Παραλίγο νά πυροβολήσουν τήν βασίλισσα τῆς Ἀγγλίας;

‘Eνας τρομαγμένος φρουρός στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φέρεται σχεδόν να πυροβόλησε την βασίλισσα, όταν βγήκε για μια απροσδόκητη βόλτα στους κήπους στις 3 μετά τα μεσάνυκτα.
.
Σύμφωνα με τους Times, ο στρατιώτης ευρίσκετο σε περιπολία στην περίμετρο του παλατιού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν εντόπισε μια φιγούρα στο σκοτάδι.
Ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπισε τον εισβολέα φωνάζοντας: «Ποιός είσαι;»
.
Όταν αντελήφθη ότι ήταν η βασίλισσα, η οποία είχε βγει έξω για μία βόλτα, μετά από μια περίοδο αϋπνίας, είπε: «Διάβολε, Μεγαλειοτάτη, παρολίγο να σας πυροβολήσω.»
.
Αναμένοντας μια σοβαρή κατσάδα από την βασίλισσα, έμεινε έκπληκτος όταν η εννενηντάχρονη του απήντησε: «Δεν πειράζει. Την επομένη φορά θα ειδοποιήσω εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να με πυροβολήσεις.»
.
Το παρ’ ολίγον ατύχημα ανεφέρθη, καθώς προέκυψε ότι η επίσημη στρατιωτική τελετή παραδόσεως της φρουράς μπορεί να επαναπρογραμματισθεί, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.
.
Η παρέλαση για την αλλαγή της φρουράς, στην οποία μια ομάδα στρατιωτών αναλαμβάνει υπηρεσία από μίαν άλλη, τώρα θα πραγματοποιείται σε σταθερές ημέρες κατά την διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.
.
Κανονικά, η παράδοση φρουράς συμβαίνει σε εναλλασσόμενες ημέρες από τον Αύγουστο έως και τον Μάρτιο , αλλά τώρα θα συμβαίνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, διάστημα κατά το οποίο οι δρόμοι στην περιοχή θα είναι κλειστοί από την αστυνομία.
.
Η αλλαγή προέκυψε από φόβο ότι μία επίθεση με φορτηγό, όπως στο Βερολίνο, που σκότωσε 12 άτομα τον Δεκέμβριο, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εναντίον του πλήθους, που μαζεύεται για να παρακολουθήσει το φημισμένο θέαμα.
.
Τα συντάγματα των φρουρών με κόκκινες στολές έπρεπε να λειτουργούν σαν μία ενεργή μονάδα πεζικού, αλλά πρόσφατα εμφανίσθηκαν φόβοι ότι σε ορισμένες από τις πέντε υπομονάδες, δηλαδή τους Γρεναδιέρους, τους Coldstream, τους Ιρλανδούς, τους Ουαλούς και τους Σκωτσέζους, οι στρατιώτες είναι τόσο λίγοι, ώστε να μην μπορούν να πολεμήσουν αποτελεσματικά.
.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Αμύνης, που εμφανίσθηκαν στην εφημερίδα Express τον Νοέμβριο, οι Σκωτσέζοι φρουροί μπορούν να συγκεντρώσουν για επιχειρήσεις μόνο 260 στρατιώτες, δηλαδή ίσο αριθμό με τους παρισταμένους θεατές.
.
Οι Ιρλανδοί και Ουαλοί φρουροί, εν τω μεταξύ, μπορεί να συγκεντρώσουν μόνον 230 άνδρες, παρά την επιχειρησιακή απαίτηση για ένα τάγμα πεζικού με δύναμη ανάμεσα σε 330 και 410 άνδρες.
.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
.
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας σε όλες τις χώρες έχουν πανικοβληθεί από τις νέες μεθόδους επιθέσεως των «τρομοκρατών».
Η επίθεση εναντίον του Ρώσσου πρέσβεως στην ‘Αγκυρα από παριστάμενο φρουρό θορύβησε τους αρμοδίους για την φύλαξη υψηλών προσώπων, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας.
.
Η ποιότητα της ψυχικής καταστἀσεως των φρουρών τέθηκε στο προσκήνιο.
Ο πιό εύκολος τρόπος να σε σκοτώσουν είναι να το επιχειρήσουν μέσω των ενόπλων φρουρών σου.
Αυτή η διαδεδομένη μέθοδος δολοφονίας κατά την Ρωμαική περίοδο ανεβίωσε και φαίνεται ότι μπορεί να μας απασχολήσει σοβαρά στο μέλλον.
.
Η ψυχολογία των αστυνομικών φρουρών ήταν πάντα ασταθής, αλλά ο κίνδυνος ευρίσκετο στο να αντιδράσουν υπερβολικά κατά την εμφάνιση μίας απειλής.
Η βασίλισσα της Αγγλίας δεν κινδύνεψε προχθές, γιατί απλά ο στρατιώτης φοβήθηκε να πυροβολήσει την άγνωστη σκιά.
Αλλά δυστυχώς αυτό δείχνει ότι η βασίλισσα δεν είναι ασφαλής.
.
Αν ο στρατιώτης είχε απέναντι του έναν πραγματικό τρομοκράτη, αυτός δεν θα δίσταζε να τον πυροβολήσει και να συνεχίσει την αποστολή του.
.
Η προσπάθεια να αυξηθεί η αστυνόμευση με χρήση περισσοτέρων φρουρών θα μπορούσε να μεγαλώσει το πρόβλημα αντί να το επιλύσει.
Ανάμεσα στους φρουρούς πάντοτε θα μπορούσε να εμφανισθεί κάποιος ψυχοπαθής, που θα μπορούσε να πυροβολήσει το επίτιμο πρόσωπο.
.
Όσο πιό πολλοί είναι οι φρουροί, τόσο στατιστικά ο κίνδυνος μεγαλώνει…
Οι Άγγλοι φοβούνται μία πολιτική δολοφονία στον κύκλο της βασίλισσας.
Γιατί άραγε;
.
Στο παρελθόν δεν είχαμε κάποιο κρούσμα, που να δικαιολογεί τον φόβο.
Στο βαθμό, που η ιστορία επαναλαμβάνεται, θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές πολιτικές δολοφονίες στο μέλλον.
.
Για να καταλάβετε γιατί μιλάω, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε την παρακάτω πηγή.
Ίσως κάποιοι να σκεφθούν ότι οι Ασασίνοι εξαφανίσθηκαν το 1265.
Ας έχουν υπόψιν τους όμως ότι μία ολόκληρη γενεά έχει παίξει στους υπολογιστές το παιχνίδι Assasin creed και οι ψυχοπαθείς ανάμεσά τους έχουν ταυτισθεί απόλυτα με τον ρόλο.
.
Το παιχνίδι έγινε και ταινία το 2016 με ενδιαφέρον περιεχόμενο και έναρξη προβολής τα χριστούγεννα.
Σε κάποιες σκηνές του έργου εμφανίζεται ένας πύργος και ακούγεται ο κτύπος ενός ρολογιού, που θα μπορούσε να ταυτισθεί με κάποιο υπαρκτό μέρος, όπου θα διεξαχθούν οι μελλοντικές επιχειρήσεις.
.
.
Ετοιμασθείτε να δείτε την συνέχεια στις ειδήσεις…
.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply