Λαμβάνουμε ὑπ΄ ὄψιν μας καὶ τοὺς Rothschild…

Καλὲς οἱ συζητήσεις γιὰ τὸ Grexit καὶ τὴν ἐπιστροφὴ στὴν δραχμή, ἀλλὰ ἂς λαμβάνουμε πάντα ὑπ΄ ὄψιν μας καὶ τὴν οἰκογένεια Rothschild.

Μέσα στο σημερινό κλίμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια ανάλυση που είχε κάνει η Rothschild (στελέχη της οποία είδε ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι) ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2015. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Η επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή θα ήταν ένα εφιαλτικό σενάριο, από την στιγμή που η Ελλάδα εισάγει τέσσερις φορές περισσότερα από όσα εξάγει.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σε διάσπαση του ίδιου του ευρώ, μέσω του domino effect. Θα ήταν ελεγχόμενη αλλά θα προκαλούσε τεράστια ζημιά. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα μπορούσε να έλθει στο τέλος. Τα μέλη του ευρώ θα πλήρωναν υψηλό τίμημα καθώς θα έπρεπε να επαναφέρουν τα εθνικά τους νομίσματα στο μέσον της υφέσεως.

Αυτό που δεν θα πρέπει να υποτιμούμε είναι ότι ένα Grexit θα μπορούσε να δημιουργήσει συστημικό ρίσκο και ακόμη να προκαλέσει μια κατάρρευση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω ενός bank run. Οι καταθέτες στην ευρωζώνη (όχι μόνο οι Έλληνες) θα σχημάτιζαν ουρά για να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ή απλώς να πάρουν τα χρήματά τους σε ρευστό» έγραφε τότε η ανάλυση της τράπεζας.

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όπως και η κατάρρευση της Lehman Brothers, θα προκαλούσε ένα ισχυρό πλήγμα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Για αυτό, με κίνδυνο να φανούμε θρασείς, θεωρούμε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Δεν πρόκειται να συμβεί» έγραφε η τράπεζα.

ντοκουμέντα

Ἡ ἐν λόγῳ οἰκογένεια εἶναι οἱ κύριοι μεγαλομέτοχοι τῆς Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος σὲ ποσοστὸ τοὐλάχιστον 55% καὶ ἔχουν πάντα ἕναν λόγο στοὺς σχεδιασμούς.

Rothschild, Ἐθνικὴ τράπεζα καὶ τράπεζα τῆς Ἑλλάδος.

Δὲν ἦταν ἐξ ἄλλου καθόλου τυχαία ἡ «ἰδιωτική» ἐπίσκεψις – ἀστραπὴ τοῦ Τσίπρα στὸ Παρίσι, γιὰ νὰ συναντήσῃ (κατὰ πῶς εἰπώθηκε) ἐκπροσώπους τῆς «ἁγίας οἰκογενείας».

Πίσω ἀπὸ κάθε σταγόνα Ἑλληνικοῦ αἵματος, ἕνας Rothschild!!!

Καὶ ἡ παραπάνω ἔκθεσις, τῆς τραπέζης τῶν Rothschild, τὰλέει κατηγορηματικά: «θεωροῦμε ὅτι ἕνα Grexit θὰ ἦταν καταστροφικὸ γιὰ τὶς χρηματοπιστωτικὲς ἀγορές. Δὲν πρόκειται νὰ συμβῇ».

Θεοφανάκης Στέφανος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply