμών, που μπορεί σήμερα ν’ αποτελεί και κομμάτι του πόθεν έσχες που δήλωσε, για να πάρει τηλεοπτική άδεια, τα οποία ουδέποτε επέστρεψε, γιατί τον άλλον τον μπουζούριασαν.
  • Την περίοδο 1990-92 που δούλεψα, συνεργαζόμενος με το κομμάτι, με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και αφού είχα καθημερινή τηλεφωνική συνομιλία με τον Κίτσο, από το γραφείο του στο πατρικό μου στον Κορυδαλλό, ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανακοίνωσε ενώπιον δεκάδων συναδέλφων μου, ότι θα με προσελάμβανε με μισθό στην εφημερίδα. Αυτό δεν έγινε τότε και μετά από κάποια χρόνια έμαθα, από τον Ντένυ Αντύπα, ότι αιτία γι’ αυτήν την …υπαναχώρηση, ήταν κάτι λεφτά που είχε βάλει, ως ενίσχυση, ο Σωκράτης Κόκκαλης στην εφημερίδα, με μοναδική απαίτηση να μην βλέπει το όνομα μου στην εφημερίδα.
    Επειδή ο Κόκκαλης ήξερε ότι, αυτός που του είχε γ@μήσει το σπίτι, από το Ποντίκι ήμουνα εγώ και ήθελε να με τιμωρήσει.
  • Κάτι ημέρες πριν τις εκλογές, που σηματοδότησαν την έξοδο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το γκοβέρνο, βγήκα στο ραδιόφωνο του Σκάϊ και απεκάλυψα ότι όλο το Μητσοτακόσογο είχε πάει στην Ζούνγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ελβετίας και είχε σηκώσει την μίζα που είχε δώσει ο Παντσαβόλτα στον πατέρα του Κούλη, για την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ο Μητσοτάκης έχασε τις εκλογές και εγώ απολύθηκα, μαζί με κάτι τεχνικούς, για λόγους οικονομικών περικοπών.
  • Το 2006, όπου δεν μπορούσα να βρώ δουλειά σε καμμία εφημερίδα, μιας και η διαπλοκή της εποχής είχε ξεχωρίσει τα μιάσματα από τους συνεργάτες της, πήρα γυναίκα και παιδί δυο χρονών και ήλθα στο Στρασβούργο, σε αναζήτηση καλλίτερης τύχης και αφού επί μία δεκαετία είχα πάρει, κατόπιν διαγωνισμού, την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα (800 ευρώ καθαρά τον μήνα). Πριν να φύγω, σε μία συνέντευξη που μου ζήτησε ο Ζούγκλας, στα πλαίσια μιας έρευνας που έκανε τότε για το μαύρο χρήμα στην πολιτική, υπενθύμισα την ιστορία της μίζας.
    Μέχρι να φθάσω στο Στρασβούργο, οι ρουφιάνοι της Ντόρας, που ήταν υπουργός εξωτερικών, φρόντισαν να χάσω την δουλειά μου από το Συμβούλιο και μια συνεργασία του κώλου που είχα με το Κανάλι της Βουλής (πληρωμένα έξοδα μετακινήσεως και 75 ευρώ την ημέρα, για το διάστημα που βρισκόμουν στο εξωτερικό).
  • Από εδώ πλέον και αφού αντικείμενο μου ήταν τα ευρωπαϊκά θέματα, κατάφερα, ΜΟΝΟΣ μου και χωρίς καμμία πολιτική ή άλλη υποστήριξη και επειδή ουδείς ήξερε την χρησιμότητα του Στρασβούργου, ως πηγή ειδήσεων, να γίνω ανταποκριτής του Καναλιού της Βουλής (σκάρτα 1.000 ευρώ τον μήνα), του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (800 ευρώ τον μήνα) και της πάλαι ποτέ ένδοξης Ελευθεροτυπίας, που έκλεισε.
  • Το πρώτο πράγμα που έκαναν αυτοί οι γελοίοι που κυβερνούν τώρα, ήταν να μου αποστερήσουν και τις δύο αυτές πηγές εσόδων, που μου επέτρεπαν να πληρώνω το νοίκι μου, τα έξοδα του σχολείου του παιδιού μου και να ζώ, σχετικά αξιοπρεπώς.

Ταμπέλες, λοιπόν, ΕΜΕΝΑ δεν μπορεί να μου βάλλει καμμία κουφάλα, είτε έχει μασήσει από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεν γνωρίζω, αν αυτός ο «βόθρος» που λέτε ότι είμαι …σπάσει, θ’ αντέξετε τα σκατά που θα σας πνίξουν.
….και τώρα, όπως έλεγαν παλιά κάτι χουλιγκάνοι φίλαθλοι, μπορείτε να πάτε και να γ@μηθείτε!!!

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply