Λησμόνησαν τὸ αἶσχος τοῦ …«ἔσχες» ταχύτατα!!!

Γουστάρω πολύ όταν γκρεμίζονται τα «είδωλα» και δεν έχετε τι να προσκυνήσετε…

Περίεργο; Καθόλου ρε…

Προχθές βούιξαν όλα τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά σάιτ, με ρεπορτάζ για τους πλουσίους Συριζαίους, που δεν ξέρουν τι έχουν σε καταθέσεις και ακίνητα και σήμερα ούτε λέξη για το συμβάν.
Επίσης, καμμία από τις κυκλοφορούσες εφημερίδες αλλά ούτε και το ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕ, είχαν κάποιαν αναφορά στα πρωτοσέλιδά τους εχθές, για αυτό το «έσχες» του …αίσχους.

Κατά πως έμαθα, η «Ομερτά» αυτή επεβλήθη κατόπιν κάποιων τηλεφωνημάτων από το κυβερνητικό επικοινωνιακό τήμ και δεσμεύσεις ότι, αρχής γενομένης από σήμερα, θα υπάρξει αυξημένη ροή διαφημιστικών κονδυλίων.

Έτσι, για να μην απορείτε πώς γίνονται αυτές οι δουλίτσες…

Ῥούσσης Νῖκος

Ὑποσημειώσεις:

«Έσχες» είδαμε, «πόθεν» δεν είδαμε…

Πράγματι εντυπωσιακά και προκλητικά συνάμα για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, τα πλούσια «έσχες» των πολιτικών μας, με δεκάδες ακίνητα στην κατοχή τους, εντός και εκτός Ελλάδος, με εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεις σε «σκληρά» νομίσματα, κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού και στην Ελλάδα και με κέρδη, από χρηματιστηριακά νταλαβέρια και επενδύσεις σε funds του εξωτερικού.

Αυτό, όμως, που ενδιαφέρει τους  Έλληνες που έμειναν άφωνοι μπροστά σε τέτοιο πλούτο, δεν είναι το «πόσα έχουν» αυτοί οι ταγοί του έθνους, που ισχυρίζονται ότι μάχονται για την πάταξη της διαφθοράς και για την σωτηρία της πατρίδας από το «επωνείδιστο» χρέος, αλλά το που «τα βρήκαν».

Εύλογα τα ερωτήματα, μιας και τέτοια ύψη καταθέσεων και μάλιστα σε ξένες Τράπεζες, δεν δικαιολογούνται από επικλήσεις για σκληρή δουλειά ή για άρπαγμα ευκαιριών εν καιρώ κρίσεως.

Ούτε αυτή η πληθώρα των ακινήτων δικαιολογείται, από ενδεχόμενη επίκληση κάποιας κληρονομιάς ή επικερδούς δραστηριότητας στο realestate.

…και πλανάται, βέβαια, η απορία αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί-ιδιοκτήτες δεκάδων ακινήτων, έχουν πληρώσει στην ώρα τους τον ΕΝΦΙΑ και τις άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις που, απανταχού της Ευρώπης, έχουν και σέβονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σ’ ότι αφορά, όμως, στο «πόθεν» και επειδή «είναι πολλά τα λεφτά», πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, από το 2010 και μέχρι σήμερα, καμμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις, δεν σεβάσθηκε τις «συστάσεις» της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (ECRI), για την ύπαρξη διαφανείας στο πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα.

Οι βουλευτές, μαζί με δικαστές και εισαγγελείς, είχε τονίσει πολύ πρόσφατα η ΕCRI, αποτελούν τις κύριες εστίες διαφθοράς στην Ελλάδα και για την πάταξη της οι ελληνικές αρχές, θάπρεπε να έχουν λάβει κάποια μέτρα ριζικά και αποτελεσματικά.

Καμμία, όμως, εκ των «συστάσεων» που υποβλήθηκαν από τους ειδικούς του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν έγινε σεβαστή και έτσι, ακόμη και σήμερα, δεν έχει διασφαλισθεί η διαφάνεια στις «δωρεές» τρίτων προς υπουργούς και βουλευτές, δεν έχει ελεγχθεί το «ποιόν» της χρηματοδοτήσεως πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών και σ’ ότι αφορά στους ευρωβουλευτές, δεν έχει αποκαλυφθεί η όποια σχέση τους, με τα «λόμπυ» που δραστηριοποιούνται σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Ακόμη κι’ εκείνος ο νόμος για την παραγραφή των αδικημάτων πρώην υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, δεν άλλαξε και έμεινε ως έχει, μ’ αποτέλεσμα να μην μπορούν να διωχθούν στο μέλλον, υπουργοί αμνήμονες που ξέχασαν να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ σ’ αυτό, το κατ’ ευφημισμόν, «πόθεν έσχες».

Για λόγους πολιτικής συνέπειας, λοιπόν, όλοι αυτοί οι «κονομημένοι» και άπό άγνωστα κονδύλια σιτιζόμενοι έλληνες πολιτικοί, θα όφειλαν να εξηγήσουν από που προέρχεται το «έσχες» τους.

Έτσι, για να μην υπάρχουν «σκιές» στην αφανή δραστηριότητα του συνόλου, σχεδόν, του πολιτικού κόσμου της χώρας.

πηγὴ

Την κατάρα μου νάχουν, έτσι όπως με κατήντησαν
Να τα φάνε στους γιατρούς και γιατρειά να μην βρίσκουν, όλοι και όλες που καμαρώνουν για τις πλούσιες καταθέσεις τους και τα δεκάδες ακίνητά τους.
Και γιατρειά να μην βρίσκουν, επαναλαμβάνω!!!

*Καταρασθείτε, διαδώστε…Οι κατάρες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς πιάνουν και έτσι κι’ αλλιώς, τίποτα άλλο δεν μπορείτε να κάνετε.

Γιατί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του ο βλαμμένος δεν αναφέρει και τα εισοδήματα του …παρτσακλού που δεν γουστάρει αμερικανιές;

Αυτό που τώρα περιμένω, για να του διοργανώσω μία αξιοπρεπή υποδοχή, με κλοσάρ και πεινασμένους στην Ευρωβουλή, εδώ, στο Στρασβούργο, είναι να υποβάλει γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν και ν’ απαιτεί να μάθει «τι γίνεται με το πρόγραμμα καταπολεμήσεως της φτώχειας στην ΕΕ».

Μην χάνετε ρε τον χρόνο σας, με το να σχολιάζετε και να επικρίνετε, ΕΝΑ-ΕΝΑ τα πλούσια λαμόγια της ντεμέκ Αριστεράς.
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ξεφτυλισμένοι είναι, για πολλές κλωτσιές και πουστιριλίκια και εν δυνάμει …θύματα ληστείας ή απαγωγής των γόνων τους, για λύτρα.
Ξυπνήστε ρε και κάντε καμμιά δουλίτσα της προκοπής να κονομήσετε, εκτός από το να σαλιαρίζετε…

Επειδή δεν μπορώ τις @ρχιδιές…
Κατά μία έννοια κι’ εγώ ΑΜΕΑ είμαι.
Και κατά μίαν άλλη αντιμετωπίζω, εδώ και δύο χρόνια, πρόβλημα επιβιώσεως, ζώντας στο όριο της αξιοπρεπούς φτώχειας.

Λέτε ότι, αν κάνω μία δημόσια έκκληση, θα βρεθούν πολλοί «ανιδιοτελείς» τύποι να μου καταθέσουν 400.000 ευρώ στον λογαριασμό μου, να σώσω την ζωή μου, να καλλιτερεύσω την αναπηρία μου και να γίνω και ευρωβουλευτής;

Απαντάτε ρε μοσχάρια…
Αν είναι να κονομήσω, να την κάνω την έκκληση, ευαίσθητοι του κώλου και ν’ αλλάξω και το όνομά μου.
Να το κάνω Ρούσνεβα….
Και οι «δωρεές» εδώ, στην τράπεζα του Στρασβούργου έτσι….

Τάχω πάρει στο κρανίο τώρα….
Κι’ αφού μωρή αχλάδω Κούνεβα, τα λεφτά που έβαλες σε ξένη τράπεζα, ήταν από αλληλεγγύους και δωρητές για να φτιάξεις την ζωή σου, γιατί δεν τάφερνες στην Ελλάδα και να δώσεις τα μισά στους ΑΜΕΑ της πατρίδας σου που, η κυβέρνηση που υπηρετείς, τους έχει κάνει και ψωμολυσσύν.;

Ψάχτε την λίστα των «δωρητών» ρε κωλοδημοσιογράφοι, λαγούς θα βγάλετε…

Έφερε πολλές ψήφους το άτομο στον Σύριζα, με την ιστορία και την αναπηρία της…

…και γιατί, ας πούμε, είναι απάνθρωπο να τα βάζουμε με την Κούνεβα, που απέδωσε σε δωρεές μια περιουσία που έχει μπαζώσει σε ξένες τράπεζες και δεν είναι εξίσου απάνθρωπο, να λοιδωρούμε τον Σταθάκη που υπεστήριξε ότι, καλώς χάθηκαν τα 2 και βάλλε εκατομμύρια ευρώ από το πόθεν έσχες του.
Τον ρώτησε κάποιος τον χριστιανό πόσα ξόδεψε, για να βουλώσει τα στόματα αυτοπτών μαρτύρων, που είχαν δεί την γυναίκα του…ολοζώντανη επάνω στο σκάφος-φονιάς της Αίγινας.
Ή πόσα του κόστισε το …κωλοβάρεμα του Κούγια.
Θα γίνετε άνθρωποι ρε;.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply