Δέν ὑπογράφει ἡ Ἡνωμένη Εὐρώπη ἀναθεώρησιν προγράμματος διασώσεως;

Ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσις ἰσχυρίζετο πὼς δὲν θὰ ὑπέγραφε τὴν Πέμπτη (ἐχθές) ἀναθεώρησι τοῦ προγράμματος διασώσεως τῆς Ἑλλάδος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα υπογράψουν για την αναθεώρηση των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος διασώσεως στην Ελλάδα στην συνάντηση της Πέμπτης, αλλά ελπίζουν να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, είπε ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις της ΕΕ κος Pierre Moscovici .« Θα δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ταχεία ολοκλήρωση … αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη», είπε στους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο. «Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη το απόγευμα και η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων, σε αντάλλαγμα για τις οποίες η Αθήνα θα λάβει φθηνά δάνεια από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, θα είναι στην κορυφή της ημερησίας διατάξεως.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης την εφαρμογή των μέτρων βραχυπρόθεσμης ελαφρύνσεως του χρέους, που συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίασή τους τον Δεκέμβριο και αργότερα ανεστάλησαν, λόγω των ανησυχιών ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτύχει στην επίτευξη συμφωνημένων στόχων μεταρρυθμίσεων.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν σε σωρευτική μείωση του δείκτου του χρέους προς το ΑΕΠ για την Ελλάδα, κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060, αποδεσμεύθηκαν στις 20 Ιανουαρίου.

«Αυτή είναι μια πολύ καλή απόφαση, μετά την ανταλλαγή των απόψεων και των δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς μόλις η Ελλάδα αναλάβει τις υποχρεώσεις της, τότε εμείς, οι εταίροι της Ελλάδος, πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας», δήλωσε ο Moscovici.

Μόλις οι υπουργοί της ευρωζώνης πεισθούν ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, που συμφωνήθηκαν για αυτό το στάδιο της διασώσεως, θα αποδεσμεύσουν την καταβολή περαιτέρω δανείων στην Αθήνα.

Η έγκριση έχει πλέον κολλήσει λόγω των διαφορών στις μεταρρυθμίσεις για την εργασία και την ενέργεια, καθώς και για τους δημοσιονομικούς της στόχους και τα μέτρα ελαφρύνσεως του χρέους πέραν ​​από το 2018.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ο πλέον αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ δηλώνει προκαταβολικά το αυτονόητο για το αποτέλεσμα της συναντήσεως στο Eurogroup την Πέμπτη 26.1.2017.

Οι υπουργοί οικονομικών θα «συζητήσουν», αλλά δεν πρόκειται να υπογράψουν κάποιαν αλλαγή στις μεταρρυθμίσεις, που έχουν ζητήσει από την Ελλάδα.

Η δήλωση αυτή δείχνει πόσο «στριμωγμένη» είναι η Ελληνική πλευρά και πόσο ανίκανοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν.

Έως τώρα αναλαμβάνουν δεσμεύσεις προς τους «εταίρους μας», αλλά η άλλη πλευρά δίνει έως τώρα μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Μας υπόσχονται όχι την μείωση του χρέους κατά 20% ως το 2060, αλλά την μείωση του δείκτου χρέους προς το ΑΕΠ.

Εάν το ΑΕΠ ανέβει κατά 25% ως το 2060, δεν χρειάζεται να κάνουν την οποιανδήποτε μείωση χρέους.

Εάν στα επόμενα 43 χρόνια η Ελλάδα επιτύχει συνεχόμενα ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%, η υπόσχεσή τους υλοποιείται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να μας δώσουν κάτι ως αντάλλαγμα.

Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από αυτή την κατάφωρη κοροιδία;

Θα αρκούσε μία μείωση των συντελεστών φορολογήσεως κατά 1,8% για να επιτευχθεί αυτή η αύξηση του ΑΕΠ, χωρίς κάποιο άλλο μέτρο εκ μέρους της Ελλάδος.

Αυτοί όμως επιμένουν σε σταθερά ετήσια πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%…

Αν αυτό το ετήσιο πλεόνασμα υπήρχε τρόπος να επιτευχθεί, σε 6 χρόνια θα επιτυγχάναμε τον στόχο τους για «μείωση του χρέους».

Στην ουσία όμως θα μειώναμε ισόποσα και το διαθέσιμο εισόδημα μας, οπότε ο λόγος δανείων προς ΑΕΠ θα παρέμενε σταθερός με τάση να αυξηθεί, εάν κάτι άλλο δεν πήγαινε καλά (ύφεση).

Ο κος Τσακαλώτος στο βιογραφικό του περιλαμβάνει πανεπιστημιακές σπουδές ως οικονομολόγος στα πανεπιστήμια του Σάσσεξ και της Οξφόρδης.

ΠΗΓΗ 

Είναι τόσο δύσκολο να εξηγήσει στους Ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα, επιπέδου σπουδών δημοτικού σχολείου;

Προφανώς οι ομόλογοί του είτε τον κοροϊδεύουν ή το «παίζει» άσχετος και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα κίνητρά τους.

Η Ελλάδα ταλαιπωρείται έως σήμερα, γιατί οι Ευρωπαίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν αναλάβει την οποιανδήποτε δέσμευση για την σωτηρία της.

Απλά ανακυκλώνουν τα υφιστάμενα δάνεια των τραπεζών τους και τα φορτώνουν στους φορολογουμένους των χωρών τους και μάλιστα χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την σχετική έγκρισή τους.

Όλοι οι κυβερνήτες της Ελλάδας από το 2010 έως σήμερα κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό, λέγοντας ότι διαπραγματεύονται την σωτηρία μας.

Η μόνη σωτηρία μας θα ήταν η μονομερής στάση πληρωμών ή η συμφωνημένη αποπληρωμή τοκοχρεολυσίου σε σταθερό και λογικό ποσοστό, του εκάστοτε ΑΕΠ της Ελλάδος.

Το 3,5% δεν είναι λογικό ποσοστό, καθώς με αυτό το ποσοστό μηδενίζεται το ονομαστικό χρέος της Ελλάδας σε μόλις 50 χρόνια, δηλαδή το 2067.

Στον σημερινό κόσμο ουδεμία χώρα έχει τόσο φιλόδοξο στόχο, ούτε καν η Γερμανία…

Ας αφήσουν το δούλεμα οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών.

Η Ελλάδα θα σωθεί μόνον εάν προκύψει σύντομα παγκόσμια οικονομική καταστροφή.

Η αρχή του τέλους είναι η 28η Φεβρουαρίου 2017.

Τότε θα πρέπει να ανανεωθούν ομόλογα της Deutsche Bank ονομαστικής αξίας 10,5 δισεκατομμυρίων δολάρια με επιτόκιο κουπονιού 9,25%.

 

ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ DB.

 

ΠΗΓΗ

Τα ομόλογα δεν αρκεί να αποπληρωθούν. Αυτό είναι πανεύκολο.

Αν γίνει όμως κάτι παρόμοιο, η τράπεζα στην συνέχεια θα πρέπει να κάνει ισόποση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις διεθνείς αγορές.

Είναι αυτό δυνατόν σήμερα από μία τράπεζα με ζημιές;

Για να καλυφθεί αυτό το γερμανικό σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, τα παπαγαλάκια των αγορών θα εστιάζουν συνεχώς την πληροφόρηση μόνο στα προβλήματα των Ιταλικών τραπεζών. Έτσι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν συνθήκες, που θα ευνοήσουν την διεξαγωγή προώρων βουλευτικών εκλογών εφέτος και στην Ιταλία.

Θα ακολουθήσουν στις 15 Μαρτίου 2017 οι προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία, που θα μας απαλλάξουν από τον αχώνευτο κο Ντάισεμπλουμ, καθώς η σύνθεση της ολλανδικής κυβερνήσεως θα αλλάξει σίγουρα.

Στις 26 Μαρτίου θα έχουμε και πρόωρες εκλογές στην Βουλγαρία, με κίνδυνο, λόγω ευθράστου πολιτικής καταστάσεως να προκύψει αύξηση μεταναστευτικού ρεύματος από τηνΤουρκία προς την Ευρώπη.

Στα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει επίσημα και η προγραμματισμένη διαδικασία του άρθρου 50 για το Brexit, διαψεύδοντας τους ευρωαισιόδοξους, που ελπίζουν ότι η διαδικασία δεν θα μπορέσει να περάσει από το βρεταννικό κοινοβούλιο.

Όσοι πιστεύουν κάτι παρόμοιο, απλά δεν ξέρουν πώς σκέπτονται οι Βρεταννοί γενικότερα.

Στις 23 Απριλίου εφέτος θα γίνει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, όπου η Marine Lepen αναμένεται να σαρώσει τους επιμέρους αντιπάλους της.

Στις 7 Μαίου 2017 θα γίνει ο δεύτερος γύρος εκλογών στην Γαλλία, όπου η κατάσταση αναμένεται να ανατραπεί, με την χρήση «ανιέρων» συμμαχιών ανάμεσα στους αντιπάλους της.

Η κατάσταση όμως μπορεί να γίνει πολύπλοκη, εάν στην ίδια περίοδο διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, με πιθανό απότέλεσμα την επικράτηση του ευρωσκεπτικιστικού κινήματος των 5 αστέρων του Beppe Grillo.

Δεν θα είναι εφικτό οι ψηφοφόροι δύο μεγάλων κρατών της Ευρώπης να πεισθούν για το «καλό» τους να ψηφίσουν αλλοπρόσαλλες συμμαχίες αριστεροδεξιών φίλων της Μέρκελ.

Η προπαγάνδα της ευρωσωτηρίας, μέσω ανωμάλων πολιτικών συνασπισμών, έχει κάποια όρια. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν κοιμούνται πλέον όρθιοι.’Εχουν διαπιστώσει τα αποτελέσματα των ανιέρων συμμαχιών στην ποιότητα ζωής τους και στην αύξηση της ανεργίας.

Κάπου εκεί χρονικά, θα πρέπει να περιμένουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και στην Ελλάδα με σταυρό, όπου δεν θα προκύψει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα.

Ο κος Τσίπρας άρχισε από τώρα να επισκέπτεται με καρδιακή αρρυθμία και ταχυπαλμίες το νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ

Τι άραγε να τον φοβίζει περισσότερο από το ενδεχόμενο εκλογών με σταυρό μετά τις 20 Μαρτίου 2017;

Οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές αναμένεται να προκύψουν νωρίτερα από τις 24 Σεπτεμβρίου εφέτος, καθώς οι Γερμανοί ευρωφανατικοί της Μέρκελ δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν την άνοδο επάνω από 15% του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD.

To κόμμα αυτό αφαιρεί ψηφοφόρους κυρίως από το κόμμα της Μέρκελ.

Στις γερμανικές εκλογές θα κονταρο-κτυπηθούν η αδυνατισμένη δημοσκοπικά κα Μέρκελ (λόγω μεταναστευτικού προβλήματος) και ο «άχρωμος και άοσμος» κος Μάρτιν Σούλτς.

Οι Γερμανοί ψηφοφόροι, με παρομοίους υποψηφίους, δεν θα δυσκολευθούν να ενισχύσουν το AfD.

Στην συνέχεια, λόγω ελλείψεως αυτοδυναμίας οι Γερμανοί πολιτικοί θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν τον μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα σε CDU και SPD για να τους κυβερνήσει.

Την τελευταία φορά που επεχειρήθη κάτι τέτοιο (2013), η Γερμανία έμεινε χωρίς κυβέρνηση για 3 μήνες.

ΠΗΓΗ

Αν αυτή η εξέλιξη για την Γερμανία προκύψει τον Σεπτέμβριο εφέτος, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι τον ίδιο μήνα η Καταλωνία ετοιμάζεται να κάνει δεύτερο δεσμευτικό δημοψήφισμα για την απόσκισή της από την Ισπανία.

Οπότε, θα πρέπει και εκεί να αναμένονται πολιτικές αναταραχές με πιθανές πρόωρες εκλογές, αλλά και προβλήματα μεταδόσεως τραπεζικής κρίσεως από τις διεθνείς ισπανικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ

Η εικόνα δεν είναι πλήρης, γιατί δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτά που θα συμβούν στις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Χωνέψτε πρώτα όλες αυτές τις πληροφορίες για αρχή και θα επανέλθω με νέο άρθρο μου τον Μάιο.

Ο Τραμπ ανέλαβε την κυβέρνηση στις ΗΠΑ πριν 5 ημέρες παρά τις προβλέψεις.

Αλλά ούτε ο ίδιος, ούτε οι αγορές μπορούν να φαντασθούν τι τρομακτικό αναμένεται να ακολουθήσει στην συνέχεια…

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply