Δελτίον Τύπου γιὰ «γκρίζα» Θράκη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ η Τουρκία απαξιώνει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη της χώρα μας και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την μη έκδοση των 8 αξιωματικών, αποκαλύπτεται με απόρρητα επίσημα έγγραφα η παρέμβαση του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής στην τουρκική δικαιοσύνη για να αποδοθούν ποινές σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν διέπραξαν κανένα απολύτως αδίκημα.

Το προξενείο με έγγραφό του αποδίδει στην ελληνική δημοσιογραφική ομάδα του Αζινλίκτσα την κατηγορία ότι είναι «υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης» και με τα δημοσιεύματά της νομιμοποιεί τους επίσημους Μουφτήδες, την εκπαίδευσή και άλλες δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτείας. Η Τουρκική δικαιοσύνη λαμβάνοντας υπόψη της το έγγραφο αυτό μπλοκάρει την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα και απαγορεύει στην δημοσιογραφική της ομάδα την είσοδο στην Τουρκία. Είναι σαφές ότι η τουρκική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» λειτούργησε καθ’ υπόδειξη του προξενείου το οποίο παραβιάζει ωμά την διεθνή νομοθεσία στοχοποιόντας Έλληνες πολίτες.

Όμως, βαρύτατη και πιθανότατα προσχεδιασμένη πρόκληση είναι η χρήση του όρου «Ελληνική διοίκηση» στο έγγραφο που εμμέσως υπονοεί ότι υπάρχει και «Τουρκική διοίκηση», αμφισβητώντας έτσι θρασύτατα το ότι η Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας.
Το «γκριζάρισμα» της Θράκης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο !

Ζητούμε να κληθεί άμεσα, ο πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί μαζί με τον πρέσβη της Τουρκίας, για να δώσουν σαφείς εξηγήσεις.

Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σγουρίδης Παναγιώτης

Το μέλος της εκτελεστικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ούτση Χρύσα

Ἰρφὰν Μεχμὲτ Ἀλῆ

εἰκὼν

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply