Δημοσκοπικὰ ὁ Τρὰμπ πλησιάζει τὴν Χίλαρυ

Ὁ Τρᾶμπ πλησιάζει δημοσκοπικὰ τὴν Κλίντον, στὶς ἀμερικανικὲς ἐκλογὲς

 

O ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε επιρροή έναντι της δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον μεταξύ των αμερικανικών ψηφοφόρων αυτή την εβδομάδα, μειώνοντας την διαφορά σχεδόν κατά το ήμισυ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.
Τα στοιχεία της δημοσκοπήσεως έδειξαν ότι ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες» εναντίον του έχει απήχηση στα μέλη του κόμματός του.
«Να θυμάστε φίλοι μου ότι είναι ένα στημένο σύστημα»,  είπε ο Τραμπ σε μία προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια την Παρασκευή. «Αυτός είναι ο λόγος , για τον οποίο πρέπει να βγείτε έξω και να ψηφίσετε, πρέπει να προσέξετε. Επειδή αυτό το σύστημα είναι εντελώς στημένο».
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Στην Αμερική ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών αδιαφορεί για τις εκλογές και δεν πάει να ψηφίσει.
Με τον τρόπο αυτό οι οργανωμένοι και φανατικοί οπαδοί των δύο κυριάρχων κομμάτων καταφέρνουν να ελέγχουν τις εξελίξεις σε ένα απόλυτα στημένο εκ των προτέρων εκλογικό αποτέλεσμα.
Αυτή την φορά τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο.
Αυτό συνέβη, γιατί τόσο η υποψήφια των Δημοκρατικών κα Χίλαρι Κλίντον, όσο και ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, έχουν αντιπάθειες μέσα στα δικά τους κόμματα.
Περισσότερες αντιπάθειες έχει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, καθώς είναι ξένος προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και δεν ανήκει στις δυναστείες των πολιτικών οικογενειών.
Επιπλέον επέλεξε να μην βασισθεί στα λεφτά των χορηγών του και στις καλοπληρωμένες διαφημίσεις στον τύπο, διαβλέποντας ότι ήταν έντονα διαπλεκόμενοι με την αντίπαλό του.
Το κύριο μειονέκτημα του κου Τραμπ είναι ότι είναι πολύ πλούσιος και σχετικά πολιτικά άπειρος.
Με τις επιθέσεις του στην κα Κλίντον για τα πολιτικά πεπραγμένα της , μετέτρεψε το ένα μειονέκτημα του σε πλεονέκτημα.
Όλοι γνωρίζουν ότι η κα Κλίντον χρησιμοποίησε με λάθος τρόπο τον ιδιωτικό σέρβερ της και ότι τα email της έχουν διαρρεύσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην δημόσια εικόνα της, αλλά και στην ασφάλεια των ΗΠΑ.
Από τις διαρροές των πληρωμένων λόγων της προς τους επιχειρηματικούς κύκλους, προέκυψε η εικόνα μίας διπρόσωπης πολιτικού, που δεσμεύεται για άλλα πράγματα προς το πολιτικό της κοινό, ενώ έχει σκοπό να κάνει πράξη τα ακριβώς αντίθετα.
Η ίδια εμφανίζεται να μιλά περιφρονητικά, τόσο για τους εσωκομματικούς αντιπάλους της, όσο και για τους οπαδούς του Τραμπ.
Οι εσωκομματικοί αντίπαλοί της αναμένεται να αντιδράσουν με αποχή, ενώ οι ψηφοφόροι του Τραμπ καλούνται όλοι να ψηφίσουν για να ανατρέψουν το «στημένο» σύστημα.
Η τακτική της μαζικής ψήφου, ως αντίδραση σ’ ένα στημένο σύστημα, μπορεί να αποδώσει σ’ ένα σύστημα, που βασίζεται σε εκλέκτορες, που εκλέγονται πλειοψηφικά ανά Πολιτεία.
Οι επιπλέον ψηφοφόροι, που θα προσέλθουν, εισάγουν την τυχαιότητα στο αμφίρροπο παιχνίδι.
Η κα Κλίντον χρησιμοποίησε την τυχαιότητα κατά την αναμέτρησή της με τον κο Σάντερς, με την μορφή της ρίψεως ενός κέρματος σε περιπτώσεις ισοπαλίας.
Αυτή την φορά η τυχαίοτητα βρίσκεται εναντίον της, γιατί ο αντίπαλος εμφανίζεται έτοιμος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αν είναι εναντίον του.
Τα στημένα παιχνίδια έχουν το βασικό χαρακτηριστικό ότι είναι αμφίρροπα από την φύση τους.
Μία μικρή παρέμβαση προς το ένα μέρος και η νίκη είναι δεδομένη.
Μπορεί ένα στημένο αποτέλεσμα να είναι αμφίρροπο, αν η συμμετοχή του ενός αντιπάλου αυξηθεί και η αποχή του άλλου αντιπάλου αυξηθεί εξίσου;
Από το γεγονός ότι μειώθηκε στο μισό η διαφορά των δύο αντιπάλων μέσα σε μία εβδομάδα, είναι αναμενόμενο ότι σε μία εβδομάδα ακόμη η διαφορά μπορεί και να μηδενισθεί.
Όταν εμφανισθεί αυτό το φαινόμενο στις δημοσκοπήσεις, τότε το αποτέλεσμα θα κινδυνεύει να είναι «στημένο».
Για την ώρα μάλλον όλοι γνωρίζουν ότι η κα Κλίντον αναμένεται να χάσει.
Και αυτό θα συμβεί, όταν οι αποκαλύψεις των Wikileaks ολοκληρωθούν και αποκαλυφθούν όλοι οι σκελετοί, που ευρίσκονται στις ντουλάπες της κας Κλίντον.
Η ίδια είναι γυναίκα και θα πρέπει να ξέρει ότι οι γυναίκες τρέχουν να κρυφθούν, όταν μείνουν γυμνές σε κοινή θέα.
Πολύ περισσότερο, όταν οι γυναίκες είναι 69 χρονών και δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάθη τους…
TI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΒΗΣΘΟΥΝ;

TI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΒΗΣΘΟΥΝ;

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply