Θά ἀναζητήσουν ἔξοδο ἀπό τό Χαλέπι ἕνα ἑκατομμύριο πρόσφυγες;

Ὁ Ἐρντογὰν ἰσχυρίζεται ὅτι ἕνα ἑκατομμύριο Σύριοι θὰ μποροῦσαν νὰ φθάσουν στὴν Τουρκία ἐὰν ἡ ἔξοδος ἀπὸ τὸ Χαλέπι ξεκινήσῃ

 

Άγκυρα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύριοι θα μπορούσαν να διαφύγουν στην Τουρκία , αν υπάρξει μια έξοδος από το Χαλέπι , το ανατολικό τμήμα του οποίου κατέχεται επί του παρόντος από αντάρτες και ευρίσκεται υπό πολιορκία από συριακές και ρωσσικές δυνάμεις.
Σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη το βράδυ μία συμφωνία σχετικά με την αποχώρηση από το Χαλέπι της ομάδας, που είναι επισήμως γνωστή ως μέτωπο Nusra και τώρα ονομάζεται Jabhat Fatah al Sham.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Το Χαλέπι είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Συρίας με πληθυσμό 2,1 εκατομμύρια κατοίκους.
Η τρομοκρατική ομάδα Jabhat Fatah al Sham υπολογίζεται ότι συνολικά έχει δύναμη 15.000 μαχητών.
Γιατί ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι 15,000 μαχητές μπορούν να μετακινήσουν ένα εκατομμύριο κατοίκους μακριά από τα σπίτια τους ως την γειτονική Τουρκία;
Ο ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι θέλει να προετοιμάσει τους Ευρωπαίους για ένα τεράστιο κύμα προσφύγων από την Συρία προς την Τουρκία, που θα απαιτούσε ίσως μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για να συντηρηθεί και να μην κατευθυνθεί μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.
Αλλά συγχρόνως μαθαίνουμε ότι η Τουρκία συμφώνησε με την Ρωσσία ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Χαλέπι οι μαχητές της Jabhat Fatah al Sham, που κατέχουν το ανατολικό τμήμα της πόλεως.
Ο πληθυσμός στο Χαλέπι θα έπρεπε να αισθάνεται ασφαλής και δεν θα είχε κίνητρο να αποχωρήσει από την πόλη.
Την περίοδο αυτή προετοιμάζεται γενική επίθεση εναντίον του Ισλαμικού κράτους στην περιοχή της Μοσούλης.
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους, μετά από ενδεχόμενη ήττα τους στην Μοσούλη, αναμένεται να υποχωρήσουν μέσω κάθε υφισταμένου δρόμου προς το Χαλέπι.
Στον παραπάνω χάρτη βλέπουμε ότι όλοι οι υφιστάμενοι δρόμοι στην περιοχή διέρχονται από το Χαλέπι, που αποτελεί ένα είδος συγκοινωνιακού κόμβου.
Οι συριακές δυνάμεις, μετά την υποχώρηση της Jabhat Fatah al Sham, θα οχυρωθούν μέσα στην πόλη και θα τους αναμένουν να εμφανισθούν.
Αναγκαστικά οι δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους δεν θα μπουν στο οχυρωμένο Χαλέπι, αλλά θα κινηθούν προς τα ανατολικά και παράλληλα με τους υφισταμένους δρόμους προς την περιοχή της πόλεως Dabiq.
H πόλη Dabiq αναφέρεται στις εσχατολογικές προβλέψεις των μουσουλμάνων ως σημείο διεξαγωγής μίας μεγάλης μάχης των μουσουλμάνων με τους Pωμαίους, όπου αναμένεται να νικήσουν για να ξεκινήσει στην συνέχεια μία εκστρατεία με σκοπό την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως.
Η πόλη αυτή απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.
Αν τα γεγονότα συμβούν όπως έχουν προβλεφθεί, οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους, μετά την συμβολική νίκη τους στο Dabiq, αναμένεται να εισέλθουν στην Τουρκία, όπου δεν μπορεί να δράσει ο ρωσσικός στρατός, καθώς η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Κινούμενοι πίσω από πανικόβλητους πρόσφυγες είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν έγκαιρα από τον τουρκικό στρατό, καθώς αυτός δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει τους πρόσφυγες από τους εισβολείς, ούτε θα μπορεί να κινηθεί γρήγορα κατά μήκος των δρόμων, που θα είναι γεμάτοι με κόσμο.
Αν το σενάριο αυτό υλοποιηθεί, η Τουρκία του Ερντογάν αναμένεται να καλέσει σε βοήθεια τους Ρώσσους, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ΝΑΤΟ.
Ο Ερντογάν θα πέσει μετά από πραξικόπημα και θα ξεκινήσει ένας εμφύλιος στα εδάφη της Τουρκίας, με τελικό σκοπό την απόσπαση εδαφών της για την δημιουργία ενός κράτους των Κούρδων υπό την προστασία των Αμερικανών.
Είναι πιθανή μία παρόμοια εξέλιξη;
Αυτό δεν είναι γνωστό ακόμα.
Αλλά αν τα πράγματα ξεκινήσουν έτσι, ως αυτοεκπληρουμένη προφητεία, θα πρέπει να αναμένουμε στην περιοχή της Δαμασκού έναν μεγάλο σεισμό, που θα αποδυναμώσει ξαφνικά το καθεστώς του προέδρου Ασσάντ, μετατρέποντας την πρωτεύουσα της Συρίας σε ένα σωρό από ερείπια.
Ανάμεσα από τα ερείπια αναμένεται να εμφανισθεί ένας πολέμαρχος με το συμβολικό όνομα Sufyan, που προβλέπεται ότι θα κυβερνήσει την Συρία στις έσχατες ημέρες της.
Ο Ερντογάν υποτίθεται ότι θέλει να γίνει προστάτης των μουσουλμάνων και να αναβιώσει την ισχύ του οθωμανικού κράτους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Είναι δυνατό να μην έχει ακούσει για αυτές τις προφητείες;
Eίναι πιθανό να τις γνωρίζει, αλλά ίσως δεν θέλει να παραδεχθεί ότι στις ημέρες του, από δικά του προφανή λάθη, προβλέπεται να διαλυθεί η Τουρκία…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply