Ζητοῦν ἕναν …«Δῆμο Σταρένιο» στὴν «Ἑλληνικὸς Χρυσός»!

«Ἡ BlackRock εἶναι φίλη μας!»

Ἡ «Ἑλληνικὸς Χρυσός» ἔβαλε ἀγγελία γιὰ θέση «Δήμου Σταρένιου» στὴν Χαλκιδική!

Διονύσιος Χοϊδᾶς

Η Ελληνικός Χρυσός ψάχνει άνθρωπο για να «επηρεάζει» τους κατοίκους της Χαλκιδικής

Την ώρα που το κίνημα κατά της εξορύξεως χρυσού στην Χαλκιδική συνεχίζει τις δράσεις του, κόντρα στην Ελληνικό Χρυσός και την εξόρυξη στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, η εταιρεία αναζητεί τρόπους για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.
Εδώ και καιρό υπάρχει αναρτημένη μία αγγελία εργασίας στον ιστότοπο της Hellas Gold, όπου ζητείται «Υπεύθυνος Ε.Κ.Ε. και σχέσεων με την τοπική κοινότητα των Μεταλλείων Κασσάνδρας».

Αυτό που μας προξένησε ενδιαφέρον είναι οι ικανότητες που ψάχνει η εταιρεία, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι αναζητείται άτομο που να έχει -μεταξύ άλλων- τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
1) Υψηλές διαπροσωπικές δεξιότητες και ικανότητα κτισίματος σχέσεων με την τοπική κοινωνία.
2) Αποτελεσματική Επικοινωνία.
3) Υψηλή ικανότητα ομιλίας και συγγραφής λόγου αλλά και παρουσιάσεων.
4) Αποδεδειγμένη ικανότητα επιρροής και καθοδηγήσεως.
5) Ικανότητα να εργάζεται τόσο ανεξάρτητα όσο και σε ομαδικό περιβάλλον με άτομα τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του οργανισμού

Τι σημαίνει «υπεύθυνος Ε.Κ.Ε.»

Η συντομογραφία «Ε.Κ.Ε.» είναι η «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα την προσπάθεια της εταιρείας να μετατρέψει την εξόρυξη σε κοινωνικό θέμα. Ένα θέμα που είναι άκρως κοινωνικό, από την στιγμή που έχει χωρισθεί στα δύο η κοινωνία της ορεινής Χαλκιδικής, όπου από την μία βρίσκονται οι εργαζόμενοι και μεταλλωρύχοι και από την άλλη το κίνημα κατά της εξορύξεως, με ανυπολόγιστη την οικολογική καταστροφή.

Αναλύοντας τα προσόντα της θέσεως, θα έλεγε κάποιος ότι η Ελληνικός Χρυσός ψάχνει έναν πληροφοριοδότη, έναν «δικό» της άνθρωπο που να κινείται μέσα στους κατοίκους και να μπορεί να επηρεάσει την κρίση κυρίως όσων αντιστέκονται και μάχονται για να σταματήσει η εξόρυξη.

Αλήθεια, τι δουλειά θα έπρεπε να έχει κάνει κάποιος για να μπορεί «αποδεδειγμένα» να έχει την «ικανότητα επιρροής και καθοδηγήσεως»; 
Ποιος μπορεί να αναπτύξει «υψηλές διαπροσωπικές δεξιότητες και ικανότητα κτισίματος σχέσεων με την τοπική κοινωνία»;

Ερωτήματα που χρήζουν ιδιαίτερης αναλύσεως…

Πάντως, με αυτήν την αγγελία, αναδεικνύεται και ο τρόπος με τον οποίο θέλει να κινηθεί ή κινείται η εταιρεία.
Δηλαδή, έχει βάλει ή θέλει να βάλει δικούς της ανθρώπους να «καθοδηγήσουν» συνειδήσεις;
Θέλει να βάλει δικούς της ανθρώπους μέσα στην τοπική κοινωνία για να τους επηρεάζει;
Όταν στην θέση εργασίας αναζητείται άτομο που να έχει «υψηλή ικανότητα ομιλίας και συγγραφής λόγου αλλά και παρουσιάσεων», τι ακριβώς θέλει να κάνει η εταιρεία;
Να έχει έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορεί να «τα λέει» και να «τα γράφει» καλά, και επί πλέον να «τα παρουσιάζει» με τον δικό του τρόπο, υπέρ της εταιρείας;
«Αποτελεσματική επικοινωνία» πώς διαθέτει κάποιος;

Το σημαντικότερο είναι το τελευταίο, νούμερο 5, στην λίστα των απαιτήσεων για την θέση:
«Ικανότητα να εργάζεται τόσο ανεξάρτητα όσο και σε ομαδικό περιβάλλον με άτομα τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του οργανισμού».
Δηλαδή, αναζητείται κάποιος που εκτός όλων των παραπάνω, να μπορεί να δουλέψει τόσο σε ομαδικό περιβάλλον, όσο και ατομικά, τόσο εντός, όσο και εκτός της εταιρείας.

Εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα:
Υπάρχουν κι άλλα άτομα που εργάζονται για τον ίδιο σκοπό;
Ρωτάμε γιατί «ομαδικό περιβάλλον» και «εντός και εκτός της εταιρείας» δεν κάνει ένας άνθρωπος από μόνος του.
Δεν μπορεί δηλαδή να κάνει ομαδική δουλειά με έναν μεταλλωρύχο…
Ο μεταλλωρύχος, ο οδηγός φορτηγού, ο οποιοσδήποτε έχει άλλη δουλειά…

Διαβάστε ακριβώς τι ψάχνει η Ελληνικός Χρυσός και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Θέση: Υπεύθυνος Ε.Κ.Ε. και σχέσεων με την τοπική κοινότητα των Μεταλλείων Κασσάνδρας – CSR and Community Relations Manager – Χαλκιδική
font size decrease font size increase font size Print Email
Κωδικός Θέσης : CSR-CHA001

Η Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. αναζητεί να στελεχώσει το τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Χαλκιδική με 1 άτομο το οποίο θα συνεργάζεται με τον Διευθυντή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ως προς την υλοποίηση των στρατηγικών Ε.Κ.Ε. της εταιρείας και την δημιουργία βιώσιμων και μακρόχρονων σχέσεων με την τοπική κοινωνία. Ο υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Σπουδές

Πτυχίο ΑΕΙ σε Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στην επιστήμη Περιβάλλοντος ή Μεταλλειολόγος Μηχανικός ή στην Γεωλογία ή στις Πολιτικές / Κοινωνικές επιστήμες ή σε συναφές πεδίο.
Επαγγελματική Εμπειρία
Εμπειρία 5 ετών στην εξορυκτική βιομηχανία, ή σε συναφή κλάδο με άριστη κατανόηση των περιβαλλοντολογικών, οικονομικών, κοινωνικών και κυβερνητικών θεμάτων εντός μιας μεταλλευτικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Εμπειρία 3 ετών σε ηγετικό ρόλο.
Ικανότητες
Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας (προφορικώς και γραπτώς).
Άριστη γνώση Η/Υ (Windows, MS Office).
Υψηλές διαπροσωπικές δεξιότητες και ικανότητα κτισίματος σχέσεων με την τοπική κοινωνία.
Αποτελεσματική Επικοινωνία.
Υψηλή ικανότητα ομιλίας και συγγραφής λόγου αλλά και παρουσιάσεων.
Αποδεδειγμένη ικανότητα επιρροής και καθοδηγήσεως.
Ικανότητα να εργάζεται τόσο ανεξάρτητα όσο και σε ομαδικό περιβάλλον με άτομα τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του οργανισμού.
Οργανωτικότητα.
Σε περίπτωση που διαθέτετε τα παραπάνω και θέλετε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας παρακαλούμε όπως επιλέξετε μια από τις κάτωθι διαδικασίες:
Συμπλήρωση της φόρμας υποβολής του Βιογραφικού σας στην ηλεκτρ. διεύθυνση www.hellas-gold.com με τον κωδικό CSR-CHA001 ή CSR and Community Relations Manager
Αποστολή του Βιογραφικού σας στην ηλεκτρ. διεύθυνση [email protected] με τον κωδικό CSR-CHA001
Αποστολή του Βιογραφικού σας στην ταχ. διεύθυνση Ελληνικός Χρυσός, Στρατώνι Χαλκιδικής, ΤΚ 63082, υπόψη Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού».

πηγὴ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply