Ἀρχηγὸς Ὑπηρεσίας Ἐξωτερικῶν πληροφοριῶν τῆς Ῥωσσίας ὁ Ναρύσκιν

Ὁ Ποῦτιν διορίζει τὸν Ναρύσκιν ὡς ἀρχηγὸ τῆς Ὑπηρεσίας πληροφοριῶν ἐξωτερικοῦ τῆς Ῥωσσίας

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσσικού κοινοβουλίου ( Δούμα), ο Σεργκέι Nαρύσκιν, θα γίνει ο νέος αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) της χώρας.
Του προσεφέρθη η θέση την Πέμπτη κατά την διάρκεια συναντήσεως με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Καταλαβαίνετε πλήρως, όπως και εμείς την κατάσταση, που αντιμετωπίζουμε σήμερα και πόσο σημαντική είναι η επιτυχία της εν λόγω υπηρεσίας για την ανάπτυξη της χώρας», είπε ο Πούτιν στον Nαρύσκιν.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η SVR έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην «εξουδετέρωση απειλών», που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με την Ρωσσία.
Προέτρεψε επίσης τον Nαρύσκιν για την περαιτέρω «ανάπτυξη επαφών με τους εταίρους μας σε σημαντικούς τομείς, αντιμετωπίζοντας πρωταρχικά την τρομοκρατία».
Η θητεία του Nαρύσκιν ως προέδρου της Δούμα λήγει τον Οκτώβριο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για το νέο κοινοβούλιο της Ρωσσίας. Στην συνέχεια ο ίδιος αναμένεται να ξεκινήσει την υπηρεσία του ως επικεφαλής της SVR στα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου.
Ο Nαρύσκιν θήτευσε ως πρόεδρος της Δούμα από τον Δεκέμβριο του 2011 και πριν από αυτό ήταν ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου για περισσότερο από τρία χρόνια. Υπηρέτησε, επίσης, ως επικεφαλής του γραφείου της κυβερνήσεως από το 2004 έως το 2007.
Η SVR είναι η κύρια υπηρεσία της Ρωσσίας για την άσκηση εξωτερικής επιτηρήσεως. Ιδρύθηκε το 1991, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και ανέλαβε τα καθήκοντα της πρώην Σοβιετικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, η SVR είναι επιφορτισμένη με την παροχή πληροφοριών προς τον Ρώσσο πρόεδρο και την κυβέρνηση, καθώς και στα δύο κοινοβούλια.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η είδηση προαναγγέλει αλλαγές στην αντίδραση της Ρωσσίας σε εξωτερικές απειλές, με αρχή την 15η Οκτωβρίου 2016.
Η υπηρεσία SVR προέκυψε ως διάδοχος του πρώτου κλάδου της KGB, με αρμοδιότητα την συλλογή πληροφοριών από το εξωτερικό.
Ο προηγούμενος κάτοχος της θέσεως του Nαρύσκιν είναι ο Μιχαήλ Φραντκόβ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ρωσσίας από τις 12 Μαίου 2004 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2007.
Ο Φραντκόβ είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Πούτιν και ο Ναρύσκιν δύο χρόνια μικρότερος από τον Πούτιν.
Και οι τρεις υπηρέτησαν στις αρχές τις καριέρας τους σε πρεσβείες στο εξωτερικό και υπήρξαν κατάσκοποι της KGB.
O Πούτιν υπηρέτησε στην Γερμανία, ο Ναρύσκιν στο Βέλγιο και ο Φραντκόβ στην Ινδία.
H καταγωγή του Φραντκόβ είναι εβραϊκή, ενώ ο Ναρύσκιν κατάγεται από παλαιά ρωσσική οικογένεια Βαγιάρων, από την οποία προήλθε η μητέρα του τσάρου Πέτρου του Μεγάλου (1672-1725).
Με δεδομένη την ηλικιακή ιεραρχία των παραπάνω τριών πρακτόρων της πρώην KGB, o συμβολισμός της τοποθετήσεως είναι αξιοπρόσεκτος και συμβαίνει μία περίεργη στιγμή.
O Nαρύσκιν υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής Ιστορικής Αλήθειας από το 2009 έως το 2012 και ευρίσκεται στην λίστα των προσώπων, στους οποίους επεβλήθησαν κυρώσεις από την Δύση για την προσάρτηση της Κριμαίας. Θεωρείται πρόσωπο του στενού κύκλου εξουσίας του προέδρου Πούτιν και συμμέτοχός του στις ενέργειες για την προσάρτηση της Κριμαίας.
Η τοποθέτηση του υποδηλώνει ότι ο Πούτιν νοιώθει ήδη κάποιο κίνδυνο τρομοκρατικής φύσεως από το εξωτερικό και για κάποιο απροσδιόριστο λόγο ίσως δεν είναι πλέον ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες του Φραντκόβ.
Μπορεί να οφείλεται αυτό στο «ατύχημα» στις 6.9.2016 με το αυτοκίνητο του Πούτιν, όπου σκοτώθηκε ο οδηγός του;
Aν παρακολουθήσετε το βίντεο με προσοχή, θα καταλάβετε ότι το ατύχημα ήταν ηθελημένο.
ΠΗΓΗ:
To αυτοκίνητο στρίβει απότομα και πέφτει πλαγιομετωπικά επάνω στο αμάξι του Πούτιν. Oι ζημιές του αυτοκινήτου του Πούτιν είναι μεγαλύτερες από αυτές του αμαξιού, που το εμβόλισε.
OI ZΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»

OI ZΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»

Σημειώνουμε ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν ήταν συνηθισμένη τεθωρακισμένη έκδοση Mercedes S.
Διέθετε εκτός των άλλων δυνατότητα οδηγήσεως και προς τις δύο κατευθύνσεις και σύστημα με μπουκάλες οξυγόνου στο πορτ μπαγκάζ , για την περίπτωση επιθέσεως με δηλητηριώδη αέρια.
Υπάρχουν βίντεο , που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν απελάμβανε ο ίδιος την οδήγηση παρομοίων οχημάτων, που του θύμιζαν το παρελθόν του ως πράκτορα της KGB.
Ἀρχηγὸς Ὑπηρεσίας Ἐξωτερικῶν πληροφοριῶν τῆς Ῥωσσίας ὁ Ναρύσκιν3
Αυτοί, που εμβόλισαν το αυτοκίνητο ίσως ήλπιζαν ότι στο τιμόνι ήταν ο Πούτιν ή ήθελαν να του δώσουν ένα προσωπικό μήνυμα ότι η ασφάλεια του ήταν ανεπαρκής.
Προφανώς μία παρόμοια τρομοκρατική επίθεση εναντίον του προέδρου Πούτιν θα μπορούσε να προέρχεται μόνο από το εξωτερικό.
Μόνο πράκτορες του εξωτερικού θα μπορούσαν να γνωρίζουν λεπτομέρειες για την κατασκευή και τα τρωτά σημεία της θωρακισμένης λιμουζίνας του, μάρκας Mercedes.
O Πούτιν για κάθε ενδεχόμενο πήρε τα μέτρα του και απεμάκρυνε τον Φραντκόβ.
Για ορισμένους ο Φραντκόβ θεωρούνταν ένας πιθανός διάδοχος του Πούτιν στην προεδρία, καθώς έχει ξανασυμβεί δύο φορές στην πρόσφατη ρωσσική ιστορία ένας πρώην πρωθυπουργός να γίνει πρόεδρος (περίπτωση Μεντβέντεφ και Πούτιν).
Δεν θα ήταν πολύ βολικός o επόμενος πρόεδρος της Ρωσσίας να είχε εβραική καταγωγή;
Τώρα αυτό το ενδεχόμενο απεμακρύνθη.
Ο επόμενος πιθανός πρόεδρος μπορεί να είναι o Bιατσεσλάβ Βολοντίν, που προβλέπεται να αναλάβει σύντομα τα καθήκοντα του κου Ναρύσκιν στην Δούμα ή ο ίδιος ο κος Ναρύσκιν, αν βέβαια ξαφνικά προδώσει στο μέλλον τον κο Πούτιν…
Η παγκόσμια ιστορία διδάσκει ότι οι «μεγάλοι» ηγέτες συχνά προδίδονται από τα «παιδιά» τους στην εξουσία.
Ο κος Ναρύσκιν, ως καταγόμενος από την ίδια οικογένεια με τον Μεγάλο Πέτρο της Ρωσσίας, σίγουρα γνωρίζει την ρωσσική ιστορία και μπορεί να την επαναλάβει, συνεχίζοντας τον οίκο των Ρoμανόφ…
Παρακάτω εμφανίζεται το γενεολογικό δένδρο των Ρομανόφ και με κίτρινο τονίζεται η συνδρομή της οικογένειας Ναρύσκιν στην εξέλιξη του δένδρου.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΟΦ.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΟΦ.

Για να ξεκινήσουν όμως τα γεγονότα , πρέπει πρώτα να απομακρυνθεί ο Πούτιν ή να λήξει η θητεία του το 2018.
Θα τον αντέξουν ἐως το 2018 ή θα επιχειρήσουν και πάλι να τον απομακρύνουν από την εξουσία με ανώμαλο τρόπο?
Μάλλον θα συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο…

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἀρχηγὸς Ὑπηρεσίας Ἐξωτερικῶν πληροφοριῶν τῆς Ῥωσσίας ὁ Ναρύσκιν

  1. Και για επόμενο θέμα προς προβληματισμό, κάντε μια βόλτα και στο ιστορικό του Ιγκορ Ιβανόφ προκαθήμενου του Ρώσου Υπεξ Λαβροφ , για να δείτε που τρώει ψωμί.
    Διότι ως τακτικό μέλος ιδρύματος της Χαγη που προεδρεύει η Ωλμπραιτ, ζορίζεται ο άνθρωπος και υπογράφει τα κείμενα για το μεταναστευτικό που εξαγγέλλει ο δικός μας ΓΚΑΠ στον ΟΗΕ.
    Που παει ο κοντός με τους επαγγελματίες…..!!

Leave a Reply