Ὑπονοούμενα γιὰ τὴν γυναῖκα του ἀφήνει ὁ Σῶῤῥας ἐνᾦ ἀπειλεῖ νὰ σκοτώσῃ…

Απειλεί «θεούς και δαίμονες» ο μεγαλοαπατεώνας Αρτέμιος Σώρρας, και καλεί τους υποστηρικτές του σε …εξέγερση, με ένα βίντεο 21 λεπτών και 22 δευτερολέπτων που έδωσε στην δημοσιότητα, ως διάγγελμα προς τους οπαδούς του, μέσα από τo κανάλι του στο Υoutube.

Επίσης αφήνει περίεργα υπονοούμενα για την σύζυγό του, Βάια Ρουγκλίου Σώρρα, λέγοντας ότι τα αδικήματα για τα οποία εισέπραξε την οκτάχρονη φυλάκιση τα διέπραξε αυτή:

«Ήξεραν όλοι στην πόλη (Πάτρα) για μερικές επιχειρήσεις που είχε η γυναίκα μου. Διότι δεν είναι δικές μου οι επιχειρήσεις, καμμία δεν είναι δικιά μου», λέει στο βίντεο.

Ο Αρτέμης Σώρρας μαγνητοσκόπησε το βίντεο σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, φορώντας μαύρα ρούχα. Κάθεται σε ένα μαύρο καναπέ. Και σε ένα σημείο απειλεί και να σκοτώσει. Σημειώνει μιλώντας για τη σύζυγό του:

«Από την άλλη, ο πολεμιστής είναι έτοιμος να σκοτώσει ακόμη και αυτά που αγαπάει για τον σκοπό της αποστολής και του αγώνα. Μπορεί να ακούγεται φρικτό αλλά έτσι είναι, αλλιώς η αποστολή δεν θα πετύχει. Μεγάλη μου τιμή για την γυναίκα που είναι μαζί μου και όσο αντέξει».

Το «διάγγελμα» δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Πέμπτης και στην συνέχεια αναρτήθηκε στην σελίδα του στο Facebook. Ο Αρτέμης Σώρρας, σχολιάζει την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο «τρισεκατομμυριούχος» απατεώνας ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ενός «δικαστικού πραξικοπήματος» και στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί. Λέει:

«Το καθεστώς, ειδικά το δικαστικό καθεστώς σήμερα έκανε την πιο βρώμικη δουλειά που μπορούσε να κάνει ποτέ. Έγινε ένα δικαστικό πραξικόπημα. Συνέλληνες, το κεφάλι σας ψηλά, από αυτό να καταλάβετε πόσο άδικο συμβαίνει στην χώρα μας και σε εμένα και σε τόσες δίκες. Εγώ δεν γίνεται να παραδοθώ και δεν παραδόθηκα ποτέ, διότι είμαι Έλληνας Κυρίαρχος Αυτόχθων Ιθαγενής και δεν είμαι της ιδιωτικής εταιρείας Ελληνικής Δημοκρατίας, ούτε του Βερολίνου ούτε της Ουάσιγκτον. Ακόμη και σε Πρεσβείες μπορώ να ζητήσω άσυλο αλλά δεν θα το κάνω. Ούτε πρόκειται να φύγω από την χώρα, δεν έχω πού να πάω, η πατρίδα μου είναι εδώ, το χώμα των προγόνων μου είναι εδώ, θα κάτσω να πολεμήσω μέχρι το τέλος».

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού στους απανταχού «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς», ζητώντας τους να συγκεντρωθούν έξω από την Βουλή σε περίπτωση που ο ίδιος συλληφθεί και οδηγηθεί στην φυλακή, αλλά και να «λειώσουν στις μηνύσεις» δημοσιογράφους, πολιτικούς και αστυνομικούς. Μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στα μέλη της «Ελλήνων Πολιτεία», λέγοντας ότι αν τον είχαν ακούσει έγκαιρα, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί:

«Συνέλληνές μου, συστρατευθείτε όλοι τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να δείξετε μια δυναμική παρουσία όλοι οι πολεμιστές, να ενωθείτε όλοι, αυτό που συμβαίνει σε εμένα να συμβαίνει σε όλους. Τι περιμένετε; Θυμάστε πριν λίγο καιρό που σας έλεγα, ελάτε όλοι να ενωθείτε γρήγορα, πάρτε λίγο βάρος από την πλάτη μου; Αν με βάλουν φυλακή, να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στην Βουλή μπροστά, να καταλάβουν όλοι ότι είστε πολλοί, με τα πανό σας για τα 600 δισ. που είναι δικά σας. Έχει σημασία να κάνετε μήνυση σε κάθε δημοσιογράφο που δεν λέει την αλήθεια, να κάνετε μήνυση σε κάθε πολιτικό που πατάει το Σύνταγμα, σε όποιον αστυνομικό δεν κάνει τη δουλειά του. Λειώστε τους στις μηνύσεις».

Στο διάγγελμά του ο φυγόποινος Αρτέμης Σώρρας αναφέρεται και στην σύζυγό του Βάια Ρουγκλία Σώρρα, η οποία επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και καταζητείται. Όπως υποστηρίζει, εκείνη πληρώνει το τίμημα να είναι σύζυγος του προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις»:

«Θέλω να αναφερθώ και στην ύπαρξη που είναι δίπλα μου 30 χρόνια. Αυτή την γυναίκα την κτύπησαν για να κτυπήσουν εμένα. Σαφώς υπάρχει και ένα ανήλικο παιδί και θα βάλουν και εκείνη μέσα. Αυτό είναι το τίμημα να έχεις εμένα δίπλα σου. Από την άλλη, ο πολεμιστής είναι έτοιμος να σκοτώσει ακόμη και αυτά που αγαπάει για τον σκοπό της αποστολής και του αγώνα. Μπορεί να ακούγεται φρικτό αλλά έτσι είναι, αλλιώς η αποστολή δεν θα πετύχει. Μεγάλη μου τιμή για την γυναίκα που είναι μαζί μου και όσο αντέξει». Σε άλλο σημείο πάντως ο Αρτέμης Σώρρας «δείχνει» την σύζυγό του πίσω και μπροστά από όλες τις εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονται να οφείλουν σημαντικά ποσά στο Δημόσιο και σε πρώην συνεταίρους του. «Ήξεραν όλοι στην πόλη (Πάτρα) για μερικές επιχειρήσεις που είχε η γυναίκα μου. Διότι δεν είναι δικές μου οι επιχειρήσεις, καμμία δεν είναι δικιά μου».

Όσον αφορά στην δικαστική διαμάχη που είχε με τον κουμπάρο του και έναν πρώην συνεταίρο του και για την οποία καταδικάσθηκε την Παρασκευή σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία αστική διαφορά και όχι για κακούργημα όπως παρουσιάστηκε, ενώ ζητάει και τα ρέστα από τους αντιδίκους:

«Είναι ένα αστικό κομμάτι που έχουμε διαφορά 25.000 ευρώ, από χρήματα που έχει πάρει ο δικηγόρος από εμένα για υποθέσεις μου, έναντι 35.000 ευρώ που ήταν η πώληση του αυτοκινήτου του. Και του λέω, έλα να κάνουμε τον λογαριασμό. Μας έχουν σπάσει 150 γραφεία, έχει γίνει απόπειρα δολοφονίας με μαχαίρια με κατσαβίδια στην Θεσσαλονίκη, μας κτυπάνε σε πλατείες, είμαστε οι πιο νόμιμοι και να μας λένε εγκληματική οργάνωση; Το ανέχεστε; Μέχρι πότε;».

Το διάγγελμα του Αρτέμη Σώρρα κλείνει με τον ίδιο να στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις»:

«Μεγάλη τιμή για όλους εσάς που είστε αδέλφια μου, αίμα μου, η φυλή μου. Θα είμαι πάντα μαζί σας ακόμη και αν δεν είμαι μαζί σας. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς».

Η εγγραφή του βίντεο διακόπτεται όχι από τον Αρτέμη Σώρρα αλλά από το πρόσωπο που τον καταγράφει, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι η σύζυγός του.

Στο λιτό σκηνικό εκτός από τον μαύρο καναπέ διακρίνεται και ένα σύμβολο, που είναι τοποθετημένο στο αριστερό μπράτσο. Πρόκειται για το διπλό πέλεκυ, τον οποίο επικαλείτο ο Αρτέμης Σώρρας στις ομιλίες του και «διακοσμούσε» με αυτόν τα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις». Στην αρχαιότητα ο διπλός πέλεκυς ή λάβρυς τοποθετείτο σε οικοδόμημα ή αντικείμενο που βρισκόταν υπό υψηλή προστασία και με αυτό τον τρόπο οι Αρχαίοι προσδοκούσαν την αποφυγή κάποιας βεβηλώσεως. Επίσης θεωρείτο το κατ’ εξοχήν σύμβολο της καθαγιάσεως και της μυήσεως.

Ῥῆνος Ἐλευθέριος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply