Παππᾶς τέλος;

Με καθυστέρηση έμαθα σήμερα, ότι αυτό το παππα-ράκι της δρακογενιάς του κώλου, σήκωσε το σαθρό του ανάστημα και είπε ότι «θα πρέπει να αισθάνεται ντροπή ο …Βαρδινογιάννης, που πιέζει δημοσίους υπαλλήλους», αναφερόμενος στον διαγωνισμό-φιάσκο που έκανε για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παππᾶς τέλος;

Θα πρέπει να του θυμίσω ότι το 1981 (που ακόμη του άλλαζαν τις ιδεολογικές «πάνες»), ο τότε πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών του λαοπρόβλητου Ανδρέα Μανώλης Δρεττάκης, απολύθηκε από το υπουργείο του, όταν ο …Ανδρέας ήταν στον άερα και τ’ ανθρωπάκι πήγαινε στο υπουργείο του, με το αυτοκίνητο.
Η αιτία, όπως έχω αναφέρει παλαιότερα εδώ μέσα, ήταν ότι ο Δρετάκης είπε στον Βαρδή, που τον επισκέφθηκε στο υπουργείο, την προηγούμενη νύκτα από την ημέρα όπου επρόκειτο να καταθέσει το περίφημο νομοσχέδιο, για την εξυγίανση στον χώρο των καυσίμων, πως «εμείς ήλθαμε να εφαρμόσουμε τον Σοσιαλισμό και θα τον εφαρμόσουμε».

Κατά πως μου έχει εκμυστηρευθεί σε συνέντευξη που μου παρεχώρησε, αργότερα, ο τότε Γενικός Διευθυντής Πατάξεως Δασμοφοροδιαφυγής του υπουργείου Οικονομικών και στενότατος συνεργάτης του αποπεμφθέντος Δρεττάκη, Θόδωρος Δήζελος, πριν αποχωρήσει απ’ αυτήν την ολιγόλεπτη συνάντηση ο Βαρδής του είχε πεί, κλείνοντας πίσω του την πόρτα:
«Αν είστε αύριο υπουργός, να καταθέσετε το νομοσχέδιο κύριε Δρεττάκη…»

Δεν ξέρω άν, με τις παρόλες που πέταξε εχθές στην Βουλή, αναζητεί ηρωϊκή έξοδο αλλά, μπορείτε, πάντως να τον θεωρείτε …τελειωμένο.
Διότι είναι …ελάχιστος, για να τα βάλει με τον Βαρδινογιάννη, που έχει πίσω του τις «7 Αδελφές» του πετρελαίου παγκοσμίως.

*….και εννοείται ότι εγώ δεν είμαι με τον Βαρδινογιάννη, αλλά ξέρω πράγματα και δεν μπορώ τις μαλακίες.

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply