Δραχμο-πορευόμεθα κι ἐπισήμως!!!

Δὲν ἐλευθερωνόμεθα, ἀκόμη.
Ἀντιθέτως μάλιστα.
Ἄλλο ἡ ἐπιστροφὴ στὴν δραχμή, ἄλλο ἡ τεχνητὴ χρωκοπία ποὺ μᾶς ἔστησαν κι ἄλλο ἡ ἀπελευθέρωσις. Αὐτὸ εἶναι ἀκόμη μακρὰν καὶ θέλει Ἀρετὴν καὶ Τόλμην…
…ποὺ ἀκόμη δὲν τὰ ἔχουμε…!

Δραχμο-πορευόμεθα κι ἐπισήμως!!!3

Παρ’ ὅλα αὐτὰ βγῆκαν οἱ παπαγάλοι καὶ μᾶς κουνοῦν τὸ δάκτυλο, διότι εἴμαστε, λέει, χαχόλοι καὶ ἐπιλέγουμε ἀθλίους ἡγέτες.
Δὲν τολμοῦν νὰ μᾶς ποῦν πὼς ἔχουμε διορισμένους ἀπὸ τὰ ἀφεντικά τους ἡγέτες.
Οὔτε τολμοῦν νὰ μᾶς ποῦν πὼς ὅλο αὐτό, ποὺ ζοῦμε σήμερα, τὸ ἔστησαν χέρι χέρι, μὲ αὐτὲς τὶς κουδουνίστρες, ποὺ ἀποκαλοῦν ἡγέτες.
Οὔτε τολμοῦν νὰ μᾶς ποῦν πὼς ὅλοι μαζύ, ἐντὸς ὁλίγου, θὰ πίνουν εὐτυχισμένοι στὴν ὑγεία (;;;) τῶν Ἑλλήνων, ἀλλὰ καὶ ὅλων τῶν Εὑρωπαίων, ποὺ τοὺς ἐτύλιξαν στὴν …λαδόκολλα καὶ τοὺς σιγοψήνουν.
Ἔτσι, γιὰ νὰ λέμε λοιπόν…
…ἐπιστρέφουμε στὸ ἐπίσημο νόμισμα τῶν Rothschild!!!

Καὶ μὴν τοὺς πιστεύετε. Οὔτε ἄτυχοι εἴμαστε οὔτε ἠλίθιοι οὔτε χειραγωγούμενοι.
Ἁπλῶς τελοῦμε, ἀκόμη, ἐν εἰρκτῇ.
Ἀκόμη… Διότι δὲν ξέρουμε ἀκόμη γιὰ πόσο…

Παρ΄ ὅλα αὐτά, ἐπισήμως, δραχμοπορευόμεθα…

ΒΟΜΒΑ THOMSEN: H Eλλάδα σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ πριν τις γερμανικές εκλογές!

Δραχμο-πορευόμεθα κι ἐπισήμως!!!1

-Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι, εκτός από χρεωκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες…

Και τώρα η οργισμένη απάντηση του Θείου Σαμ στις προκλήσεις και την επιθετικότητα Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Ινστιτούτο Πέτερσον οι αναλύσεις του οποίου έχουν βαρύνουσα σημασία στα διεθνή οικονομικά. Το Ινστιτούτο θεωρεί αδικαιολόγητη την επιθετικότητα του Τσίπρα απέναντι στο Ταμείο-προφανώς γιατί οι άνθρωποι υπολογίζουν την αντίδραση της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ.
Ήδη όπως απεκάλυψε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Τόμσεν και του είπε να αποσυρθεί από την Ελλάδα η οποία επιστρέφει σε Εθνικό Νόμισμα. Θα ακολουθήσουν και άλλες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ. Τόσο ο Τόμσεν όσο και η Λαγκάρντ βλέπουν την Ελλάδα να επιστρέφει στη Δραχμή πριν τις γερμανικές εκλογές κάτι που θα απογειώσει τα ποσοστά της Μέρκελ και φυσικά θα ενισχύσει την δημοφιλία του Σόιμπλε.
-Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι-εξομολογείται ο Πολ Τόμσεν σε Έλλληνα δημοσιογράφο-εκτός από χρεωκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες. Η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές. Εκτός αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να τις χάσει μέσα στον Ιανουάριο. Στην συνέχεια δεν θα μπορεί να προλάβει τις καταιγιστικές εξελίξεις…

Τηλεφωνική επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ-Πολ Τόμσεν για τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είχαν σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη ο νέος πλανητάρχης και ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ. Ο Τραμπ ζήτησε από τον Τόμσεν να απέχει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα μιας και η Ελλάδα σύμφωνα με τον Τραμπ πρόκειται να εξαναγκασθεί να εγκαταλείψει το ευρώ εντός του 2017. Ο λόγος που ο Τραμπ επέλεξε να επικοινωνήσει με τον Τόμσεν και όχι με την Λαγκάρντ αποδίδεται στις δικαστικές εμπλοκές της επικεφαλής του Ταμείου στην υπόθεση Ταπί. Ίσως και να σημαίνει και νέα προαγωγή του ισχυρού άνδρα του Ταμείου στο ύπατο αξίωμα.

Η επικοινωνία Τραμπ-Τόμσεν έρχεται μιαν ημέρα μετά την κυκλοφορία της ετήσιας εκδόσεως του Economist στην οποία υπάρχει προφητεία για έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.

«Το ΔΝΤ διστάζει» είναι ο τίτλος άρθρου στο περιοδικό Der Spiegel την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, στο οποίο ο αρθογράφος τοποθετεί την απόφαση του Ταμείου για το αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα την ερχομένη άνοιξη. «Ο κύριος λόγος είναι η επικειμένη ανάληψη των καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ τέλος Ιανουαρίου» εξηγεί. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση. Λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο Τραμπ απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος την συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διασώσεως. Μέχρι στιγμής οι αναπτυσσόμενες και χώρες με αναδυόμενες οικονομίες βλέπουν με σκεπτικισμό την ενεργοποίηση του Ταμείου στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει μόνη της το πρόβλημα. «Μια τέτοια εξέλιξη», συνεχίζει ο Γερμανός αρθρογράφος, «θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ρευστό τον επόμενο Ιούνιο για να πληρώσει την επομένη δόση» καταλήγει.

Ο Σόιμπλε χωρίς το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα δεν πρόκειται να εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα μιας και δεν θα μπορεί να το περάσει από την γερμανική βουλή. Άρα το πιο πιθανό είναι να έχουμε με συναπόφαση Τραμπ-δανειστών 40 Μνημόνιο αλλά αυτή την φορά στην Δραχμή και μάλιστα πριν τις γερμανικές εκλογές.

Δηλαδή για τους Σόιμπλε-Τραμπ η πιο πιθανή εκδοχή είναι ένα 4ο Μνημόνιο με Δραχμή…

κουρδιστὸ πορτοκάλι

Ὄχι βρὲ παιδιά.
Μὴν σκιάζεσθε. Ἡ φτώχεια δὲν εἶναι πρόβλημα.
Πέτρες μποροῦμε νά τρώγωμεν γιά νά κερδίσουμε τήν ἐλευθερία μας;

Δραχμο-πορευόμεθα κι ἐπισήμως!!!4

Θὰ τὶς τρώγωμεν…
Μὰ χειρότερα, ἀπὸ πλευρᾶς συνθηκῶν νοήσεως κι ἀντιλήψεως, δὲν θὰ γίνουμε.
(Οἰκονομικὰ ναί, πληθυσμιακὰ ναί… Ἠθικὰ καὶ πνευματικὰ ὄχι!!!)

Γερμανικὲς ἐκλογὲς θεωρητικῶς θὰ γίνουν ἔως τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 2017.
(Ἐὰν δὲν ἀλλάξουν κάποια πράγματα ἔως τότε…!!!)
Ἡ δόσις τοῦ δανείου (ποιός ἦλθε;;;) πρέπει νὰ δοθῇ, κατὰ πῶς μᾶς τὰ λέν, ἔως τὸν Ἰούλιο γιὰ νὰ πληρωθῇ ἡ ἄλλη δόσις, προηγουμένου δανείου, λέει… Κι ὅλα αὐτὰ θὰ γίνουν, λέει, σὲ δραχμή, μὲ τὶς ὅποιες ὑποτιμήσεις,  ποὺ στὴν πραγματικότητα σημαίνουν πολλαπλασιασμὸς τοῦ «χρέους» ἐπὶ κάτι πολὺ μεγάλο.
Καλὰ κρασιά.

Ὅλα νομίζουν πὼς τὰ ἐλέγχουν.
Γιὰ νὰ δοῦμε. Εἶναι κι  ἔτσι;

Φιλονόη

Υ.Γ. Προσέξατε τί ὡραία πού εἶναι ἡ φωτογραφία τοῦ Τρᾶμπ; Δέν σᾶς θυμίζει κάτι πολύ τρομακτικό;
(Γιὰ τὸν Τρᾶμπ ἐννοῶ…)

Δραχμο-πορευόμεθα κι ἐπισήμως!!!5

Ὁ ἀετὸς καὶ οἱ Ἕλληνες

Δραχμο-πορευόμεθα κι ἐπισήμως!!!6

εἰκόνα, εἰκόνα καὶ εἰκόνα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply