Τρεῖς εἰδήσεις μὲ βαθύτερο νόημα!!!

Τρεῖς εἰδήσεις μὲ βαθύτερο νόημα!!!

1η είδηση
O Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μίλησε με την πρώην προεδρική υποψήφιο των Δημοκρατικών Χίλλαρυ Κλίντον την Πέμπτη, απευθύνοντας ευχαριστήρια για την υποστήριξή της και μία ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθεί το Ισραήλ.
«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μίλησε με την πρώην υπουργό του κράτους και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλλαρυ Κλίντον και την ευχαρίστησε για την υποστήριξη προς το Ισραήλ», έγραψε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην κοινωνική πλατφόρμα πολυμέσων Twitter.
«Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου είπε στην Χίλλαρυ Κλίντον ότι έχει μια ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθεί το Ισραήλ», προσέθεσε ένα δεύτερο tweet.
2α είδηση

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μίλησε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο την Τετάρτη και ο Tραμπ τον προσκάλεσε σε μια συνάντηση «με την πρώτη ευκαιρία», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

Η συζήτηση ήταν «εγκάρδια και ζεστή» και συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, δήλωσε το γραφείο, προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Τραμπ για την εκλογική νίκη του και του είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποιον καλλίτερο σύμμαχο από το Ισραήλ.»
3η είδηση
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ελπίζει ότι η αμερικανική παράδοση, που ορίζει ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης εναντίον των αντιπάλων της, θα συνεχισθεί, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη, όταν ερωτήθη για την δέσμευση του εκλεγέντος προέδρου των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να φυλακίσει την Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλλαρυ Κλίντον.
«Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αυτή την χώρα … η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης για να εξασκήσει πολιτική εκδίκηση. … Ο πρόεδρος είναι αισιόδοξος ότι η παράδοση θα συνεχισθεί», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε μια νέα ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υπάρχει μία μακρά παράδοση οι ηγέτες ξένων χωρών να αποστέλουν συγχαρητήρια στις νεοκλεγμένες κυβερνήσεις.
Η παράδοση αυτή είναι τόσο ισχυρή, που επιβάλλει τα συγχαρητήρια να αποστέλονται και σε «αντιπαθείς» κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ποτέ δεν έκρυψε ότι υποστήριζε την κα Χίλαρυ Κλίντον για πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς η συνολική δράση της έως σήμερα υπεστήριζε το Ισραήλ.
Η κα Κλίντον όμως έχασε απρόσμενα.
Το Ισραήλ δεν δεσμευόταν από κάποιαν παράδοση να την ευχαριστήσει δημόσια για το σύνολο του έργου της μέσω Twitter.
Mία πιθανή εξήγηση είναι η εξής:
Tην Τετάρτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κο Τραμπ για τα συγχαρητήρια, αλλά συγχρόνως για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του για συνέχιση της πολιτικής των δημοκρατικών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Από την συνομιλία προέκυψαν αντιθέσεις απόψεων και στοιχεία, που αγνοούσε ο κος Τραμπ.
Σαν αποτέλεσμα τον κάλεσε σε μία «συνάντηση» για να ενημερωθεί, το συντομότερο δυνατό.
Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα ο πρόεδρος Ομπάμα, αγνοώντας εμφανώς την παράδοση για διάκριση της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, δήλωσε ότι «ελπίζει»  ότι ο κος Τραμπ δεν θα επιδιώξει την δικαστική έρευνα για το έργο της κας Κλίντον.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, η κα Κλίντον ουδέποτε  ερευνήθηκε  για να καταδικασθεί και να έχει αυτός δυνατότητα να της δώσει προεδρική χάρη, πριν αποχωρήσει από την εξουσία.
Επιπλέον το FBI δεν έκανε μαζί της κάποια συμφωνία για της δώσει προστασία από καταδίωξη, καθώς η ίδια δεν παραδέχθηκε τα εγκλήματα της.
Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο Τραμπ σε μεταγενέστερη περίοδο μάλλον θα επιδιώξει τον ορισμό ειδικού ανακριτή για τα έργα και τις ημέρες της κας Κλίντον και των συνεργατών της στην εξουσία.
Η πιθανότητα κάποιας καταδίκης θα μπορούσε να οδηγήσει την κα Κλίντον στην φυλακή.
Αλλά γι’ αυτό το ενδεχόμενο δεν χρειάζεται να ανησυχεί η κα Κλίντον, καθώς έχει εξασφαλίσει «ανοικτή» πρόσκληση από τον Νετανιάχου για επίσκεψη «μακράς» διαρκείας στο Ισραήλ…
Υπενθυμίζεται ότι ο γαμβρός της κας Κλίντον είναι εβραϊκής καταγωγής .
Ο πατέρας του ήταν ο πολιτικός Edouard Mezvinski, o oποίος κατεδικάσθη για απάτη το 2001, αξίας 10 εκατομμυρίων δολλαρίων, με ποινή φυλακίσεως 5 ετών και εξέτισε μέρος της .
Ο ίδιος είχε ζητήσει μεταγενέστερα προεδρική χάρη από τον πρόεδρο Bill Clinton, που όμως δεν εδόθη, καθώς υπεβλήθη 8 ημέρες πριν την αποχώρηση από την προεδρία.
Ο πρόεδρος Κλίντον αποχωρώντας υπέγραψε 176 προεδρικές χάρες.
Μάλιστα για κάποιες από αυτές δεν είχε καν υποβληθεί αίτημα.
Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωρίζει η προεδρική χάρη, πριν γίνει δίκη, του πρώην διευθυντή της CIA John Deutch, που βρέθηκε να έχει στον υπολογιστή του στο σπίτι εμπιστευτικές πληροφορίες.
Η Χίλαρυ Κλίντον ίσως γι’ αυτό να θεωρούσε την φύλαξη των εμπιστευτικών πληροφοριών ως μία ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά ξέχασε ότι για το ακαταδίωκτο απαιτείται κάποια προεδρική χάρη…
Αντί να ελπίζει στην τήρηση των παραδόσεων, μήπως θα ήταν καλλίτερο o Πρόεδρος Ομπάμα να της δώσει προεδρική χάρη, για να τελειώσει νωρίς το γαϊτανάκι της εξαπατήσεως των ψηφοφόρων ότι κάποτε μπορεί να μπει φυλακή η 69χρονη κα Κλίντον;
Αν όμως δεν το κάνει, οι ΗΠΑ θα γίνουν περίγελως, με μία πρώην υποψήφια πρόεδρο να ζητάει πολιτικό άσυλο στο Ισραήλ…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply