Οὐδέποτε ἦλθε κάποια δικτατορία ἀπρόσκλητη!!!

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 1966-67, η διεύθυνση της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής του Πειραιά, στην οποία φοιτούσα ήδη και είχα μπεί με εξετάσεις μετά το δημοτικό, απεφάσισε να ξαποστείλει όλους τους μαθητές του Α4 της Πρώτης Λυκείου (45 τον αριθμό), με το αιτιολογικό ότι όλοι (κι εγώ μαζί) είχαμε επιδείξει ανάρμοστη, προς τα ελληνοχριστιανικά ήθη της εποχής, συμπεριφορά, επειδή μας είχανε πιάσει επ΄ αυτοφώρω να συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις.

Κατά συμπτωση, όλα αυτά τα παιδιά είμασταν από τον Πειραιά και τα γύρω, «μιασμένα» από τον …κομμουνισμό, προάστια του Κορυδαλλού, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Κοκκινιάς.

Στίς 22 Απριλίου του 1967, πρώτη ημέρα εγκαθιδρύσεως της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, σε περίοπτη θέση στην εφημερίδα «Ακρόπολις» της εποχής, υπήρχε ενυπόγραφο άρθρο υπέρ της αναγκαιότητας της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967, από τον τότε διευθυντή της Προτύπου αυτής Σχολής τον ….Κεφάλα.

Τό έχω ακόμη το απόκομμα της εφημερίδας, για να θυμάμαι ότι ποτέ στην Ελλάδα, δεν ήλθε απρόσλητη κάποια Χούντα και ότι πάντοτε εθελόδουλοι έλληνες περίμεναν την ευκαιρία, για να αποκτήσουν εξουσία και να επιδείξουν τον απαραίτητο ρεβανισμό στους εκάστοτε αντιφρονούντες.

Αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα δηλαδή, με τους πραιτωριανούς των αριστεροχριστιανιστών να τους λιβανίζουν και να προσπαθούν να εξοντώσουν, με όποιο τρόπο μπορούν, τους αντιφροντουντες.

Αυτά και γράμματα γνωρίζω….

Οὐδέποτε ἦλθε κάποια δικτατορία ἀπρόσκλητη!!!

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply