Ἀποδοκιμασίες γιὰ τὴν Χίλλαρυ στὸ χρηματιστήριον τῆς Νέας Ὑόρκης

Ἀποδοκιμασίες γιὰ τὴν Χίλλαρυ στὸ χρηματιστήριον τῆς Νέας Ὑόρκης, κατὰ τὴν διάρκεια τῆς ὁμιλίας ἀποδοχῆς τῆς ἧττης της

Ἀποδοκιμασίες γιὰ τὴν Χίλλαρυ στὸ χρηματιστήριον τῆς Νέας Ὑόρκης3

 

Αν η Χίλαρι ελπίζει να μεταμορφωθεί από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας κάποιαν νέα θέση στην Wall Street, μπορεί να συναντήσει κάποιαν αντίσταση.
Κατά την διάρκεια της καθυστερημένης, κατά μίαν ημέρα, ομιλίας για την παραδοχή της ήττας της από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο όροφος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σείστηκε από δυνατές αποδοκιμασίες, καθώς οι διαπραγματευτές εξέφρασαν τα αληθινά συναισθήματά τους για την πρώην προεδρική υποψήφιο.
Σύμφωνα με το CNN και το CNBC, οι διαπραγματευτές ορόφου στο NYSE ξεκίνησαν φωνάζοντας «Βάλτε την φυλακή!», καθώς η Κλίντον εμφανίσθηκε στις τηλεοπτικές οθόνες γύρω από 11:35 π.μ., όπου προέτρεψε τα εκατομμύρια των απογοητευμένων υποστηρικτών της να αποδεχθούν την εκπληκτική ήττα.
«Ding-dong, η μάγισσα είναι νεκρή», φώναξε έναν άλλος διαπραγματευτής ορόφου.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Στην ταινία με τίτλο ο Μάγος του Οζ, η μικρή Ντόροθυ και η παρέα των φίλων της καταφέρνει στο τέλος να εξοντώσει την κακιά μάγισσα και να πάρει την σκούπα της.
Όταν το πλήθος μαθαίνει την καταστροφή της κακιάς μάγισσας, αρχίζει τους εορτασμούς και κτυπά τις καμπάνες.
Σε αυτό το σημείο της ταινίας αναφέρεται το τραγούδι: «Ding-dong, η μάγισσα είναι νεκρή»
ΠΗΓΗ:

Υπάρχει όμως ακόμα ένα πιο ενδιαφέρον σημείο του ιδίου έργου.
Η Ντόροθυ και οι φίλοι της πηγαίνουν στην συνέχεια να ανακοινώσουν την νίκη τους στον ίδιο τον φοβερό μάγο του Οζ, ζητώντας να τηρήσει τις υποσχέσεις, που τους έδωσε.
Εκεί ο πανίσχυρος μάγος, αφού ακούει τα νέα, τους ζητά να φύγουν και να έλθουν την επομένη ημέρα.
Η ομάδα αρχίζει να διαμαρτύρεται και τότε το σκυλάκι της Ντόροθυ τραβά μία κουρτίνα και αποκαλύπτει ότι ο παντοδύναμος μάγος του Οζ είναι ένας αδύναμος καμπούρης, που χρησιμοποιεί μεγάφωνα και ειδικά εφφέ…
ΠΗΓΗ

Τα γεγονότα του Χρηματιστηρίου σήμερα μεταφορικά μοιάζουν πολύ με την ταινία.
Οι χρηματιστές «εξαγριωμένοι»,γιατί ξέρουν τι θα ακολουθήσει στην διεθνή οικονομία, ζήτησαν από τον Τραμπ να τηρήσει τις υποσχέσεις του και και να βάλει την Χίλαρυ Κλίντον στην φυλακή.
Αν ο Τραμπ δεν το κάνει άμεσα, θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήριά του.
Το πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι η Χίλαρυ, αλλά το σύστημα, που υπηρέτησε πιστά.
Το σύστημα του διεφθαρμένου καπιταλισμού, όπου κάποιες ομάδες σε συμπαιγνία κερδίζουν συνεχώς σε βάρος των κορόιδων, χρησιμοποιώντας την εξουσία για να τους γλυτώσει, όταν τα ευρίσκουν σκούρα.
Το πρόβλημα σήμερα για την παγκόσμια οικονομία και την Αμερική είναι το διογκωμένο χρέος, που δεν υπάρχει κάποια πιθανότητα να αποπληρωθεί ή να εξυπηρετηθεί κανονικά.
Απλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να γίνει κάτι παρόμοιο.
Το σύνολο του χρέους έχει αντίκρυσμα το σύνολο της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων του 1% του πληθυσμού της γης.
Μόνο αν καταστραφεί αυτή η φούσκα, οι λαοί θα μπορέσουν να αναπνεύσουν ελεύθερα.
Αν τα διεθνή επιτόκια ανέβουν ως το 5%, τα χρηματιστήρια και τα ομόλογα θα καταρρεύσουν και η παγκόσμια ύφεση θα επικρατήσει.
Τότε όλοι θα καταλάβουν, ποιοί είναι οι σημερινοί μάγοι του Οζ.
Η ομοιότητα του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινηματογραφικό μάγο του Οζ είναι πάντως εκπληκτική…
O ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

O ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ.

ΥΓΣ:

O σημερινός πρόεδρος χρωστά την οικονομική επιτυχία του στην προσωπική χρεωκοπία του το 1991, που του έμαθε το κόλπο να μην πληρώνει ομοσπονδιακούς φόρους για μία εικοσαετία, κάνοντας απόσβεση της λογιστικής ζημίας 900 εκατομμυρίων δολλαρίων.
Οι επιχειρήσεις του Τραμπ χρεωκόπησαν συνολικά 5 φορές από το 1992 έως 2009…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply