Λεφτὰ ποὺ παίρνει ὁ …ἄνεμος στὴν Ῥόδο!!!

Σε 45 Χρόνια Φυλακή ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕ,  συνέταιροι του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ με τα «μαύρα» 1.500.000 Ευρώ.

 

ΣΗΜ: Την Υπόθεση με τα «ΜΑΥΡΑ» ΕΥΡΩ στον Δήμο Ρόδου «προστατεύουν» Εισαγγελείς της χώρας.

Χατζησάββας Μανώλης

Σκάνδαλο! Τα λεφτά τα πήρε ο αέρας στην Ρόδο – Αγνοείται 1,5 εκ. ευρώ που δήθεν πλήρωσε ο Δήμος Ρόδου για το 10% της εταιρείας.

Το ένα δάνειο μετά το άλλο το «Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ» παρά το ότι ήταν ζημιογόνο!

  • Αγνοείται 1,5 εκ. ευρώ που δήθεν πλήρωσε ο Δήμος Ρόδου για το 10% της εταιρείας
  • Το ένα δάνειο μετά το άλλο το «Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ» παρά το ότι ήταν ζημιογόνο 
  • Κρυμμένο πίσω από το νόμο «Καποδίστριας» το πονηρό κόλπο κάποιων επιτηδείων 
  • Δυσλειτουργικές ανεμογεννήτριες πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος 

Προ ημερών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοικήσεως παρουσίασε έκθεση σχετικά με το ποσοστό παραβατικότητας στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες την διετία 2015-16. Η έρευνα αυτή δε σημαίνει πως πριν από το 2015 όλα ήταν… ρόδινα. Το κάθε άλλο. Το ποσοστό ήταν πάντα υψηλό, άλλωστε συχνές εκθέσεις της Κομισιόν έχουν αναδείξει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στον τομέα αυτό.

Το eReportaz, ώρες μετά την ανάδειξη της εκθέσεως, φέρνει στο φως μίαν υπόθεση που ξεκίνησε το 2012 στην Ρόδο και πέντε χρόνια αργότερα παραμένει εν ενεργεία και έωλη!

Τον Οκτώβριο του συγκεκριμένου έτους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου συνεδρίασε προκειμένου να ορίσει εκπροσώπους στην εταιρεία «Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ», με τον τότε δήμαρχο Ευστάθιο Κουσουρνά να προτείνει τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Τσουκαλά.

Η διαδικασία φαντάζει φυσιολογική, καθώς είναι νομικά επιβεβλημένο να υπάρχει συμμετοχή της εκάστοτε δημοτικής αρχής στις μεγάλες τοπικές επιχειρησιακές δραστηριότητες, ωστόσο ο αρχηγός της παρατάξεως «Η Ρόδος Μπροστά», Γεώργιος Χατζημάρκος, εξέφρασε εκείνη την ημέρα την απορία του σχετικά με την μη καταγεγραμμένη συμμετοχή του Δήμου στο μετοχολόγιο της εταιρείας,  με ένα τεράστιο μάλιστα ποσό της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ!

Το eReportaz σας παραθέτει τα πρακτικά της συνεδριάσεως και τις απορίες του κ. Χατζημάρκου.

 

 

 

Προφανώς, λόγω της πλειοψηφίας, ο ορισμός του τότε αντιδημάρχου επί των Οικονομικών εγκρίθηκε κανονικά! Η παρατυπία ήταν έντονη, όμως, και η αντιπολιτευομένη πλευρά του Δήμου συνέχισε να ερευνά την υπόθεση, προσπαθώντας να διαγνώσει πότε ακριβώς έγινε η μεταβίβαση του ποσοστού, γιατί αυτή δεν κατεγράφη και φυσικά αν ήταν νόμιμη.

Δύο χρόνια αργότερα κι αφού οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες, κάποια επίμονα στελέχη του Δήμου ζήτησαν να γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος και το «λαβράκι» βγήκε στην επιφάνεια. Το ποσοστό 10% άνηκε στον Δήμο από τότε που συστάθηκε η εταιρεία (πριν από μία 20ετία). Ποιο ήταν όμως το στοιχείο που μπέρδευε την υπόθεση; Μα το ότι πριν από τον Νόμο «Καποδίστριας», η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε έδρα τον Δήμο Ρόδου, αλλά τον  Δήμο Αταβύρου, που πλέον υφίσταται μόνον ως ανάμνηση.

 

Το στοιχείο που εξακολουθούσε να απουσιάζει ήταν οι οικονομικές αποδείξεις της συμμετοχής, διότι χωρίς αυτά είχαμε – και έχουμε – να κάνουμε με μία καραμπινάτη υπόθεση εικονικής συναλλαγής.

Νύξη για την συγκεκριμένη υπόθεσή είχε κάνει με ερώτησή της στην Βουλή το 2014 η Ραχήλ Μακρή, η οποία έκανε κι άλλες αποκαλύψεις σχετικά με τα δάνεια που έπαιρνε η συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το ό,τι για πολλά χρόνια μετά την σύστασή της ήταν ανενεργή! Όταν, μάλιστα, έγινε… ενεργή, οι ζημιές ήταν τεράστιες και δεν δικαιολογούσαν τόσο εύκολες δανειοληψίες.

 

Η υπόθεση είναι γεμάτη αναπάντητα ερωτηματικά και ο ρόλος του Αιολικού Πάρκου μάλλον σκοτεινός. Η δε Πράσινη Ενέργεια που τόσο διαφημίζεται στην Ελλάδα, είναι μία παραπλανητική κατάσταση, με τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν εδώ και χρόνια ΕΤΜΕΑΡ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, Ειδικά Τέλη Μειώσεως Εκπομπών Αερίων Ρύπων δηλαδή, χωρίς ωστόσο να έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι το συγκεκριμένο «χαράτσι».

Τι ακριβώς αφορά; Στην πραγματικότητα, αποτελεί την εισφορά των πολιτών στις ανεμογεννήτριες που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά βουνά. Ανεμογεννήτριες που έρχονται μεταχειρισμένες ενώ αγοράζονται ως καινούργιες. Ανεμογεννήτριες που έρχονται από τις θάλασσες των Κάτω Χωρών και είναι ειδικά διαμορφωμένες για νερό και όχι βουνό.

Ανεμογεννήτριες που για να τοποθετούν, κατακρεουργούνται και τσιμεντοποιούνται τα βουνά μας, σκοτώνονται σπάνια είδη πουλιών και όταν χαλούν, παραμένουν στην θέση τους, δίχως την παραμικρή πρόνοια αποσύρσεως.

Ανεμογεννήτριες που δυσλειτουργούν και δεν περιορίζουν την κατανάλωση λιγνίτη της ΔΕΗ που είναι και το ζητούμενο…

πηγὴ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply