Γερμανικὲς κρατικὲς ὑπηρεσίες στὸ ἔλεος …Σουδανῶν!!!

Οἱ γερμανικὲς κρατικὲς ὑπηρεσίες στὸ ἔλεος …Σουδανῶν μεταναστῶν, ποὺ τὶς κατέκλεψαν μὲ ψεύτικα κοινωνικὰ ἐπιδόματα!!!

Μια ειδική επιτροπή στην βόρεια γερμανική πόλη του Braunschweig θα ερευνήσει πάνω από 300 περιπτώσεις απάτης, που διαπράχθηκαν από τους αιτούντες άσυλο, που ξεγέλασαν το σύστημα κοινωνικής προνοίας, χρησιμοποιώντας πολλαπλές ταυτότητες , όταν απαιτούσαν κοινωνικά επιδόματα. Αυτό μπορεί να είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου.
.
Η εκτιμώμενη συνολική απώλεια χρημάτων των φορολογουμένων στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας και μόνο φθάνει τα 3 με 5 εκατομμύρια ευρώ (3,2 – 5,3 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το περιφερειακό γερμανικό κανάλι NDR.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η απάτη πραγματοποιήθηκε από Σουδανούς πρόσφυγες, που υπέβαλαν αίτηση για παροχές στο πλαίσιο του συστήματος κοινωνικής προνοίας, είπε ο επικεφαλής της νεοσύστατης διερευνητικής επιτροπής, κος Joern Memenga, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Οι απατεώνες , σύμφωνα με ισχυρισμούς, εκμεταλλεύθηκαν τον ακραίο φόρτο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, που καταχωρούσαν τις αιτήσεις το καλοκαίρι του 2015, στο αποκορύφωμα της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσεως.
«Σε αυτό το σημείο, θέλαμε να αποφύγουμε ένα πράγμα: το πρόβλημα των αστέγων», δήλωσε ο Memenga, προσθέτοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιοι εργαζόμενοι είχαν καταγράψει περισσότερα από ένα ψεύτικο όνομα ανά αιτούντα.
.
Οι αιτούντες επιδόματα κοινωνικής προνοίας δεν χρειαζόταν παρά να αλλάξουν απλώς την εμφάνισή τους για να λάβουν πρόσθετα έγγραφα από τους ανυποψίαστους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών. Η όχι και τόσο εξελιγμένη κομπίνα δεν συνάντησε πολλά εμπόδια, καθώς οι πρόσφυγες δεν χρειαζόταν να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και δεδομένου ότι δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, εντοπίστηκαν μόνο από τις φωτογραφίες.
«Μερικές φορές απλά άφηναν γένια ή έβαζαν ένα ζευγάρι γυαλιά ή είχαν κοντύτερα μαλλιά, αλλά πάντα με διαφορετικά επώνυμα», δήλωσε ο Memenga, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το σύστημα ήταν επίσης ευαίσθητο σε πιθανή απάτη, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν τον χρόνο να ταυτοποιήσουν όλες τις αιτήσεις, που υποβάλλονταν σε άλλους δήμους στην Κάτω Σαξονία, έτσι ώστε το ίδιο πρόσωπο, που ζητούσε άσυλο , να μπορεί να εισπράξει χρήματα από διαφορετικές υπηρεσίες.
.
Τελικά, ένας από τους υπαλλήλους παρατήρησε ότι μερικοί από τους άνδρες στις φωτογραφίες φαίνονται εντυπωσιακά παρόμοιοι και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας τις υποψίες του στην αστυνομία, ανέφερε το περιφερειακό ραδιοτηλεοπτικό NRP, το οποίο κοινοποίησε την ιστορία.
.
Σε μία από τις πιο ακραίες περιπτώσεις, που διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος μπόρεσε να ξεγελάσει το κράτος και να αποσπάσει ποσό της τάξεως των δεκάδων χιλιάδων ευρώ με δώδεκα πλαστές ταυτότητες.
«Η πιο τρελλή περίπτωση μας περιλάμβανε άτομο με δώδεκα ψευδώνυμα-προσωπικότητες. Βλάβη: 45.000 ευρώ, τουλάχιστον», είπε ο Memenga, όπως αναφέρθηκε από το NRP.
.
Σύμφωνα με τον νόμο για τους Αιτούντες Άσυλο, κάθε αιτούμενος άσυλο έχει το δικαίωμα σε 135 ευρώ χαρτζιλίκι και 216 ευρώ ανά μήνα για την κάλυψη των βασικών αναγκών του, αν οι αιτούντες άσυλο δεν ευρίσκονται σε πλήρη κρατική προστασία.
«Αν εξαιρέσουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, το ποσό φθάνει περίπου σε 320 έως 350 ευρώ ανά ψεύτικη ταυτότητα και ανά άτομο», δήλωσε ο Memenga. Εκτιμάται ότι ένας «πρόσφυγας» με τρεις ως τέσσερεις ταυτότητες θα μπορούσε να αποσπάσει επιπλέον από 5.000 έως 10.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία.
.
Αν και η απάτη απεκαλύφθη τώρα, οι ύποπτοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες λόγω νομικών δυσκολιών, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν πλαστά ονόματα και διευθύνσεις.
«Χωρίς τόπο κατοικίας , καμμία νόμιμη ακρόαση και απαγγελία κατηγορίας δεν είναι δυνατή», είπε στο NRP η Julia Meyer από το γραφείο της εισαγγελίας του Braunschweig.
«Μέχρι να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητά τους , έχουν ως επί το πλείστον ήδη μετακομίσει», προσέθεσε η Meyaer, όπως αναφέρεται στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
.
Πέρυσι, η Γερμανία εδέχθη σχεδόν τρεις φορές λιγοτέρους αιτούντες άσυλο από το 2015. Μερικοί από τους 350.000 αιτούντες άσυλο εισήλθαν στην χώρα το 2016, ενώ 890.000 άνθρωποι πέρασαν στην Γερμανία το προηγούμενο έτος. Η γερμανική κυβέρνηση δαπάνησε το 2016 περίπου 559 εκατομμύρια ευρώ για μαθήματα εντάξεως για τους μετανάστες και μόνο και το ποσό αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.
ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΟΥ
Ενώ χιλιάδες πραγματικοί μετανάστες από το Σουδάν αναμένουν κάποια βοήθεια και σωτηρία από τον εμφύλιο πόλεμο στην χώρα, οι γερμανικές υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας μοιράζουν επιδόματα σε απατεώνες «λόγω φόρτου εργασίας».
.
Σύμφωνα με το άρθρο ένας υπάλληλος ανεκάλυψε αποδείξεις για την κομπίνα και απευθύνθηκε στις αρχές.
Προφανώς οι υπόλοιποι υπάλληλοι είτε ήταν αδιάφοροι για την ρεμούλα με τις κρατικές δαπάνες , είτε εφοβούντο να την καταγγείλουν μήπως θεωρηθούν ρατσιστές ή πάνε κόντρα στις πολιτικές της κας Μέρκελ.
Το δυσάρεστο στην είδηση είναι ότι στοχοποιούνται κυρίως οι Σουδανοί αιτούντες άσυλο για περίπου 300 περιπτώσεις διακεκριμένης απάτης, με μέγιστη απώλεια τα 5 εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο κρατίδιο.
..
H Γερμανία αποτελείται από 16 ομοσπονδιακά κρατίδια.
Αν η περίπτωση της απάτης στην Κάτω Σαξονία είναι ενδεικτική για το σύνολο της Γερμανίας, η απώλεια υπολογίζεται συνολικά σε 80 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την χώρα και αφορά σε 4800 άτομα.
.
Με βάση τα στοιχεία του ιδίου άρθρου αυτά τα άτομα αποτελούν μόλις το 1,3% των αιτούντων άσυλο στην Γερμανία το 2016 (=4800/350000).
Μας κάνει όμως αλγεινή εντύπωση ότι το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί το 14,3% των διατεθέντων κονδυλίων το 2016 για τους πρόσφυγες.
..
Είναι τόσο ηλίθιοι οι Γερμανοί ή μήπως αντίθετα τα ποσοστά υποδηλώνουν ότι είναι βαθύτατα διεφθαρμένοι;
.
Tην απάντηση δεν μπορώ να την δώσω εγώ, γιατί θα θεωρηθώ «ρατσιστής»…
Θα σας επισημάνω όμως μερικά στοιχεία από το παρελθόν της Γερμανίας για να καταλάβετε τι συμβαίνει πραγματικά.
.
Η Γερμανία ευρίσκεται στη 10η παγκόσμια θέση για το 2015 με βαθμολογία 81 με άριστα το 91 της Δανίας.
.
Επομένως οι Γερμανοί δεν είναι διεφθαρμένοι…
Η ηλιθιότητα τους όμως είναι αποδεδειγμένη ιστορικά.
.
Ξεκίνησαν δύο παγκόσμιους πολέμους και τους έχασαν.
Έζησαν σαν λαός διαιρεμένοι σε δύο κράτη από το 1945 έως το 1990, αλλά με τις ενέργειες τους διαίρεσαν την ΕΕ, υποστηρίζοντας φανατικά έως σήμερα ένα πρόγραμμα ακραίας λιτότητας, που το βάφτισαν Σύμφωνο Σταθερότητας.
.
Με τις παρεμβάσεις τους για να μας «σώσουν» κατάφεραν να φθάσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ από το 129,7% το 2009 στο 180,3% το 2016.
.
.
Αντέδρασαν ζωηρά για το επίδομα φτώχειας, που απεφάσισε να χορηγήσει η σημερινή κυβέρνηση στους μικροσυνταξιούχους ύψους 300 έως 800 ευρώ, ενώ η Γερμανία με βάση το άρθρο δίνει ετησίως τουλάχιστον 3840 ευρώ σε κάθε ψευδοπρόσφυγα, που επισκέπτεται τις δημόσιες υπηρεσίες της με ψεύτικη ταυτότητα.
.
Υποτίθεται ότι η Γερμανία είναι πρότυπο ασφαλούς και καλά κυβερνουμένου κράτους, αλλά ουδείς αξιωματούχος της  σκέφθηκε τι θα μπορούσε να κάνει ένας τρομοκράτης με 45.000 ευρώ Γερμανική «κρατική χρηματοδότηση» με δώδεκα ψεύτικες ταυτότητες…
.
Η ηγεσία της Γερμανίας είναι τόσο έξυπνη και δογματική, που δεν μπορεί να φαντασθεί τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της έναντι της Ελλάδας και όχι μόνον.
Η Ελλάδα έχει καταντήσει αποθήκη-φυλακή για χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες, αλλά και για τους ‘Ελληνες κατοίκους της.
.
Όπως συμβαίνει σε κάθε φυλακή, έρχεται κάποτε η ώρα για μαζική απόδραση.
Για τους μετανάστες η απόδραση θα μπορούσε να γίνει πολύ εύκολη, αν ανοίξουμε τα σύνορά μας.
Αντίθετα οι Έλληνες έχουν πλέον μόνο ένα δρόμο αποδράσεως από την κακομοιριά.
Θα πρέπει να καταδικάσουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην απομάκρυνση από τα δημόσια αξιώματα.
Αυτό θα γίνει στις επόμενες εκλογές, όταν τολμήσουν οι προσκυνημένοι να διεκδικήσουν και πάλι την είσοδο τους στην Βουλή.
.
Δυστυχώς γι’ αυτούς οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό και δεν θα αποδώσουν αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα.
Ανάμεσα στους νέους βουλευτές θα εμφανισθούν νέα ονόματα με πιό επαναστατικές και γνήσιες απόψεις.
Δεν θα τους απασχολεί το ενδεχόμενο Grexit ή το νέο εθνικό νόμισμα.
Θα τους απασχολεί μόνο η ευημερία του Ελληνικού λαού και η τιμωρία των υπευθύνων για την οικονομική κατάσταση ως σήμερα.
.
Πόσοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι υπεύθυνοι; Xίλια άτομα ή περισσότερα;
Όταν συνειδητοποιήσουν πραγματικά την σημερινή κατάσταση οι ψηφοφόροι, τα άτομα αυτά θα έχουν την τύχη των Σουδανών απατεώνων της Γερμανίας.
Μπορεί να μην δικασθούν ποτέ, αλλά σίγουρα για την ασφάλεια τους θα μετακομίσουν στην φίλη τους Γερμανία…
Ας τους δώσει άσυλο μαζί με τους ψευδομετανάστες απατεώνες.
.
Δεν νομίζω ότι διαφέρουν σημαντικά από αυτούς, γιατί ρήμαξαν και τα δικά μας δημόσια ταμεία, αλλά σε μεγαλύτερο και πιό εγκληματικό βαθμό…
.
Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά.
Από του χρόνου, ελπίζω να είστε όλοι σας ελεύθεροι από τους απατεώνες κάθε κόμματος.
Ήδη ετοιμάζονται να κάνουν εκλογές για να τις κερδίσουν, «όπως έχασε η Χίλαρυ Κλίντον»…
Ας τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε να χάσουν την αίσθηση της πραγματικότητας και να τολμήσουν το άλμα προς το κενό.
Είναι η μόνη λύση για το σημερινό αδιέξοδο με τον Ξούλη και τον Κούλη και τα υπόλοιπα αδηφάγα τρωκτικά…
.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply