Θυσιάζουν τὴν Θράκη…

Φθάσαμε ακριβώς εκεί που φοβόμουν

Εδώ που τα λέμε ήταν θέμα χρόνου αλλά είχα την ελπίδα πως ο Τσίπρας ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα για την Ελλάδα και ειδικότερα για την ΘΡΑΚΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ, το ΥΠ.ΕΞ ζήτησε την άμεση παραίτηση των νομίμων Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ικανοποίηση μιας ακόμα παράλογης απαιτήσεως της Άγκυρας η οποία ζητά οι Μουφτήδες της Θράκης να εκλέγονται από τους μουσουλμάνους της περιοχής, την στιγμή που ακόμα και στην Τουρκία διορίζονται και δεν εκλέγονται.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Την «παραίτηση» Σινίκογλου-Τζεμαλή, ζήτησε το ΥΠΕΞ για να κάνει τα χατίρια Ερντογάν-Άγκυρας! Βέτο Καμμένου *Δεν υπογράφω την παραίτησή μου, λέει ο Σινίκογλου η θητεία του οποίου λήγει στις 21/8/2021 με απόφαση ΠτΔ! Βέτο από Πάνο Καμμένο *Υπέρ του εντολοδόχου Μουφτή της Άγκυρας Αχμέτ Μετέ ανοικτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, «πιέζει» έντονα για την απομάκρυνση των Σινίκογλου και Τζεμαλή, των νομίμων δηλαδή Μουφτήδων Ξάνθης και Θράκης!..

—-

Την παραίτηση των νομίμων μουφτήδων Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και Ροδόπης Μέτσο Τζμελή, ζήτησε σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Μ» παραμονές του νέου έτους το ΥΠΕΞ.

Μάλιστα ζητήθηκε και από τους δυο να κατέβουν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!!!! Αφού άλλως δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους..

Από την πλευρά τους μέχρι στιγμής πάντως και οι δυο (Σινίκογλου-Τζεμαλή), αρνούνται να παραιτηθούν και να υπογράψουν τις….»παραιτήσεις» τους, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία και αγωνία τους ακόμη και για την ζωή τους, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι σαν να τους δίνουν «βορά» στις ορέξεις των Προξενικών και φανατικών…

Έγκυρες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη από το Μαξίμου προκειμένου να «ικανοποιηθούν» οι πιέσεις των προξενικών μειονοτικών βουλευτών της Θράκης αλλά και η απαίτηση της Τουρκίας που απαιτεί Μουφτήδες στην Θράκη «εκλεγμένους» από την μειονότητα, στην ουσία δηλαδή «διορισμένους από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής».

Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται!!!

Το γεγονός έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις και μέσα στην Κυβέρνηση καθώς στο συγκεκριμένο θέμα, έχει βάλει βέτο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν δεν παραιτηθούν μόνοι τους οι διορισμένοι Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, είναι δύσκολο να τους «παραιτήσει» και να τους «αντικαταστήσει» η Κυβέρνηση, χωρίς απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού «η θητεία τους έχει ανανεωθεί με υπογραφή ΠτΔ στις 3 Αυγούστου 2011 έως τις 21/8/2021».(σ.σ. Η επίσημη δικαιοδολογία πάντως είναι ότι θα συνταξιοδοτηθούν…)

Αντιδράσεις υπάρχουν ωστόσο και στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει για ψηφοθηρικούς λόγους στις απαιτήσεις των μειονοτικών βουλευτών της και της Τουρκικής Κυβερνήσεως που με τον τρόπο αυτό θέλει να ενισχύσει τις πιέσεις της για την περισσότερη «τουρκοποίηση» της μειονότητας στην Θράκη!

Παλαιός διπλωμάτης με τον οποίο επικοινώνησε ο «Μ» αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την «αντικατάσταση» των διορισμένων Μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης τόνισε χαρακτηριστικά ότι, «πρόκειται για μια απόφαση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα Εθνικά μας θέματα…Ήδη έχουν γίνει σοβαρές υποχωρήσεις μετά από Τουρκικές πιέσεις και εκβιασμούς σε σοβαρά Εθνικά ζητήματα, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις του Ερντογάν. Άλλωστε και στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται και δεν εκλέγονται…», κατέληξε με σημασία ο εν λόγω διπλωμάτης μιλώντας στον «Μ».

Να σημειωθεί πάντως ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναγνωρίσει ως Μουφτήδες, τους «Ψευτομουφτήδες» Ξάνθης (Μετέ) και Ροδόπης, αλλά θέλει απλά να αντικαταστήσει τους δυο Σινίκογλου και Τζεμαλή με δυο νέα πρόσωπα Πομάκικης καταγωγής, που θα «αμβλύνουν» κάπως τις αντιδράσεις των Προξενικών, που ωστόσο απο την πλευρά τους τονίζουν οτι «το ζήτημα των νέων Μουφτήδων της Θράκης δεν είναι θέμα προσώπων…»

Ιδού τι αναφέρει το επίσημο κρατικό έγγραφο με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την θητεία των δυο διορισμένων Μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης.

«Ανανέωση της θητείας του Μουφτή Ξάνθης»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψιν

1.Της διατάξεις του άρθρου νόμου του ν.1920/1991 (ΦΕΚ 11 Α’). με το οποίο κυρώθηκε η από 24 Δεκεμβρίου 1990 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (ΦΕΚ 182 τ.Α’).

2.Το από 20-8-1991 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 143/20.8.1991 τ.Γ’) με το οποίο διορίσθηκε στην κενή θέση του Μουφτή Ξάνθης, ο Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου.

  1. Το από 4-4-2001 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανανεώθηκε η θητεία του Μουφτή Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, μέχρι 21-8-11 (ΦΕΚ 119/27.4.2001 τ.Γ’).

Με πρόταση της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μαθήσεως και Θρησκευμάτων

                                                              Αποφασίζουμε

                                            Άρθρο μόνο

Ανανεώνεται η θητεία του Μουφτή Ξάνθης, Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, από την ημερομηνία λήξεως της θητείας του έως της 21/8/2021.

Στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μαθήσεως και Θρησκευμάτων αναθέτουμε την δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα 3 Αυγούστου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ;

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 

Ράπισμα Τσίπρα στους Ψευτομουφτήδες, Συνάντηση Γαβρόγλου με Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή

26 Νοεμβρίου 2016

 «Ράπισμα» Τσίπρα στους «Ψευτομουφτήδες» Ξάνθης και Ροδόπης αποτελεί αναμφισβήτητα η επίσημη αναγνώριση και πάλι απο την Κυβέρνηση της χώρας των διορισμένων Μουφτήδων Εμίνι Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή, κάτι που επισφραγίσθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Θράκη.
Συγκεκριμένα τρεις διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Θράκη, τον οποίο συνόδευε.

Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.

Στην συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Μουφτήδες περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία της Μουφτείας και τον συνεχάρησαν για τον σεβασμό και την φροντίδα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει την μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση.

Οι Μουφτήδες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την απάντηση των Σοφολογιοτάτων για μείζονα θέματα του Ισλάμ και εξήραν την ευαισθησία του υπουργού για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση και με τέσσερις Μητροπολίτες, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊνουπόλεως, κ.κ. Άνθιμο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ.Δαμασκηνό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονα.

Οι Μητροπολίτες επέμειναν στην ανάγκη η Ελλάδα να αναδείξει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη, που μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Επικαλέσθηκαν, μάλιστα, την δήλωση του πρωθυπουργού: «Δεν επιτρέπουμε σε καμμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.»

 (Σ.Σ. Τι άλλαξε από τις 26 Νοεμβρίου 2016 κύριε Πρωθυπουργέ; )

Μαχητὴς

 

Όλα αυτά βέβαια γίνονται για να ικανοποιηθούν οι μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποια και να είναι η στάση του Τσίπρ  δε θα αποτελεί έκπληξη. Εκείνο που περιμένω με μεγάλη αγωνία είναι να δω τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος, στον οποίον εύχομαι περαστικά, μιας και θα υποβληθεί σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση επειδή ο άνθρωπος πήγε για σκι την ώρα που ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ κοντεύει να μας πάρει και το βρακί.

Να σημειώσω πως από μόνη της η κυβέρνηση δε μπορεί να αντικαταστήσει τους δύο νομίμους Μουφτήδες, διότι η θητεία τους λήγει το 2021.

Διευκρίνιση:
Η Κυβέρνηση λέει πως απλά θα τους αντικαταστήσει αλλά ποιος μπορεί αν το εγγυηθεί αυτό;
Αν υπάρξει παραίτηση των νομίμων – διορισμένων μουφτήδων ποιος μας εγγυάται πως δεν θα ανοίξει ο δρόμος για την εκλογή τους, όπου φυσικά δεν θα είναι εκλογή αλλά διορισμός από το Τουρκικό Προξενείο;

Με αυτά τα θέματα δεν παίζουν κύριε Πρωθυπουργέ κι αν καταλαβαίνεις την επικινδυνότητα αυτής της αποφάσεως άντε σε κάποιον Θρακιώτη να σου εξηγήσει μπας και καταλάβεις.

Καραχότζα Σεμπαϊδὶν

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply