Γιὰ μιὰν εὔπιστο ἀνθρωπότητα, ἕνα «κλιματικό» Colpo Grosso!!!

Τὸ «κλιματικό» Colpo Grosso τῶν «κτηνῶν»
σὲ βάρος τῆς εὐπίστου ἀνθρωπότητος…

«Θὰ χρειάζεται, οἱ ἀναπτυσσόμενες χῶρες νὰ ξοδεύουν 100 δισεκατομμύρια τὸν χρόνο, γιὰ σαράντα (40) χρόνια,  σὲ ἐπενδύσεις σχετικὲς μὲ τὸ Κλίμα…»
Ἀνακοίνωσις τῆς Παγκοσμίου Τραπέζης

(Καὶ φυσικὰ θὰ τοὺς δανείζουμε, μέεχρι τελικῆς κατασχέσεως τῶν πάντων, δημοσίων καὶ ἰδιωτικῶν, ὅπως εἶναι τὸ Σχέδιο” – Ὄχι, αὐτο δεν τὸ ἀνακοινώνουμε στους Χρησίμους Ἠλιθίους…)..

Ἐπίσημος Ἔκθεσις  τῆς Παγκοσμίου Τραπέζης (World Bank):

«No matter what kind of agreement follows after Paris, the fight against climate change will not be cheap. Developing countries will need about $100 billion of new investments per year over the next 40 years to build resilience to the effects of climate change. Mitigation costs are expected to be in the range of $140–$175 billion per year by 2030. This enormous burden cannot be carried out by national governments, many of which are already struggling to make ends meet: they will need the buy-in and participation of the private sector….»

world bank

Ἡ συνολικὴ μπίζνα τῆς «κλιματικῆς ἀλλαγῆς», γιὰ τοὺς ὑπερεθνικοὺς Banksters (ποὺ ἐλέγχουν τὰ ΜΜΕ) εεἶναι κάπου πενήντα (50) τρισεκατομμύρια.
Τώρα θὰ λυσσάξουν καὶ θὰ τὴν πληρώνουμε, ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι, ἀναλογικά.
Αὐτοὶ εἶναι ἀποφασισμένοι νὰ τὰ πάρουν αὐτὰ τὰ λαφτά.
Ἐὰν δὲν δοθῇ τὸ μερίδιο τῶν Η.Π.Α. θὰ κληθῆ ἡ Εὐρώπη καὶ ἡ Ἰνδία νὰ «τσοντάρουν» κάτι παραπάνω στὸ …ῥεφενέ.

Ἔχουμε πολλὰ νὰ δοῦμε ἀκόμη.

Ἄλλο ἕνα νεοταξίτικο παπαγαλάκι, ποὺ γλείφει γιὰ νὰ τὸν κάνουν πορδυπουργό:

πηγὴ

Τὸ πᾶν εἶναι νὰ «οἰκονομοῦμε ἀπὸ ἀέρα», ἐνᾦ ἡ παραγωγὴ προϊόντων εἶναι, ἁπλᾶ, τὸ πρόσχημα…
(Πᾶτα το Κίμ!)

πηγὴ

«…Πώς να μη μισεί ο Σόρος τον Τραμπ και να μη πληρώνει για διοργάνωση συλλαλητηρίων εναντίον του, όταν έχασε μισό δισεκατομμύρια δολάρια, ποντάροντας στην νίκη της Χίλαρυ, και τα οποία έχασε, επειδή οι αγορές με τον Τραμπ, μίλησαν ανάποδα, από ό,τι είχε υπολογίσει ο φιλάνθρωπος -κατά τον Μπουτάρη- Σόρος;

330 εκατομμύρια δολάρια πόνταρε ο Σόρος μόνον στην πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη Russell 2000, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες όμως αναμένεται να επωφεληθούν ιδιαίτερα απ’ τις περικοπές φόρων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Με άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια θέλησε να κερδοσκοπήσει κατά πετρελαιοπαραγωγών ομίλων. Διακρατεί επίσης δικαιώματα πωλήσεως (τα λεγόμενα Put options) στο ευρύτερο χρηματιστήριο αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αυξηθεί σε περίπτωση κραχ στη Wall Street.

[Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος κατά του Τραμπ έρχονται τώρα στο φως καθώς τα hedgefunds στις ΗΠΑ υποχρεούνται να κοινοποιούν τακτικά τις τοποθετήσεις τους, το αργότερο 45 ημέρες μετά τημ λήξη κάθε τριμήνου].»

Πηγὴ

Ψευδονομομολογίες στὴν ὑπηρεσία ψευδοδανεισμῶν…

Τώρα ξέρεις…

Διονύσης Χοϊδᾶς

ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη καὶ Φίλοι

Οι μεγάλες προσδοκίες από το άνοιγμα της αγοράς το 2013, οι έξυπνες κινήσεις που εξασφάλισαν κέρδη πολλών εκατ.ευρώ σε ευρωπαϊκές βιομηχανίες και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Του Φώτη Λώλα
([email protected])

Πριν λίγες ημέρες ένα νέο προϊόν έκανε πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να κτίσει γύρω του μια αγορά δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων που ήδη ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ του ΧΑ.

Η αυλαία άνοιξε για τις δημοπρασίες ρύπων την 30η Ιουνίου οπότε το υπουργείο περιβάλλοντος διέθεσε 1.100.000 δικαιώματα, έναντι σχεδόν 14 εκατ. ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί και η ανεπίσημη «πρώτη» της 15ης Ιουνίου, όταν διατέθηκαν μόλις 6.000 δικαιώματα από τα 1.000.000 της αρχικής προσφοράς.

Το υπουργείο, το οποίο συμμετέχει στην εκάστοτε διαπραγμάτευση ως μοναδικός πωλητής, σκοπεύει να διαθέσει μέχρι το τέλος του 2011 συνολικά 10.000.000 δικαιώματα, από τα οποία υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα που προέρχονται από τις δημοπρασίες θα κατανέμονται σε ποσοστό 95% υπέρ του ειδικού λογαριασμού του ΔΕΣΜΗΕ και κατά 5% υπέρ του Πράσινου ταμείου. Συγκεκριμένα το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα που συσσώρευσε ο ΔΕΣΜΗΕ από τα ποσά που πληρώνει τους παραγωγούς ενεργείας από ανανεώσιμες πηγές και δεν καλύπτονται από το τέλος υπέρ ΑΠΕ.

Οι προοπτικές

Το Χρηματιστήριο Ρύπων γεννήθηκε το 2005 με την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Κατά την πρώτη περίοδο 2005 -2007, αλλά και την επομένη 2008 – 2012 οι επιχειρήσεις λάμβαναν δωρεάν τα δικαιώματα εκπομπής που τους αναλογούσαν και μπορούσαν να αγοράσουν επιπλέον δικαιώματα αν παρήγαγαν περισσότερους ρύπους από αυτούς που τους αναλογούσαν.

Ωστόσο, από το 2013 το σκηνικό αλλάζει ριζικά. Οι βιομηχανίες παραγωγής ενεργείας όλης της Ευρώπης (με εξαίρεση τις πολύ ρυπογόνες «ΔΕΗ» της Πολωνίας και της Βαλτικής, στις οποίες παρέχεται δωρεάν το 70% των δικαιωμάτων ρύπων) θα πρέπει να αγοράζουν τα δικαιώματα για τους ρύπους που παράγουν. Όλες οι άλλες βιομηχανίες θα λάβουν αρχικά δωρεάν τα δικαιώματά τους (όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα) και θα αρχίσουν να χρεώνονται σταδιακά μέχρι το 2020.

Έτσι, χώρες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ρυπαίνουν λιγότερο από τα επιτρεπτά όρια θα πωλούν τα περιθώρια τους σε άλλες, που ξεπερνούν τα όρια των επιτρεπομένων ρύπων. Αντίστοιχα, οι εταιρείες που εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο τους έχει χορηγηθεί δωρεάν πρέπει να αγοράζουν άδειες από εταιρείες που δεν έκαναν χρήση των δικών τους αδειών.

‘Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της αγοράς μεγάλες βιομηχανίες, κάνοντας έξυπνες κινήσεις κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη πολλών εκατ. ευρώ. Παραδείγματος χάριν, στα τρία χρόνια της πρώτης φάσεως έξι ενεργειακές εταιρείες της Βρετανίας κέρδισαν 1,16 δισ. ευρώ, αφού κατάφεραν να έχουν λιγότερες εκπομπές σε σχέση με τις άδειες που είχαν διανεμηθεί και διέθεσαν το πλεόνασμα σε πολύ καλές τιμές.

«Το γεγονός ότι από το 2013 το σκηνικό αλλάζει, αναμένεται να προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να μάθουν να αγοράζουν τα δικαιώματά τους», τονίζει χαρακτηριστικά ο μηχανολόγος μηχανικός και ερευνητής Β’ βαθμού του ΕΚΕΤΑ με αντικείμενο την Εμπορία Ρύπων, Διονύσης Γιαννακόπουλος.

«Η νέα αυτή αγορά συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί σε μέγεθος μετά το άνοιγμά της και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη», προσθέτει.

Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι επιθέσεις των χάκερς

Εντούτοις, ως μια αγορά που ακόμα αναπτύσεται, το Χρηματιστήριο Ρύπων παρουσιάζει παιδικές ασθένειες, αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος για τους κερδοσκόπους, αλλά και τους χάκερ.

Ίσως, το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι έχει αποφασιστεί οι συναλλαγές να μη δημοσιοποιούνται, αφού η Ευρώπη δεν θέλει να γίνονται γνωστές οι αγοραπωλησίες, «ώστε να μην παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος του περιβάλλοντος».

Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα η αγορά να χαρακτηρίζεται από πλήρη αδιαφάνεια, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποιος πουλάει, ποιος αγοράζει, τον όγκο ή το χρονικό σημείο των συναλλαγών. Με τον τρόπο αυτό η Ευρώπη άνοιξε την πόρτα στους κερδοσκόπους τους οποίους ήθελε να αποφύγει.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα απεκάλυψε ο Έλληνας ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης για την υπερκοστολόγηση ρύπων μέχρι και 700%, από άτομα που λειτουργούν ως μεσίτες στην Αγορά Ρύπων. Μόνο το εν λόγω γεγονός στοίχισε στους Ευρωπαίους πολίτες μέχρι και 1,5 δισ. ευρώ.

Όμως το Χρηματιστήριο Ρύπων δεν πλήττεται μόνο από τα πεπραγμένα των κερδοσκόπων. Τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει και στόχος χάκερς. Τον Ιανουάριο είχε διακοπεί η λειτουργία του όταν διαπιστώθηκε κλοπή αδειών εκπομπής από τα ηλεκτρονικά αρχεία 14 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ύψους 28 εκατ. ευρώ. Οι χάκερ σκόπευαν να µεταπωλήσουν αυτά τα δικαιώµατα και γι’ αυτό η Επιτροπή απεφάσισε να διακοπούν οι συναλλαγές για µία εβδομάδα.

«Το μη χείρον βέλτιστον»

Όπως είναι φυσικό η νέα αγορά προκαλεί και αντιδράσεις, που εκφράζονται κυρίως από οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες εκτιμούν ότι το πλαίσιο είναι πολύ χαλαρό και δεν οδηγεί σε δραστική μείωση της εκπομπής ρύπων που είναι και ο λόγος της δημιουργίας του Χρηματιστηρίου Ρύπων.

«Παρέχονται πολλές ευκολίες και απαλλαγές σε ρυπογόνες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο για μείωση των ρύπων. Η συνέχιση της παροχής δωρεάν δικαιωμάτων και μετά το 2013 είναι απόφαση προς την λάθος κατεύθυνση», υπογραμμίζει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών του WWF Ελλάς.

Επίσης, τονίζει ότι ο στόχος για λιγότερους ρύπους κατά 20% μέχρι το 2020, σε σχέση με το 1990, είναι πολύ χαμηλός, αφού μέχρι το 2010 η μείωση έφτανε το 17%. Παράλληλα, προσθέτει, παρατηρείται το φαινόμενο πολλές εταιρείες να αγοράζουν δικαιώματα σε τρίτες χώρες (συνήθως Κίνα), πράξη που εκλαμβάνεται ως μείωση.

Ζητεί, δε, την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων για το που κατευθύνονται τα χρήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις από την δημοπράτηση των δικαιωμάτων, καθώς το πλαίσιο είναι αρκετά χαλαρό.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι αν και το ιδανικό θα ήταν να μπει πλαφόν στις εκπομπές ρύπων για κάθε βιομηχανία, το Χρηματιστήριο Ρύπων ήταν η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί.

πηγὴ

ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ, Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠ

Η φίλη Αλβανία, η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, το μπέρδεμα της Le Monde και η υπόσχεση Πάνου Καμμένου περί «Κούγκι».
Στους πέντε βουλευτές του Τσάμικου κόμματος της Αλβανίας, οι τρεις είναι εμπλεκόμενοι σε εγκληματικές δραστηριότητες, για τις οποίες ερευνά η Εισαγγελία. Ένας άλλος ήδη έχει χάσει γι’ αυτόν τον λόγο την βουλευτική έδρα. Μπορεί να τους αντικαθιστά ο Ιντρίζι από την λίστα, αλλά το ποιόν τους αποδεικνύεται ανοικτά και απροκάλυπτα.

Τα νέα αυτά δεδομένα για την σύνθεση του πολιτικού κόμματος που έχει ανθελληνικό πρόγραμμα και δράση, εντείνει τον προβληματισμό για τις συνθήκες ασφαλείας της Ελληνικής Κοινότητας και των φορέων αντιπροσωπεύσεώς της…

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα ευχαρίστησε δημόσια τον επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων για την προσωπική του συμβολή στην ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας σχέσεων Αλβανίας και Τουρκίας! Αυτά, για να αντιλαμβανόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε στην «φίλη Αλβανία».

Και επίσημα ποδοσφαιροποιήθηκε η πολιτική. Αντί να συζητούν στην Βουλή τα θέματα που μας απασχολούν, έγινε συζήτηση για την παρουσία του Τσακαλώτου στον αγώνα του ΠΑΟΚ. Μέχρι και… γκαντέμη τον αποκάλεσε ο Α. Τσίπρας, επειδή έχασε ο ΠΑΟΚ. Κατά άλλα, το πρόβλημα της εγκληματικότητας που έπρεπε να συζητήσουν το… ξέχασαν στον δρόμο.

Μέχρι συναινετικά διαζύγια γίνονται λόγω της υφέσεως. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 80% των διαζυγίων είναι συναινετικά, και μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι προσχηματικά και γίνονται για φορολογικούς λόγους.

Τα μπέρδεψε λίγο η εφημερίδα Le Monde. Προχθές δημοσίευσε επαινετικό άρθρο για την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας ως επισήμου της Ε.Ε., εχθές αποκάλεσε τον Σόιμπλε «σύγχρονο Όθωνα». Την ζημιά την είχαν κάνει οι Βαυαροί και όχι ο έφηβος Όθωνας, που τάφηκε φορώντας φουστανέλα, κατά την επιθυμία του [ο δε πατέρας του Λουδοβίκος γέμισε το Μόναχο με κτίρια αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής]. Καμμιά σχέση με τον Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται πως συνεχίζει την θητεία του στα ναζιστικά στρατεύματα.

Μας το είπε ο Πάνος Καμμένος, αλλά δεν το πήραμε στα σοβαρά. Μας είχε ενημερώσει ότι θα τα κάνει «Κούγκι». Με τον τρόπο που ελίσσεται ο Α. Τσίπρας ίσως ο τελικός στόχος του είναι να τα κάνει όλα «Κούγκι» πράγματι. Ο ίδιος και η παρέα του δεν έχουν πρόβλημα, θα τους φιλοξενήσει ο Μαδούρο στην Βενεζουέλα. Μ’ εμάς τι θα γίνει;

Πώς να μην μισεί ο Σόρος τον Τραμπ και να μην πληρώνει για διοργάνωση συλλαλητηρίων εναντίον του, όταν έχασε μισό δισεκατομμύρια δολάρια, ποντάροντας στην νίκη της Χίλαρυ, και τα οποία έχασε, επειδή οι αγορές με τον Τραμπ, μίλησαν ανάποδα, από ό,τι είχε υπολογίσει ο φιλάνθρωπος -κατά τον Μπουτάρη- Σόρος;

330 εκατομμύρια δολάρια πόνταρε ο Σόρος μόνον στην πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη Russell 2000, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες όμως αναμένεται να επωφεληθούν ιδιαίτερα απ’ τις περικοπές φόρων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Με άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια θέλησε να κερδοσκοπήσει κατά πετρελαιοπαραγωγών ομίλων. Διακρατεί επίσης δικαιώματα πωλήσεως (τα λεγόμενα Put options) στο ευρύτερο χρηματιστήριο αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αυξηθεί σε περίπτωση κραχ στη Wall Street.

[Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος κατά του Τραμπ έρχονται τώρα στο φως καθώς τα hedgefunds στις ΗΠΑ υποχρεούνται να κοινοποιούν τακτικά τις τοποθετήσεις τους, το αργότερο 45 ημέρες μετά τημ λήξη κάθε τριμήνου].

Πηγὴ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply