Διασταύρωσις στοιχείων ἀνασφαλίστων ὀχημάτων ἀπὸ τὴν ΑΑΔΕ συνιστᾶ παρανομία

Ἡ παράνομος «διασταύρωσις» τῶν ἀνασφαλίστων ὀχημάτων, εἶναι ἡ ἀρχὴ τοῦ τέλους τῆς Ἀνεξαρτήτου Ἀρχῆς Δημοσίων Ἐσόδων

Διαβάσαμε με διθυραμβικούς τόνους στα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημερώσεως-αποχαυνώσεως ότι εντοπίσθηκαν 1.151.000 ανασφάλιστα οχήματα και εστάλη σχετική ειδοποίηση στους φορολογουμένους με email.

ΠΗΓΗ 

Aρχικά γελάσαμε με το μέγεθος της ασχετοσύνης τους.

Η πλειοψηφία των φορολογουμένων χρησιμοποιεί τα email των λογιστών τους και έτσι δεν έλαβε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ας υποθέσουμε όμως ότι κάποιοι το έλαβαν και το διάβασαν.

Σιγά μη φοβηθούν την ΑΑΔΕ και πληρώσουν.

Κατ’ αρχήν, τα πρόστιμα δεν είναι βεβαιωμένα και δεν έχουν κωδικό οφειλής.

Η ΑΑΔΕ είναι αναρμόδια και δεν δικαιούται νόμιμα να επιβάλει παρόμοια πρόστιμα χωρίς προγενέστερη ακρόαση του φορολογουμένου.

Ήδη στα κανάλια ακούγονται απίθανες περιπτώσεις, όπου κλεμμένα, ακινητοποιημένα ή μεταβιβασμένα οχήματα φέρονται ως ανασφάλιστα εκ λάθους και καλούνται οι φορολογούμενοι να μεταβούν στις ΔΟΥ, στο Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και στις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Φαντάζεσθε τι πανηγύρι θα γίνει στις ΔΟΥ, αν καταφθάσουν 1.151.000 πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για το χαράτσι ή να το αμφισβητήσουν;

Όλη η αστυνομία της χώρας να διατεθεί για την φύλαξη των ΔΟΥ δεν επαρκεί.

Ενώ 3,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμα και απομένουν 13 ημέρες μέχρι την καταληκτική προθεσμία, η ΑΑΔΕ «ανέθεσε» στις ΔΟΥ να ασχοληθούν με το αντιπαραγωγικό χαρτομάνι για 1,15 εκατομμύριο «ξεχασμένες» υποθέσεις από το 1986.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι φορολογούμενοι αδιαφορήσουν για το φιρμάνι του Μεγάλου Σουλτάνου, τι μπορούν να πάθουν μετά το δίμηνο;

Aπλά το παράβολο, που εκδόθηκε αυτόματα, θα ακυρωθεί και κατά συνέπεια οι «παραβάτες» δεν θα έχουν κάποιαν κύρωση μέχρι να τους «πιάσει» η Αστυνομία…

Εδώ γελούν διπλά και δυνατά.

Από το 1986, που εκδόθηκε ο σχετικός νόμος, πόσοι πιάστηκαν από την Αστυνομία;

H Aστυνομία θα πρέπει μετά το δίμηνο να ασχοληθεί με 1,5 εκατομμύριο σχετικές παραγγελίες για τα νόμιμα.

Αντέχει ή θα γελάσουμε και εδώ;

Tα μόνα σοβαρά πράγματα που θα συμβούν μετά την γκάφα θα είναι:

  1. H παράλυση του φορολογικού μηχανισμού
  2. Η αδυναμία πρακτικής ασφαλίσεως των ανασφαλίστων οχημάτων, αν δεν πληρωθεί επιπλέον το χαράτσι-παράβολο αξίας 250 ευρώ. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα ανασφάλιστα θα παραμείνουν στην ίδια κατάσταση μέχρι να «ακυρωθεί» αυτόματα το παράβολο.
  3. Ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων αυτής της κατηγορίας από αηδία ή αγανάκτηση δεν θα υποβάλει την ετήσια φορολογική δήλωση, εντείνοντας την ανομία.
  4. Η Αστυνομία θα παραλύσει, καθώς εκτός από το Μενίδι θα πρέπει επί πλέον να φυλά και όλες τις ΔΟΥ της χώρας.
  5. Το Υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει εμπρόθεσμα (σε δύο μήνες το αργότερο) να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις 31 ετών. Μπορεί να το κάνει με τις ελλείψεις υπαλλήλων και μέσων;

Τελειώνοντας, πρέπει να επισημάνω ότι η αυτόματη έκδοση των παραβόλων από την ΑΑΔΕ είναι παράνομη ενέργεια.

Τα παράβολα εκδίδονται μετά από αίτηση του πολίτη. Η αυτόματη έκδοση, χωρίς σχετική αίτηση, τα κάνει άκυρα και παραβιάζει τον νόμο, γιατί συμπληρώνονται προσωπικά στοιχεία, που αντλήθηκαν από τα αρχεία των υπηρεσιών παράνομα, καθώς η τήρησή τους δεν προβλέπεται για παρόμοιο σκοπό.

Τα αυτόματα παράβολα ισοδυναμούν με νόμιμα χρηματικά εντάλματα, μόνο αν πληρωθούν από το «κορόιδο».

Τα παράβολα, που δεν θα πληρωθούν, δεν μπορούν να βεβαιωθούν αυτόματα ως οφειλή, ούτε θα δημιουργήσουν έσοδα για τα ταμεία του κράτους.

Μετά το δίμηνο θα υπάρχει πρακτική δυσκολία να διαπιστωθεί ποιά από αυτά ακυρώθηκαν αυτόματα και ποιά ακυρώθηκαν λόγω προφανούς λάθους των υπηρεσιών.

Ενδεχομένως, ακόμα και τώρα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ακυρώσουν οι ίδιοι τα παράβολα. Δεν έγιναν με την θέλησή τους και δεν εκφράζουν νόμιμη και βέβαιη δήλωση βουλήσεως. Οι αιτήσεις για την έκδοση του παραβόλου είναι κίβδηλες και προϊόν πλαστογραφίας, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρονική ή άλλη υπογραφή τους.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, που θα εφαρμόσουν τον νόμο και θα καλούνται να ζητούν την πληρωμή του παραβόλου πριν ασφαλίσουν το ανασφάλιστο αυτοκίνητο, τι θα κάνουν, αν οι ασφαλισμένοι προτιμήσουν να επιλέξουν αλλοδαπή ή κοινοτική εταιρεία;

Οι αρμόδιοι ξέχασαν αυτή την περίπτωση, θεωρώντας ότι οι προβληματικοί νόμοι τους μπορούν να δεσμεύσουν και τις ξένες ασφαλιστικές εταιρείες…

Καταλήγοντας, η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιπλήξει τον επί κεφαλής της ΑΑΔΕ και να αποσύρει τα «προκλητικά» μηνύματα προς τους φορολογουμένους -υπηκόους.

 

Η ΑΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ;
ΕAN OXI, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ…

Όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και πρέπει με παρόμοιο τρόπο (email) να μπορούν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους προς την διοίκηση, καθώς η διαδικασία της ταυτοποιήσεως των ανασφαλίστων αυτοκινήτων μεθοδικά είναι διάτρητη.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το μεγάλο πλήθος των «ανασφαλίστων» αυτοκινήτων, που ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη πρόβλεψη.

Αν η ανομία κυριαρχεί σε τέτοια έκταση, τότε ο νόμος έχει σοβαρό πρόβλημα εφαρμογής.

Εκτός βέβαια, αν η ΑΑΔΕ επιδιώκει να επισκεφθούν τις Εφορίες οι παραπάνω «παραβάτες» ή να τους δει να διαμαρτύρονται εναντίον της δυναμικά, κάνοντας για αρχή αποχή από την υποβολή φορολογικής δηλώσεως.

Μπορεί στην κυβέρνηση να πήραν την δόση τους, τα κρατικά ταμεία να έχουν «πρωτογενές» πλεόνασμα, αλλά τα χρήματά τους δεν θα φθάσουν, αν ξεκινήσει από τώρα «αποχή» από 1.151.000 φορολογουμένους.

Η αποχή έχει ήδη ξεκινήσει από περισσοτέρους, αλλά δεν την έχουν πάρει είδηση, γιατί τα πρεζόνια της δόσεως ευρίσκονται στην κοσμάρα τους ή παρελαύνουν για την «επιτυχία» τους…

ΠΗΓΗ

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply