Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!

Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!1Σὲ εἴκοσι ἕνα χρόνια θὰ τελειώσουμε μὲ τὰ δύσκολα…
Δῆλα δή, ὑπομονὴ νὰ ἔχουμε, κουράγια, δύναμιν καὶ σὲ εἴκοσι ἕνα χρόνια θὰ τελειώσουν τὰ βάσανα τῆς ἀνθρωπότητος.
Δύο δεκαετίες καὶ κάτι ἀπαιτῶνται γιὰ νὰ ὁλοκληρωθοῦν οἱ σχεδιασμοὶ τῶν νεοταξιτῶν… Δύο δεκαετίες…
Ποιός ζεῖ καί ποιός πεθαίνει μέσα σέ αὐτές; Ἔ;

Πῶς μοῦ ἦλθε αὐτό;
Πῶς καταλήγω σέ αὐτό τό συμπέρασμα;
Εὔκολο…
Ὁ Μπὶλ Γκέητς ἀνήρτησε ἐπιστολή του, στὴν ἱστοσελίδα τοῦ …«φιλανθρωπικοῦ» του ἱδρύματος, ὅπου οὔτε λίγο, οὔτε πολύ, ἀνακοινώνει πὼς σὲ δύο δεκαετίες δὲν θὰ ὑπάρχουν πτωχὲς χῶρες…
Βασικά, αὐτὸ ποὺ ἐλησμόνησε νὰ γράψῃ, εἶναι πὼς βάσει τῶν σχεδιασμῶν τους, σὲ δύο δεκαετίες δὲν θὰ ὑπάρχουν χῶρες…
Πρὸς τοῦτο καὶ τὸ πρόγραμμα τῆς NESARA, ποὺ τόσο εὔκολα διαδίδεται, ἀπὸ στόμα σὲ στόμα, κι ἀπὸ ἀπελπισμένους ἀνεγκεφάλους σὲ ἀπελισμένους ἀνεγκεφάλους, ὡς κάτι σωτήριον… Οὐδεὶς ἀπὸ αὐτοὺς ἀντελήφθῃ τὸ ἁπλούστατον: ἡ NESARA, καθὼς καὶ οἱ τωρινὲς «ἐλπιδοφόρες» ἐξαγγελίες τοῦ Γκαίητς, στοχεύουν στὸ ἀποτέλεσμα… Δῆλα δὴ σὲ αὐτὸ ποὺ θὰ ἰσχύσῃ μετὰ ἀπὸ τὸ πέρας τῶν μεθοδεύσεών τους καὶ τὴν ὁλοκλήρωσιν τῶν σχεδιασμῶν τους….
Σχεδιασμοὶ ὅμως ποὺ περιλαμβάνουν ἔναν γεναιότατον ἀποπληθυσμό, ἕναν κανονικότατον, πλῆρες καὶ ὁπουδήποτε ἐξηπλωμένον Παγκόσμιον Πόλεμον καί, πάντα, ἐκ παραλλήλου, πολὺ πόνο, φτώχεια, δυστυχία, ἀπόγνωσιν, δουλοποίησιν πληθυσμῶν, αἷμα, βία, ὀρφάνια…  στὸ μεταξύ…. Τόσο ἁπλᾶ…

Ποῦ τά βασίζω αὐτά;
Ὁ Μπὶλ Γκαίητς δέν ἦταν ἀπό τούς πρώτους πού ἀνεφέρθη στόν ἀποπληθυσμό;

Αὐτός δέν ἦταν πού ἐγκατέλειψε τούς ὑπολογιστές καί κατεπιάσθη μέ τά μετηλλαγμένα τῆς ΜΟΝΣΑΝΤΟ;
Αὐτός δέν ἦταν (καὶ εἶναι φυσικά) πού ἀνέλαβε προγράμματα ἐμβολιασμῶν σέ ὅλες τίς χῶρες, ὅπου ἡ φτώχεια θερίζει καί στίς ὁποίες καταγορεῖται πλέον ἀνοικτά γιά στειρώσεις καί πειράματα καί γενοκτονίες;;
Τί περισσότερο χρειαζόμεθαε γιά νά πεισθοῦμε γιά τό εἶδος τοῦ ἀνθρωποειδοῦς;

Ἔ, τώρα λοιπὸν μᾶς ἀνακοινώνει πὼς χρειάζονται μόλις δύο δεκαετίες γιὰ νὰ παύσουν νὰ ὑπάρχουν πτωχὲς χῶρες…
Συνεπῶς, ἐὰν συνδυάσουμε καὶ ὅλες τὶς προηγούμενες πληροφορίες, τότε εὐκόλως συμπεραίνουμε πὼς ναί,  γιὰ τὰ ἐπόμενα εἴκοσι ἕνα χρόνια (ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἔγραψε τὴν ἐπιστολή-ἀνακοίνωσίν του), θὰ συμβαίνῃ τῆς καταστροφῆς καὶ τῆς ἰσοπεδώσεως στὸν πλανήτη…!!!

Λέτε νά πέφτω τόσο ἔξω;

Φιλονόη

«Το 2035 δεν θα υπάρχουν φτωχές χώρες»
«Τρεις μύθοι που μπλοκάρουν την πρόοδο των φτωχών» είναι ο τίτλος της ετήσιας επιτολής του πολυεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της φιλανθρωπικής οργανώσεως που έχει ο ίδιος ιδρύσει «Bill & Melinda Gates Foundation». Στο κείμενο αυτό, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη αποστέλλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας` ότι σε 21 χρόνια από τώρα καμμία χώρα δεν θα είναι φτωχή.

Με μία σειρά επιχειρημάτων ο Μπιλ Γκέιτς καταρρίπτει τους μύθους -κατ΄αυτόν είναι τρεις- που περιβάλλουν τις 35 φτωχότερες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τα κριτήρια εισοδήματος των πολιτών, που έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Με όποιο κριτήριο, ο κόσμος είναι καλλίτερος από ό,τι ήταν. Έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, (οι οποίοι ζουν) πιο υγιεινές ζωές. Πολλά έθνη που παλαιότερα ελάμβαναν βοήθεια, τώρα είναι αυτάρκη. Ίσως να σκέφτεσθε ότι τέτοια εντυπωσιακή πρόοδος θα γιορταζόταν ευρέως, αλλά στην πραγματικότητα, η Μελίντα (σ.σ. η σύζυγός του) κι εγώ εντυπωσιασθήκαμε από το πόσοι άνθρωποι θεωρούν ότι ο κόσμος χειροτερεύει. Η πεποίθηση ότι ο κόσμος δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακραία φτώχεια και τις επιδημίες, δεν είναι απλά λανθασμένη, αλλά και επιβλαβής. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, σε αυτή την ετήσια επιστολή, θα σας παρουσιάσουμε μερικούς από τους μύθους που επιβραδύνουν το έργο και την επομένη φορά που θα ακούσετε αυτούς τους μύθους, ελπίζουμε να κάνετε το ίδιο». Αυτή είναι η εισαγωγή της επιστολής.

Με το παραπάνω σκεπτικό, ξεκινά ο Μπιλ Γκέιτς την επιχειρηματολογία του, θέλοντας να καταρρίψει τρεις μύθους που εμποδίζουν την πρόοδο για τις φτωχές χώρες. Μάλιστα, σημειώνει πως οι περισσότερες χώρες θα έχουν μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα από όσο έχει σήμερα η Κίνα. Πώς θα το επιτύχουν αυτό; Επωφελούμενες από τις πιο παραγωγικές γειτονικές τους χώρες και από καινοτομίες, όπως νέα εμβόλια, ή και την ψηφιακή επανάσταση.

Οι τρεις μύθοι είναι οι εξής:

Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!2

1. Οι φτωχές χώρες είναι καταδικασμένες να μείνουν φτωχές. 
«Έχω ακούσει αυτόν τον μύθο πολλές φορές για πολλές χώρες, αλλά κυρίως για τις χώρες της Αφρικής. Μία γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο και θα σας βγάλει δεκάδες τίτλους άρθρων και βιβλίων για το πώς οι πλούσιες χώρες γίνονται πλουσιότερες και γιατί οι φτωχές φτωχότερες. Ευτυχώς, αυτά τα βιβλία δεν έγιναν μπεστσέλερ, επειδή είναι στην βάση τους λανθασμένα. Στην πραγματικότητα, τα εισοδήματα και άλλα κριτήρια τους ευ ζην ανεβαίνουν σχεδόν παντού, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Μπιλ Γκέιτς.

2. Η ξένη βοήθεια πηγαίνει εντελώς χαμένη.
«Ίσως να έχετε διαβάσει ειδησεογραφικά άρθρα σχετικά με την ξένη βοήθεια, γεμάτα γενικεύσεις που βασίζονται σε μικρά παραδείγματα. Τείνουν να αναφέρουν παραδείγματα για σπατάλη σε κάποιο πρόγραμμα (ξένης βοήθειας) και δείχνουν ότι η ξένη βοήθεια είναι μία σπατάλη. Αν έχετε ακούσει αρκετές τέτοιες ιστορίες, είναι εύκολο να λάβετε την εντύπωση ότι η βοήθεια απλά δεν έχει αποτέλεσμα. Δεν προκαλεί, λοιπόν, απορία ότι μία βρεταννική εφημερίδα υποστήριξε πέρυσι πως περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους επιθυμούν περικοπές στην υπερπόντια αποστολή βοήθειας. Αυτά τα άρθρα σας δίνουν μία λανθασμένη εικόνα αυτών που πραγματικά συμβαίνουν στις χώρες οι οποίες λαμβάνουν βοήθεια.Από τότε που η Μελίντα κι εγώ ιδρύσαμε αυτό το ίδρυμα 14 χρόνια πριν, σταθήκαμε αρκετά τυχεροί να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι τον αντίκτυπο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ίδρυμα και λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Αυτό που είδαμε με τον καιρό, είναι ανθρώπους να ζουν περισσότερο, να γίνονται υγιείς, να ξεφεύγουν από τη φτώχεια εξ αιτίας εν μέρη των υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν από την βοήθεια» τονίζει ο Αμερικανός μεγιστάνας.

Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!3

3. Το να σώζονται ζωές οδηγεί σε υπερπληθυσμό.
«Διαβάζουμε σχόλια όπως αυτό (σ.σ. μύθος 3) στο μπλογκ του ιδρύματος, στη σελίδα στο Facebook και στο Twitter. Είναι λογικό που οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το αν ο πλανήτης μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει το ανθρώπινο είδος, ειδικότερα στην εποχή της κλιματικής αλλαγής. Αλλά αυτού του είδους η λογική έβαλε τον κόσμο σε μπελάδες. Το άγχος για το μέγεθος του πληθυσμού στον πλανήτη έχει μία επικίνδυνη τάση να παρακάμψει την ανησυχία για τα ανθρώπινα πλάσματα που συνθέτουν τον πληθυσμό» γράφει ο Μπιλ Γκέιτς.

Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!4

Πατήστε εδώ για να διαβάστε ολόκληρη την ετήσια επιστολή του πλουσιοτέρου ανθρώπου στον πλανήτη.

Το τέρας της ανισότητας στο μικροσκόπιο του Φόρουμ στο Νταβός

Εν τω μεταξύ, αύριο ξεκινά στα χιονισμένα βουνά της Ελβετίας το τετραήμερο ετήσιο συνέδριο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), με την συμμετοχή περίπου 2.500 επιφανών επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και πολιτικών ηγετών από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Μπιλ Γκέιτς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος οι συζητήσεις είναι προγραμματισμένο να περιστραφούν γύρω από ένα βασικό φλέγον ζήτημα. Το 2009, στον απόηχο της καταρρεύσεως της Lehman Brothers, το θέμα ήταν η «διαμόρφωση του κόσμου μετά την κρίση», ενώ τα επόμενα χρόνια οι συνομιλίες έμελλε αναπόφευκτα να περιστραφούν γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους καθώς και το ελληνικό ζήτημα. Πίσω στην αυγή του 2014, το βασικό θέμα που σαν φάντασμα πλανιέται επάνω από το ελβετικό θέρετρο είναι αυτό της διαρκώς διευρυνομένης ανισότητας μεταξύ πτωχών και πλουσίων.

Εν αναμονή της αυριανής ενάρξεως του Παγκισμίου Οικονομικού Συνεδρίου, όλοι συμφωνούν πως η εισοδηματική ανισότητα συνιστά ίσως την μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο Κλάους Σβαμπ (ιδρυτής και πρόεδρος του WEF), η Κριστίν Λαγκάρντ (διευθύντρια του ΔΝΤ) καθώς και 700 εξέχοντα μέλη του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες να υπογραμμίσουν μέσω ανακοινώσεων-δηλώσεων τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί το «τέρας» της ανισότητας για την παγκόσμια σταθερότητα.

Στα χέρια 85 ανθρώπων ο ίδιος πλούτος που μοιράζεται ο μισός πληθυσμός του πλανήτη

Όσο για τις διαστάσεις που έχει λάβει το εν λόγω «τέρας», αυτές αναλύονται από την διεθνή οργάνωση Oxfam υπό μορφή στατιστικών στοιχείων ικανών να κλονίσουν ακόμη και τον πλέον χονδρόπετσο καπιταλιστή. Η Oxfam έδωσε εχθές στην δημοσιότητα έκθεση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δουλεύοντας για τους λίγους».

Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!5

Σύμφωνα με αυτήν, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν συγκεντρώσει τον ίδιο πλούτο με αυτόν που μοιράζονται τα 3,5 δισεκατομμύρια των πτωχότερων κατοίκων του πλανήτη, δηλαδή περίπου ο μισός πληθυσμός της γης. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ της αποκλειστικής ελίτ των πολυδισεκατομμυριούχων και των φτωχότερων στρωμάτων μπορεί να έχει «ολέθριες» συνέπειες, προκαλώντας κοινωνικές αναταραχές.

Η Oxfam υπολογίζει ότι οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία συνολικής αξίας 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όση αναλογεί και στο πιο φτωχό μισό της ανθρωπότητας. Υπολογίζεται επίσης ότι περίπου ο μισός πλούτος του κόσμου, που συνολικά ανέρχεται στα 110 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανήκει στο 1% του παγκοσμίου πληθυσμού. Εξάλλου, το 70% των ανθρώπων ζουν σε χώρες όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει διευρυνθεί τα τελευταία 30 χρόνια.

«Οι άνθρωποι απομονώνονται όλο και περισσότερο από την οικονομική και πολιτική εξουσία, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αύξηση των κοινωνικών εντάσεων και τον μεγαλύτερο κίνδυνο κοινωνικής αποσυνθέσεως», προειδοποιεί η Oxfam στην έκθεσή της. Εκτιμάται επίσης ότι η ελίτ των πλουσίων κρύβει περίπου 18,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο.

Η φιλανθρωπική οργάνωση καλεί τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ του Νταβός να υποστηρίξουν προοδευτικά φορολογικά συστήματα, να μην επιδιώκουν πρακτικές φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, να μην χρησιμοποιούν τον πλούτο τους για την εξασφάλιση πολιτικών εξυπηρετήσεων και να φροντίζουν οι εταιρείες τις οποίες ελέγχουν να καταβάλλουν στους εργαζομένους μισθούς που επιτρέπουν την άνετη διαβίωσή τους.

Στην κορυφή των πλουσίων ο Μπιλ Γκέιτς

Μόλις 21 χρόνια θὰ κρατήσουν τὰ βάσανά μας!!!6

Όσο για τον τίτλο του πλουσιοτέρου ανθρώπου στον κόσμο, αυτόν ανακατέλαβε από τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ Ελού μέσα στο 2013 ο Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, ο 58χρονος ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft αύξησε την περιουσία του κατά 15,8 δισ. στα 78,5 δισ. δολάρια, κερδίζοντας από το ράλυ που πραγματοποίησε η μετοχή της εταιρείας του.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος αποκαλείται από πολλούς ως «σωτήρας των πτωχών», έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια για το ίδρυμά του.

Προ ολίγων πάντως ημερών ο βρεταννικός «Guardian» έγραψε πως ο Γκέιτς κινδυνεύει να θεωρηθεί… υποκριτής γιατί χρησιμοποιεί περίπλοκα τεχνάσματα για την αποφυγή φόρων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο Γκέιτς έχει κάθε δικαίωμα να πράττει όπως θέλει με τα πλούτη του, αλλά αν επιθυμεί να συζητάει για την ανάπτυξη, να κάνει κήρυγμα για την φτώχεια και να λέει στα κράτη πώς να ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων τους, οφείλει πρώτα να βάλει το δικό του σπίτι σε τάξη»

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ζούγκλα

Υ.Γ. Τό ὅ,τι δὲν μᾶς θεωροῦν ἀκόμη μέσα στὶς πτωχὲς χῶρες, δὲν ἀλλάζει κάτι. Εἴμαστε… Ἄρα κι ἐμεῖς στὸ ἴδιο καζάνι βράζουμε.

Γκαίητς καὶ μπίλντεμπεργκ κατά ἀνθρωπότητος;

Γιατί ὁ Bill Gates ἄφησε τούς ὑπολογιστές καί στηρίζει τήν Monsanto;

Ὄχι καλό μου… Ἡ NESARA δὲν εἶναι γιὰ ἐμᾶς!!!

Σημείωσις

Τὸ παραπάνω εἶχε δημοσιευθεῖ στὶς 25 Ἰανουαρίου τοῦ 2014 ἀλλὰ στὴν μεταφορὰ τὸ …χάσαμε.
Πρὸς τοῦτον θὰ τολμήσω, σήμερα, νὰ προσθέσω μίαν ἀκόμη πληροφορία γιὰ τὸν Γκέητς καὶ τὰ «ἔργα καὶ ἡμέρες» του.
Αὐτὴν τοῦ ἀπὸπληθυσμοῦ τῆς Ἰνδίας.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ νεκρὰ παιδιὰ στὴν Ἰνδία, ἀπὸ ΕΜΒΟΛΙΑ, ἀλλὰ …ΜΟΥΓΚΑ!!!

Τὸ ὅτι τὸ ἵδρυμα τοῦ Γκέητς θεωρεῖται κατὰ κύριον λόγο ὑπεύθυνο γιὰ τὸν θάνατον χιλιάδων παιδιῶν, δὲν μᾶς ἀπασχολεῖ.
Οὔτε γενικῶς τὰ πειράματα ποὺ πραγματοποιῶνται σὲ χῶρες τῆς Ἀφρικῆς καὶ τῆς Νοτίου Ἀμερικῆς, ἀλλὰ καὶ σὲ ἀρκετὲς χῶρες τῆς Ἀσίας.
Οὔτε οἱ μόνιμες βλάβες ἀπὸ τὰ προϊόντα τῆς ΜΟΝΣΑΝΤΟ…
Κατὰ τὰ ἄλλα ὁ μουσιοῦ ντὲ ἀποπληθυσμιστὶκ ἐνδιαφέρεται γιὰ τὸ καλό μας καὶ ἐμεῖς πρέπει νὰ κάνουμε ὑπομονὴ γιὰ νὰ δοῦμε τὸ ἀποτέλεσμα τῶν ἐγκλημάτων τους ὁλοκληρωμένο.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply