Μετανάστες λεηλατοῦν καταστήματα καὶ ἐστιατόρια στὴν Λέσβο

Μετανάστες λεηλατοῦν καταστήματα καὶ ἐστιατόρια στὴν Λέσβο
Χωρίς κανένα λόγο, σύμφωνα με τους κατοίκους της Λέσβου, οι μετανάστες επιτέθηκαν σε εστιατόρια και καταστήματα. Χρήματα και εμπορεύματα κλάπηκαν. Χρησιμοποιήθηκαν πέτρες για να σπάσουν τις βιτρίνες.

Οι κάτοικοι της Λέσβου δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι δεν θα επιτρέψουν τον χουλιγκανισμό και την αχαριστία εκ μέρους των μεταναστών. Έγιναν αιτήματα για το κλείσιμο των στρατοπέδων. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει μέσα σε λίγες ώρες πέντε μετανάστες από την Αλγερία για συμμετοχή στην λεηλασία.

Η ένταση είναι μεγάλη επίσης στην Κρήτη, καθώς άγνωστοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε μία εκκλησία . Αρκετές εικόνες κάηκαν και το σύνθημα «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» γράφτηκε επάνω στους τοίχους. Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να καταστραφούν θρησκευτικά κειμήλια και σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.
Εν όψει των επερχομένων αργιών, έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τους καταυλισμούς προσφύγων και τους θρησκευτικούς ναούς.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Στις 19 Σεπτεμβρίου ξέσπασαν ταραχές στο hot spot στην Μοριά της Λέσβου και κάηκαν οι εγκαταστάσεις «φιλοξενίας».
Τέσσερεις χιλιάδες μετανάστες βρέθηκαν τότε στους δρόμους.
Περίπου έναν μήνα μετά ξέσπασαν λεηλασίες σε μαγαζιά και εστιατόρια.
Οι κάτοικοι της Λέσβου δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι δεν θα επιτρέψουν την αχαριστία και τον χουλιγκανισμό και αρκετοί ζητούν το κλείσιμο των στρατοπέδων.
Αν τα επεισόδια έγιναν μόνο από 5 Αλγερινούς, οι αρχές είναι παντελώς ανίκανες ή κάνουν τα στραβά μάτια για να ξεσπάσουν γενικότερα επεισόδια.
Αν όμως οι ταραχές οφείλονται σε πείνα και σε κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών, η κατάσταση είναι ήδη πολύ επικίνδυνη.
Tον Νοέμβριο κατεγράφη σημαντική αύξηση των αφίξεων μεταναστών από την Τουρκία.
Aπό τον Σεπτέμβριο παρουσιάζονται στο διαδίκτυο αναλυτικά σχέδια της Ελληνικής κυβερνήσεως για την δημιουργία δομών φιλοξενίας 2000 προσφύγων στην Κρήτη.
Κάποιοι ξενοδόχοι, αλλά και δημοτικοί άρχοντες φαντασιώνονται ότι οι πρόσφυγες δεν διαφέρουν σημαντικά από τους υπολοίπους τουρίστες, που προτιμούν το καλοκαίρι να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, που λειτουργούν με το σύστημα all inclusive στα νησιά του Αιγαίου.
Κάνουν όμως μεγάλο λάθος, γιατί ήδη κάποιοι ντόπιοι βλέπουν τους Συρίους μετανάστες ως ιδανικό και φθηνό εργατικό δυναμικό για τις αγροτικές εργασίες τους το καλοκαίρι.
Αν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας στο νησί, σύντομα θα αδειάσουν, καθώς οι μετανάστες θα πιάσουν δουλειά σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή και θα αρχίσουν να φιλοξενούνται σε άδεια σπίτια στα έρημα χωριά του νησιού.
Η παρουσία τους θα αυξήσει την ανεργία των ανειδίκευτων Κρητικών και θα μειώσει σημαντικά το ύψος της αμοιβής τους.
Είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι κάποιοι θερμοκέφαλοι Κρητικοί θα αντιδράσουν σε μία παρόμοια κατάσταση.
Επιπλέον η δημιουργία συριακής μειονότητας στην Κρήτη προετοιμάζει κινδύνους για τον χώρο της αμύνης.
Στην Κρήτη εδρεύουν σημαντικές στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα φυλάξεως από τον κίνδυνο μοναχικών τζιχαντιστών, που σίγουρα περιλαμβάνονται ανάμεσα στους πρόσφυγες.
Το περιστατικό του εμπρησμού ναού, αν δεν πρόκειται για εσκεμμένη προκλητική ενέργεια ακροδεξιών, δείχνει ότι ήδη ευρίσκονται τζιχαντιστές στην Κρήτη.
Οι τζιχαντιστές στην Συρία και το Ιράκ κατέστρεφαν στην αρχή εκκλησίες και νεκροταφεία χριστιανών για να εξάψουν το θρησκευτικό μίσος και για να δηλώσουν την παρουσία τους.
Οι αντεκδικήσεις εκατέρωθεν συντηρούσαν και ηύξαναν δραματικά τις συγκρούσεις και δημιουργούσαν συνθήκες ανασφαλείας και πολεμικού μετώπου.
Αν έχω δίκιο στην ανάλυσή μου, αντίστοιχα περιστατικά βανδαλισμών και λεηλασιών θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες στα νησιά του Αιγαίου.
Οι αρχές θα αναγκασθούν στην συνέχεια να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, αδειάζοντας τους καταυλισμούς στην Λέσβο, στην Χίο και από όπου αλλού υπάρχουν στα νησιά.
Έτσι όμως θα αυξηθεί η δυνατότητα των προσφύγων να διαφύγουν από τα περιορισμένα κέντρα κρατήσεως και να χαθούν σε «αγνώστους» προορισμούς.
Η Κρήτη είναι ένας ιδεώδης προορισμός γι’ αυτούς, καθώς το καλοκαίρι φθάνουν εκεί πολλές πτήσεις τσάρτερ από όλο τον κόσμο.
Τα αεροδρόμια της Κρήτης αποτελούν τις ιδανικές πύλες για έξοδο των τζιχαντιστών προς την Ευρώπη.
Με δεδομένη την ομοιότητα της εμφανίσεως των Συρίων με τους Κρητικούς, θα πρέπει να αναμένεται ότι κάποιοι Σύριοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με πλαστά ελληνικά διαβατήρια.
Ας ελπίσουμε μόνον αυτοί να είναι απλοί λαθρομετανάστες και όχι μελλοντικοί βομβιστές αυτοκτονίας…
Ο πόλεμος στην Συρία τελειώνει σύντομα, αλλά οι τζιχαντιστές δεν μπορούν να γίνουν άνεργοι, ούτε θα παραδοθούν χωρίς μάχη.
Ο σκοπός τους είναι να μεταδώσουν το χάος, προκαλώντας την εξέγερση των εξαθλιωμένων και άνεργων ισλαμιστών μεταναστών στις πόλεις και τις πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Σε αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη έχουν πρωτοστατήσει μετανάστες δευτέρας γενεάς από το Μαρόκο και την Αλγερία.
Αναρωτήθηκαν καθόλου οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου, γιατί οι μετανάστες που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια ήταν Αλγερινοί και όχι Σύριοι;
Υπάρχουν μάλλον ιστορικοί λόγοι.
Οι Αλγερινοί από το 1400 έως το 1830 ήταν διαβόητοι πειράτες .
Είχαν πολλές φορές επιτεθεί και σκλαβώσει πληθυσμούς από τα ελληνικά νησιά, βοηθώντας τους Τούρκους.
Τα νησιά και οι Ελληνικές θάλασσές τους ήταν πολύ γνώριμες και ησκούντο στην εποχή τους στην πειρατεία , αλλά και στην παράνομη διακίνηση και αγοραπωλησία ανθρώπων (σκλαβοπάζαρο).
Θα ήταν ποτέ δυνατόν να λείπουν οι Αλγερινοί σήμερα από τα μέρη, που ασκείται το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και να μην συμμετέχουν σε λεηλασίες καταστημάτων;
Ειδικά η Λέσβος έχει γι’ αυτούς και συμβολική σημασία.
Από τον Παλαιόκηπο Γέρας της Λέσβου καταγόταν ο επιφανής αρχιπειρατής τους Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσα (1478-1546).
Οι Αλγερινοί έχουν ιστορικά πολλούς λόγους να είναι τζιχαντιστές και γενικότερα να είναι ενάντιοι σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα.
Ουδέποτε  ξεχνούν  ότι η πειρατική δράση τους στην Μεσόγειο σταμάτησε, όταν το 1815 μια ναυτική μοίρα από τις Ηνωμένες, πολιτείες υπό τον πλοίαρχο Στίβεν Ντικάτουρ, επιτέθηκε στο Αλγέρι και εξηνάγκασε τον κυβερνήτη του να υπογράψει συνθήκη.
Σύμφωνα μ’ αυτήν τα πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών εξαιρούντο των πειρατικών επιθέσεων.
Η συνθήκη τους ώθησε σε διαρκείς επιδρομές σε ευρωπαϊκά πλοία, με αποτέλεσμα το 1816 οι Βρεταννοί και οι Ολλανδοί να ενώσουν τις ναυτικές δυνάμεις τους και σχεδόν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον στόλο του Αλγερίου .
Στην συνέχεια το 1830 ο γαλλικός στρατός εισέβαλε και κατέλαβε το Αλγέρι.
Η κατοχή της Αλγερίας από τους Γάλλους συνεχίσθηκε αδιάκοπα για τα επόμενα 123 χρόνια.
Το 1962 κατάφερε να αποκτήσει την ανεξαρτησία της από την Γαλλία μετά από οκταετή και αιματηρό πόλεμο.
Η Αλγερία επηρεάσθηκε ελάχιστα από την Αραβική Άνοιξη, αλλά παραμένει επικίνδυνη, καθώς κυβερνάται επί 17 συνεχή χρόνια από έναν δικτάτορα με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Όταν αυτός πεθάνει προσεχώς, η Αλγερία και το Μαρόκο θα γίνουν οι νέες κοιτίδες εξαπλώσεως του Ισλαμικού κράτους…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply